Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

konradbnet

Automat ~600zł pasek/bransoleta

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, postanowiłem kupić zegarek automatyczny. Generalnie nie jestem jeszcze przekonany czy ma to być pasek czy bransoleta. Wiem że to jedno z podstawowych pytań, które trzeba sobie zadać przed kupnem, ale mi się podobają te i te (-;.

Cena jaka wchodzi w grę to około 500-600zł. Miałem propozycje odnośnie Seiko 5 SNK361K1 i BMW Classic Herren (klik). Są to jakby wyznaczniki designu jaki mnie interesuje. Niezbyt przesadzony, mile widziany datownik.

Co do BMW to czytałem, że ogólnie nie bardzo jest sens kupowania zegarków pod tą marką, ponieważ zawyżany jest koszt przez samo logo. Co do Seiko to nie znalazłem opinii/recenzji na dokładnie ten model ale ponoć nie są najgorsze.

Możecie coś polecić?

Nie jestem obeznany w zegarkach i nie potrzebuje jakiejś ekstra perełki. Po prostu kiedyś się już sparzyłem i kupiłem coś bez najmniejszego kontaktu z osobami, które się w tym na prawdę znają.

Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
>Ten< mi się też podoba. Rozumiem że jest warty swojej ceny i mogę bez wahania go kupić w tym sklepie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wart. Kupowałem w tym sklepie rownież Orienta i było wszystko OK.

Jak kupisz to sie pochwał na forum. Ten zegarek proponowałem jako bazę na tegorocznego forumowca :)

Klasyczny wygląd, własny mechanizm , cena bardzo przystępna .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem kiedy jak szybko podejmę decyzję ale jeśli cokolwiek się wydarzy to się podzielę wrażeniami. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Ten Orient jest bardzo ładny. I nie kupuj żadnych zegarków 'samochodowych', bo zapłacisz za znaczek.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Ten Orient jest bardzo ładny. I nie kupuj żadnych zegarków 'samochodowych', bo zapłacisz za znaczek.

Pozdrawiam.

Tak do końca to nie jest :) np.

http://www.chrono24.com/en/panerai/ferrari-fer00025--id2108082.htm?urlSubpath=/panerai/ferrari--mod119.htm&models=119&manufacturerIds=192

Oczywiście nie w założonym przez autora budżecie.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że tak nie jest :) Ale w założonym budżecie można kupić ew. coś takiego jak jeden z kolegów forumowych :):):)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/85138-to-cudenko-kupilem-prawie-za-50-zl-ferrariprawie/

Jestem całym sercem za Orientami i Seiko 5 oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że tak nie jest :) Ale w założonym budżecie można kupić ew. coś takiego jak jeden z kolegów forumowych :) :) :)

http://zegarkiclub.p...-ferrariprawie/

Jestem całym sercem za Orientami i Seiko 5 oczywiście.

Ferrari z tego tematu zaczyna sie robić zegarkiem kultowym na forum :D :D :D

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ferrari z tego tematu zaczyna sie robić zegarkiem kultowym na forum :D :D :D

Trochę tak - po prostu rzadko się trafiają takie okazje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Klincz
      Pojawił się na OLX w idealnym stanie i w dobrej cenie, którą prawdopodobnie można jeszcze zbić o te 15-20 zł.

https://www.olx.pl/d/oferta/zegarek-meski-timex-navi-xl-automatic-CID87-ID1bpfAw.html

Ja już go mam od grubych kilku miesięcy. Jest świetny. W środku automatyczny werk Miyoty. 
      Jest rzadki. A dlaczego, nie napiszę publicznie, żeby sprzedawcy nie mieli argumentu do podniesienia ceny - kto ciekawy, proszę zapytać na priv.
      Dodam też, że jeśli ktoś z Kolegów go kupi, to powinien w ogóle go nie nosić go na oryginalnym pasku, ponieważ te od Timexa są piękne, ale wykonane są z guano skóry, i już po kilku godzinach od noszenia skóra w miejscu zapięcia sprzączki załamie się i będzie to nie dość że widoczne, ale też w miarę noszenia będzie się w tym miejscu degradować. Ja swojemu kupiłem tłuściocha z prawdziwej skóry, który chyba nawet lepiej wygląda niż timexowski pasek, a oryginalny zapakowany próżniowo leży w szkatułce.

Mój egzemplarz:

• Przez arre
      Jak w temacie - poszukuję skórzanego paska do Atlantica Worldmastera. 
      Kolor czarny. 
    • Przez beriam
      Przy niedzieli szukam natchnienia, inspiracji w temacie zmiany bielizny rzeczonego obywatela.
      Orginalny pasek jest średnio wygodny, poza tym mógłby być dłuższy.

Będę zobowiązany za wszelakie wskazówki o rady 🙂

• Gość
      Przez Gość
    • Gość
      Przez Gość
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.