longcase1 481 #76 Napisano 3 Października 2018 W mojej opinii tutaj stanowi koszt produkcji. Taśma na pewno jest łatwiejsza do wykonania a przez to tańsza. Sama żywotność myślę że jest porównywalna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 258 #77 Napisano 23 Grudnia 2018 Witam kolegów przed świątecznie ! Mam parę pytań w temacie 1. Czy istnieje jakaś różnica w budowie chronometru Kirova,a Poleta ? Ciągle gdzieś słyszę,że Kirovy są lepsze,ale kompletnie nie wiem, na czym to polega2. W radzieckich chronometrach numer na pudełku ma być taki sam jak na chronometrze?3. Nr Poleta 17 492, może znacie datowanie ? Pozdrawiampiotr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #78 Napisano 23 Grudnia 2018 1. Kirov był do 1964 roku, potem Poljot. Nie wiem dlaczego lepsze... starsze?2. Ale one chyba nie mają numerowanych skrzynek, tam jest tylko numer GOST...3.To jest późny zegar. Od 1948 do lat 70 tych wyprodukowali około 15 tys. chronomerów. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 258 #79 Napisano 23 Grudnia 2018 Dzięki Krzysztof, Na skrzynce jest gost 8916-77 i zastanawiałem się, czy coś ma wspólnego z numerem mechanizmu Może ktoś ma obydwa i uda się je porównać w szczegółach. Jakość , być może co do zasady,im później tym więcej chęci do oszczędzania . pozdrawiam piotr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #80 Napisano 23 Grudnia 2018 GOST to Gosudarstwiennyj Standart czyli ichnia norma. Im starszy tym ciekawszy... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolandomania 7 #81 Napisano 16 Października 2019 Dzień dobry Jaki pisałem wcześniej jestem na forum zupełnie nowy i mam pytanie do znawców tematu.Czy po zdjęciach można ocenić czy chronometr ma wszystkie części oryginalne.Chce zakupić Ulysse Nardin ale boję się wpadki. Czy ktoś może mi pomóc w tej kwestii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #82 Napisano 16 Października 2019 No przecież jestem i masz moje namiary... Pozdrawiam i czekam na kontakt... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach