Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kiniol

O WDZIĘKACH MARYNY...

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem wygląda to tak:

Jak ludzie mają "za dobrze" w życiu ,to w głowie im się je..e.

Bez względu na czasy w jakich żyją.

:D  :D  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba trzeba jutro do karty menu wprowadzić nowe danie [dla mniejszości] -"Conchita na gorąco",czyli kiełbasa z wody....danie gender :D :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to może tak trochę mniej poważnie. :)

Ponieważ piszemy w temacie o d*pie Maryni to napiszę tak; że mnie np. nie przeszkadza i w dodatku nie kłóci się to w żaden sposób z moim światopoglądem,(pomimo że jest dość konserwatywny) jak widzę dwie młode dziewczyny wzajemnie się dopieszczające. :P Co innego dwóch facetów, jak dla mnie to widok koszmarny, fee :o

Może Kobiety się wypowiedzą, gdyż bardzo możliwe że im odwrotna sytuacja zupełnie nie przeszkadza...

PS: Kolego Dziadku a gdzie widujesz te dziewczyny ? Dałbyś namiary :)

Tak w temacie to poza rozkładem społeczeństwa i destrukcji podstawowych wartości, to ma to swoje dobre strony.

Kolega córki np. pracuje w klubie gdzie jego zajęciem jest siedzenie na huśtawce w odp. stroju, robota raczej "luźna" :D

Edytowane przez STARUSZEK

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robota raczej luźna,ale jak myśli o awansie powinien się trochę spiąć  :D

Robota moze luzna ,ale d*p.a moze póżniej boleć od.....huśtawki :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat lużny ale "problem" o którym mowa, już taki nie jest. Najprawdopodobniej jest kilka przyczyn takiej a nie innej sytuacji:

1. Moda na "inność" wybicie się czymś w dzisiejszym społ. gdzie już niewiele potrafi ludzi zaskoczyć czy wyróżnić a co za tym idzie - środki finansowe, organizacje, ruchy społ., partie polityczne itd.

2. Od wczesnych lat 70 powszechna dostępność i akceptacja wszelkich środków/odżywek hormonalnych dla kobiet brzemiennych ( najlepszym przykładem niech będą sportowcy byłego NRD, ZSRR i to co z Nich dzisiaj zostało... a Oni brali różne specyfiki - wielu z nich albo nie żyje albo zmieniło płeć)

3. Zagęszczenie ludzi w aglomeracjach miejskich, łatwy dostęp do żywności itd. - no tak ale co to ma wspólnego z homoseksualizmem czy transseksualizmem i innymi ?

Ano ma - eksperyment Calhouna 1956 ze szczurami, które są biologicznie i społ. bardzo podobne do ludzi (różni nas ideologia, której szczurom się wpoić nie da), dalej - eksper. opisany przez McGuinnessa, W. Goya i Mc. Ewena w 70 latach.

4. Od wielu lat środki hormonalne konsumowane przez świat w postaci np. antykoncepcji (wszystkie małolaty i wiele starszych kobiet to dzisiaj przyjmuje), wszelkie leki hormonalne, hormony w żywności, paszach, roślinach, slodyczach dla dzieci , gmo itd., planowanie rodziny, planowanie płci u dzieci nienarodz. itd. itp.

To już wystarczy aby było jeszcze gorzej niż jest dzisiaj, a na pewno wiele pominąłem.

5. Jeśli ktoś lubi teorie spiskowe - to być może komuś zależy na rozkładzie społecz. ? Czego również nie można wykluczyć.

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam wrazenie (moze sie myle bo nie mam polskiej tv) ze temat gender jest dla polakow bardziej istotny niz ich system emerytalny, fiskalizm panstwa (chyba juz nikt nie rozlicza rzadu, ktory obiecywal ze podwyzka vat na 23% jest wyjatkowo na rok) czy w koncu obronnosci w kraju.

