Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

BVfan77

Początkujący szuka Casio

Pomocy!  

7 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym jakiś fajny zegarek Casio (Najlepiej jakby to był jakiś Edifice). Moje wymagania są niewielkie: aby był na stalowej bransolecie, pokazywał dzień tygodnia oraz dzień miesiąca. I także najważniejsza rzecz, aby był tańszy niż 500zł (jeśli jakiś genialny będzie kosztował kilka zł więcej niż 500 to też dajcie, rozpatrzę to). Proszę o jakieś pomysły. Mój obecny to Casio Edifice EF - 302 i nie jest w idealnym stanie ;) .Obiekt może być z każdej możliwej serii i musi być dostępny w Polsce w w/w cenie. Jeśli teraz myślisz, że jestem bezmózgim człowiekiem, który nie może sobie sam takiego znaleźć, to masz rację ;) . Bezmózg prosi o pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczekujesz, że pokażemy Ci jeden czy dwa modele, a Ty wybierzesz jeden z nich? Nic z tego:P Słuchaj Twoje wymagania są wystarczająco sprecyzowane by załatwić sprawę dosyć szybko i sprawnie samemu. Wchodzisz na stronę casio i wybierasz sobie kilka sztuk. Jak już Ci się spodoba to szukasz modelu na allegro i masz dużą szansę na to by się zmieścić w ustalonym budżecie. Druga opcja: zrób to samo zaczynając od allegro. Mimo wszystko Casio nie ma miliona zegarków w aktualnej ofercie.. wskocz na stronę i ogarniesz w kilka minut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEHE... bałem się wspomnieć o innych firmach, a nie wspominając już o automatach, skoro autorowi tematu nawet się nie chciało rzucić okiem na stronę producenta zegarków których szuka, xd. Wiedział by, że są ładnie pogrupowane, posegregowane i widać jak na dłoni całą ofertę. Powolutku z tym zwiększaniem poziomu zaawansowania ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spodziewałem się takich odpowiedzi i tak, jestem z gimbazjum. Znalazłem sobie parę fajnych zegarków, lecz na żaden nie mogłem się zdecydować. Myślałem, że znajdzie się jeden lub dwóch ludzi którzy pomogliby mi, ale nie wiedziałem, że znajdzie się aż tylu. Z tym pytaniem jeszcze sobie pogorszyłem sytuację i chyba wcześniej zapomniałem dodać, że nie ufam serwisowi Allegro. ;) I tak wogóle to wolałbym kwarcowy, bo cenię sobie dokładność (Przynajmniej z zegarkami, gorzej z pracami domowymi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEHE... bałem się wspomnieć o innych firmach, a nie wspominając już o automatach, skoro autorowi tematu nawet się nie chciało rzucić okiem na stronę producenta zegarków których szuka, xd. Wiedział by, że są ładnie pogrupowane, posegregowane i widać jak na dłoni całą ofertę. Powolutku z tym zwiększaniem poziomu zaawansowania ;)

Rozglądałem się, ale tylko jak wszedłem na stronę to dostawałem oczopląsu. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie ufam serwisowi Allegro
rozumiem ciebie, również nie jestem wielkim fanem allegro.

Sprzedawca daymon-trade jest polecanym i uczciwym sprzedawcą. Zakupiłem u niego casio edifice na prezent, bezbroblemowo :)

Zauważ również, że ceny są o wiele niższe, jeśli kupowałbyś w sklepie zapłaciłbyś wiele więcej, zastanów się bo moim zdaniem się opłaca.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie zegarki są zazwyczaj ok 50-100 PLN droższe ( na allegro ) od tych bez takowej gwarancji . Różni się to tylko tym , że gdy coś się popsuje to na swój koszt odsyłasz a jeśli masz od Zibi to idziesz do serwisu i oni odsyłają na swój koszt .

Różnica w zakresie 50-100 pln to tylko w przypadku niektórych modeli, zazwyczaj jest to 100-200, czy nawet 300 pln, a czasem nawet i więcej. A na 99% z tej gwarancji i tak nie skorzystasz.

Jeśli nie masz serwisu "pod ręką" to odsyłasz na swój koszt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek fajny, ale strasznie wielki (46 mm). Rozważyłbym też inną kolorystykę :)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie straszliwa cepelia, ale o gustach się nie dyskutuje, Ty go będziesz nosił. ;) Poza tym dobry jak każdy inny Edifice. Jeśli o te zegarki chodzi to możesz kierować się tylko wyglądem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek fajny, ale strasznie wielki (46 mm). Rozważyłbym też inną kolorystykę :)

Mi się spodobał kolorystycznie i wyglądem (złoty kolor przyciągną moją uwagę, będę mógł szpanować w szkole, bo przy tym G-Shocki wymiękają(a przynajmniej ja tak sądzę)), ale nie widziałem, że jest tak duży. Odnoszę jednak wrażenie, że nie będzie mi to przeszkadzać. I jedno pytanko, czy złoty kolor na bransolecie nie będzie się ścierał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owód mego nadgastka to około 17 cm. Mam wrarzenie, że ten zegarek (Casio EF-556SG-7AVEF) będzie nico za duży. :) Jeśli (a raczej na pewno) będzie za duży, to czy da się go skrócić (bo mój terażniejszy EF - 302 się skraca usuwając ogniwa) ?

Wojtek, zegarki, które mi zaproponowałeś nie podobają mi się. Jeśli będziesz szukać jeszcze jakieś inne, to nie szukaj kwadratowych tylko okrągłe. Takie zegarki przypominają mi damskie, nawet jeśli są męskie.

@Edifice

Wszystko zależy od tego jak zegarek będziesz użytkować. Jeśli codziennie, spędzając aktywnie wolne chwile,nie zważając czy gdzieś obędzie się ocierał,uderzał to czas da mu "po kopercie" bynajmniej z moim tak było.

Nie spędzam aktywnie wolnych chwil (Nie licząc wakacji) i myślę, że jenak tak będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoletę oczywiście skrócisz bez problemu, ale sam zegarek może okazać się zbyt wielki. Choć z drugiej strony jeśli podoba Ci się taka kolorystyka, to zapewne zbyt duży rozmiar także nie będzie dla Ciebie problemem. W sumie to nawet +5 do lansu. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę zapytać , czy wybrałeś już jakiś konkretny zegarek ?

Tak (Casio EF-556SG-7AVEF), ale mój tata uświadomił mnie, że to nie jest zegarek dla mnie i okazało się, że kosztuje 550 zł a nie 494zł. Co sądzicie o serii Lineage?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie pytanie. Czy można powiedzieć, że zegarki z serii Edifice jakością wykonania ustępują tylko Oceanus-om?

Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2

MTG - 520M-2A, GWF-1000-1C, GW-9200, PRW 6000-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena tych droższych Edifice nie wynika z lepszego wykonania (bo to jest podobne dla wszystkich modeli z tej serii), tylko po prostu z funkcjonalności.

Lineage jest chyba pozycjonowane przez Casio odrobinę wyżej niż Edifice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojtek muszę Ci powiedzieć, że zainteresowałeś mnie tym Seiko 5. Wygląd naprawdę super zwłaszcza ten mi się podoba:

264nubs.jpg

Chyba nawet ładniejszy niż Edifice :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę chciałem dziś zobaczyć sobie na żywo tego Seiko 5 ale kicha, tego modelu nie było i w całym Poznaniu nie ma :(.

Ja właśnie potrzebuje taki zegarek do koszuli czy garnituru. Do reszty mam gw-9200 :D

Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Czy ktoś już stał się szczęśliwym posiadaczem wymienianego tu zegarka Casio EF-556SG-7AVEF?

Jeśli tak to chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tym jego złoto podobnym wykończeniem, czy nie ściera się, lub w jakiś inny sposób przestaje zdobić a zaczyna szpecić?

Jakie są ogólne wrażenia z użytkowania zegarka, warty polecenia, czy lepiej rozejrzeć się za czym innym?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.