Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MNA

śrubko-piny łączące elementy bransolety, śrubki do dekielka?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, jestem tu nowy, znalazłem Was w google. Przeszukałem całe forum, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem.

Poszukuję:

1) śrubko-piny łączące bransoletę: chodzi o te długie śrubki (ok 20mm), które po włożeniu w ogniwo bransolety zakręca się z drugiej strony śrubką (nakrętką?), najczęściej używane w odcinkach zmiany długości bransolety.

2) małe śrubki do przykręcenia dekielka do spodu koperty (ze stali nierdzewnej)

Przepraszam, za nieprofesjonalne nazewnictwo (może właśnie dlatego nie mogę tego znaleźć w google;)

Czy ktoś z Was może mi pomóc? Podać jakieś linki do sklepów z takimi rzeczami?

Pozdrawiam z nadzieją na wskazówki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko coś doradzić bo śrubki mają różne rozmiary. Te od dekla np są różnej średnicy, długości, a jeszcze łepek jest różnych rozmiarów. Czasem można kupić oryginalne.

Śrubki do ogniwek jeszcze bardziej nietypowe, znowu średnica, długość, długość gwinta, czy wkręca się w ogniwo czy jest to tuleja z nakrętką.

Raczej nic nie znajdziesz w google, idź do fachowca, niech Ci pomoże i ew. doradzi. Jak zegarek jest szanowanej marki to zgłoś się do serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko coś doradzić bo śrubki mają różne rozmiary. Te od dekla np są różnej średnicy, długości, a jeszcze łepek jest różnych rozmiarów. Czasem można kupić oryginalne.

Śrubki do ogniwek jeszcze bardziej nietypowe, znowu średnica, długość, długość gwinta, czy wkręca się w ogniwo czy jest to tuleja z nakrętką.

Raczej nic nie znajdziesz w google, idź do fachowca, niech Ci pomoże i ew. doradzi. Jak zegarek jest szanowanej marki to zgłoś się do serwisu.

Hej @dudus81 dzięki za odpowiedź. Ja chętnie do takiego fachowca bym poszedł, ale nie wiem gdzie ;) Jestem z Krakowa.

Jestem jeszcze na etapie projektowania tego zegarka, więc jeżeli chodzi o rozmiary śrubek, to się dopasuję, nie wiem tylko gdzie to kupić.

Jeżeli chodzi o te piny, to koniecznie tulejki z nakrętkami.

Potrzebuję na początek ok 50 kompletów.

Ratunku! pomóżcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kochani! Powoli jestem zdesperowany ;)

Nawet w angielskojęzycznym googlu nie można nic znaleźć.

To wkurza jak nie można kupić czegoś co powszechnie występuje.

Może w Waszych miastach są jacyś godni polecenia fachowcy, do których mógłbym się zwrócić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śrubki do dekla x-winda kupiłem kiedyś u optyka, mają szeroki wybór śrubek do zegarków :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śrubki do dekla x-winda kupiłem kiedyś u optyka, mają szeroki wybór śrubek do zegarków :rolleyes:

zapytam i dam znać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro same grubasy ;)

ja potrzebuję:

- do bransolety: m1, m2 o długości ok 20-25mm

- do dekla: m0,5 o długości ok 4-5mm

Na allegro są te śrubki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z miłą chęcią kupię każdą ilość śrub M 0.5

Na allegro takowych nie widziałem i prawdopodobnie ten wymiar jest nie do zdobycia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro są te śrubki.

daj linka lub nazwę sprzedającego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z miłą chęcią kupię każdą ilość śrub M 0.5

mi wystarczy ok 1 kg, tylko muszą być nierdzewne i z ostrą końcówką do wkręcania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mi wystarczy ok 1 kg, tylko muszą być nierdzewne i z ostrą końcówką do wkręcania
Mam sporo śrubek (nie wkręty) o wymiarze M1,2 x4,5, ewentualnie jakbym poszukał na strychu cos bym jeszcze znalazl po dziadku, jakieś wkręty M1,2 x5 ale to juz pojedyncze sztuki chyba, tak jak na zdjęciu. Czy chodzi o takie piny jak na zdjęciu widnieją dwie sztuki? Tam wkręt ma wymiar M0,8 x3, dlugosc pinu niecale 20mm, ale takiego czegoś już nie mam wiecej. Na kilogram wejdzie 10 000szt malych śrubek, do czego ci az tyle, co to za projekt zegarmistrzowski?

post-58923-0-36647900-1358704094_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pentacon80

Dokładnie o takie piny mi chodzi :) potrzebuję kupić w hurcie o długości 20mm.

Jeżeli chodzi o śrubki to muszą być nierdzewne wkręty, mogą być takie rozmiary jak podałeś.

Mam metalowe dekielki, które muszą być przykręcone do koperty (z tworzywa sztucznego) wkrętami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.