Wole byc nazwany glupcem niz zgodzic sie z tym co piszesz. Porazajaca jest ta powszechna akceptacja na tego typu "dziwactwa". Nie jestem w stanie zrozumiec ze ludzie myslacy pozwalaja na to by wszelkiego tego typu zjawiska mogly miec glos. Gdzie sie podziala moralnosc?.

Była sobie niewiele znacząca gałązka nauki, która założyła zgodnie z prawdą, że nie wszystko co czyni, że człowiek z penisem jest mężczyzną, a człowiek z waginą jest kobietą, pochodzi od natury i zajęła się badaniem oddziaływania na to czynników kulturowych. Czy taka gałąź nauki jest potrzebna to nie wiem, ale pewnie nikomu by ona zbytnio nie przeszkadzała, gdyby nagle kościół katolicki nie zapragnął odwrócić uwagę od faktu, że w jego szeregach szerzy się pedofilia i wpadł na pomysł, że można to wykonać podając masą na tacy "ideologię" która przerabia chłopców na dziewczyneczki, a dziewczynki na chłopców, która na dodatek burzy naturalny porządek rodziny dany nam przez Boga. Ciekawe, że przysporzyli tej ideologi zarówno przeciwników, co jest zrozumiałe, ale również i zwolenników, twierdzących nagle, że to dziecko ma decydować kim chce być, chłopcem czy dziewczynką, co jest już mniej zrozumiałe. Charakterystyczne tutaj jest to, że wypowiadający się zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy najczęściej nie mają zielonego pojęcia o czym mówią. Jedni się martwią, ze ich dzieci atakuje gender, a drudzy, że katechizm, a dzieci jak to często bywa, okazują się dużo rozsądniejsze od "starych" i lata im to wszystko tam gdzie mucha. :D

Serce mi peknie jak kiedys - nie daj Bog, jeden z moich synow postanowi ze jest "dziewczynka". :angry:

A jak wpadnie na pomysł, że zostanie ministrantem i przebiorą go w sukienkę, to też? :P

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś ojciec mi opowiadał jak to podczas mobilizacji w 1939 roku nie powołano jego stryja do wojska [sam się zgłosił póżniej zdziwiony] bo ktoś tam pomylił Władysława z Władysławą...... :)

Początki gender? :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr Ratyński napisał :

(...) podając masą na tacy "ideologię" która przerabia chłopców na dziewczyneczki, a dziewczynki na chłopców, która na dodatek burzy naturalny porządek rodziny dany nam przez Boga. (...)

Piotrze to nie do końca może być prawdziwe, choć dzisiaj chyba tak tłumaczone.

To, że Ewa powstała z ziobra Adama - to jest przenośnia - pierwsze Stworzenie Boskie było raczej hermafrodytą a pozostałe dzieci pochodziły ze związków kazirodczych co podobno było akceptowane we wczesnym okresie przez Boga, dopiero gdy okazało się, że znaczna część potomstwa ma wady genetyczne, Bóg zakazał związków kazirodczych.

Jest jeszcze inna wersja - moja ulubiona :rolleyes: , a mówi ona, że pierwszą nieposłuszną żoną Adama była lilith :rolleyes: .

Ale to nie ten temat .

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszeliście?

Ministrant uratował księdza proboszcza...

Wymacał mu guzki na jądrach...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz jaka jest kara za opowiadanie starych dowcipów ?

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszeliście?

Ministrant uratował księdza proboszcza...

Wymacał mu guzki na jądrach...

Ksiądz do księdza-ciekawe czy doczekamy zniesienia celibatu....?

My może nie,ale nasze dzieci.....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrze to nie do końca może być prawdziwe, choć dzisiaj chyba tak tłumaczone.

To jest do końca prawdziwe, tyle tylko, że napisane w bardzo dużym uproszczeniu, z pominięciem wielu szczegółów w wypadku tej dyskusji nieistotnych.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Facet na łódce łowił ryby, nagle patrzy a tu jedna złota rybka się trafiła i mówi

- wypuść mnie a bedziesz miał najpiękniejszy dom w promieniu 200 km.

- eee, mam już taki dom

- chmmm, wypuść mnie a bedzie miał najlepszy samochód którego wszyscy będą Ci zazdrościć !

- nie, wiesz, dziękuję ale mam już taki samochód.

- a jak u Ciebie z seksem ?- pyta rybka

- raz, dwa razy w tygodniu .

- wypuść mnie to będziesz miał najpiękniejsze dziewczyny dwa trzy razy dziennie !

- nie, dziękuję, nie wiem czy księdzu tak wypada ...

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest do końca prawdziwe, tyle tylko, że napisane w bardzo dużym uproszczeniu, z pominięciem wielu szczegółów w wypadku tej dyskusji nieistotnych.

To Ty wspomniałeś Boga, a On nic nie mówi o zmianie płci ! Nie ma żadnych zakazów ani w PŚ. ani w dekalogu zarówno nowym jak i starym.

Jeśli ktoś się uprze to niestety może powiedzieć, co nie jest zabronione ...

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zebrali Polaka, Niemca i Francuza na konkursie alkoholi.

Dają Niemcowi piwo, ten bierze łyka i po chwili odgaduje:

- Heineken, z browaru takiego i takiego.

W tle rozbrzmiewają brawa.

Francuzowi z kolei dają do degustacji wino, a ten w mig odgaduje markę, rocznik i nazwę winiarni, a z tłumu znowu docierają brawa.

W końcu, Polakowi dają wódkę.. ten smakuje i mówi:

- Żytnia...

- Niestety, nie zgadł pan, to jest bimber!

- Zaraz, zaraz....Żytnia 12, mieszkania 4 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Ty wspomniałeś Boga, a On nic nie mówi o zmianie płci ! Nie ma żadnych zakazów ani w PŚ. ani w dekalogu zarówno nowym jak i starym.

Jeśli ktoś się uprze to niestety może powiedzieć, co nie jest zabronione ...

Gdyby Bóg się odezwał, to kwestia czy jest czy niema byłaby rozwiązaną, a że nie jest, więc jak na razie nie ma żadnych zakazów w żadnej kwestii wypowiedzianych przez Boga. :)

Czytałeś Ty PŚ i zarówno nowy jak i stary?

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To z innej beczki , chociaż wiem co grozi za stare kawały

Do dziadka siedzącego na kamieniu podchodzi L. Wałęsa i Pele,

pytają, który z nas jest bardziej znany?

No ciebie Leszek znam, ale tego drugiego nie.

Wtedy odzywa się Pele, dziadku przecież  ja tylu ludzi okiwałem!

Dziadek zdjął czapkę i rzekł zachrypłym głosem  - Lenin ? Gdzieś się tak opalił ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"....za pieniądze to i ksiądz się pomodli ,i kobieta pokocha....." :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak wpadnie na pomysł, że zostanie ministrantem i przebiorą go w sukienkę, to też? :P

Ministrantem :angry: -katastrofa! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby rozluznic atmosfere o "dziwadlach". Od jakiegos czasu w naszej domowej lazience zaczely dziac sie dziwne rzeczy. Mianowicie nie bylo wiadomo jakim cudem po powrocie z pracy zastajemy odkrecony kran od wody. Dzis zlapalem psotnika:

post-38332-0-62018800-1399912591_thumb.jpg

post-38332-0-89785600-1399912649_thumb.jpg

post-38332-0-12646200-1399912666_thumb.jpg

Nauczylo sie kocisko jak odkrecic, lecz nie wie jak zamknac? :D  :D  :D  ;) .Pozdrawiam R.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pić się "chłopakowi" chce to ma czekać na powrót pana z pracy? :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dziewczynka jest :) . Miske z woda zawsze ma. Zastanawia mnie ciekawosc zwierzaka. Jak ostatnio elektryk wymienial wentylator to kocisko wlazilo na drabine i przygladalo sie co gosc robi. Ciekawosc-podobno swiadczy o inteligencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi