Many70 46 #1 Napisano 7 Lutego 2013 Witam!! Kiedyś kupiłem zegar Kienzle i na mechaniźmie była sygnatura KIENZLE UHR. Teraz mam zegar Kienzle a na mechaniźmie jest tylko grawer bbb (zdjęcia). Czy ktoś orientuje się co oznaczają te litery? Pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #2 Napisano 7 Lutego 2013 Może "bardzo bim-bam"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #3 Napisano 7 Lutego 2013 A tam poważniej rzecz ujmując Kienzle nie zawsze sygnował swoje mechnizmy nazwą, a czasami stosował skróty literowe oznaczające swoją nazwę lub może zakład w którym wyprodukowano mechanizm. Dla przykładu miałam kiedys budzik z mechanizme Kienzle oznaczony dfd (skrót stosowany podczas II wojsny światowej). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Many70 46 #4 Napisano 8 Lutego 2013 Dziękuje za informacje, bo myślałem że coś nie tak z tym zegarem! Pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach