Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kiniol

O WDZIĘKACH MARYNY...

Rekomendowane odpowiedzi

No to teraz trzeba wiązać sznurkiem... :)

.....ale kota czy wlasciciela :P???

Edytowane przez czerralf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A skąd go masz? :D z Łodzi...? :D

Kota czy karabin???

Edytowane przez czerralf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kota czy karabin???

No kota....on był z "centralnej Polski"... :P

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No kota....on był z "centralnej Polski"... :P

Eee tam kot- kocica to dluga historia. Kiedys przed naszymi dziecmi z zona mielismy pierwsza kotke(myszka miala na imie). Wierzcie lub nie ale ta kotka zawsze nas zadziwiala, mielismy ja przez 16 lat. Jak przeprowdzilismy sie do Danii zostala zastrzelona przez mysliwego 2,5 km od domu- takie pier.... dunskie prawo. Otrzasnac sie nie moglem :angry:  :(  :( . Ta obecna to spontan- postanowilismy miec jakiegos nowego futrzaka. Znalazlem oferte w internecie, o dziwo kocica zaczela robic podobne sztuczki jak ta nasza stara(myszka) :)  :)  :) . Pozdrawiam R.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pisze to kotek trochę małpuje, nie podejrzała Cię czasem na kacu ?  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby Bóg się odezwał, to kwestia czy jest czy niema byłaby rozwiązaną, a że nie jest, więc jak na razie nie ma żadnych zakazów w żadnej kwestii wypowiedzianych przez Boga. :)

Czytałeś Ty PŚ i zarówno nowy jak i stary?

Hej, temat jest bardziej złożony. Nie czytałem ani całego NT ani też całego ST, jedynie fragmenty które mnie interesowały, mam jakieś pojęcie choć marne bo też wybrane fragmenty między innymi z Zoharu, Księgi Henocha, Apokryfy, a ostatnio Alfabet Ben Sira oraz przeglądam legendy żydowskie a interesuje mnie pochodzenie człowieka od wielu lat ale czasu na wszystko mało. Czytałem kilka rozpraw ekumenicznych które mnie interesowały i jeszcze wiele różnych innych okrojonych tekstów, nawet fragmenty listów z tłumaczenia Codex Gigas.

Jeśli chodzi o pochodzenie człowieka wg. tych Ksiąg - najprawdopodobniej dam sobie radę :).

Im starsze wersje tym bardziej oczywiste staje się to, że człowiek został stworzony na obraz Boga gdzie kobieta i mężczyzna stanowili jedność a nawet są wzmianki o bezpłciowości, przez wieki tekst ulegał zmianom - podobnie jak "wszystkim" znane 9 a nie dziesięć przykazań Dekalogu.

Cały czas się uczę i wiem tyle, ze g..no wiem.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, temat jest bardziej złożony [...]

Złożony? Dla mnie nie ma żadnego tematu. Zarówno NT jak i ST nie są auto-potwierdzalne; to po prostu jedne z wielu religijnych tekstów, dokładnie takie same jak pozostałe. Nie stanowią one dowodu na istnienie boga, ani nie odróżniają się w żaden wyjątkowy sposób od pozostałych starożytnych dzieł literatury. Zostały sztucznie skonstruowane przez grupę antycznych mężczyzn, są kiepsko przetłumaczone, modyfikowane na ogromną skalę i selektywnie interpretowane. Całe ogromne sekcje tekstu były przeredagowywane na przestrzeni dziejów, przez co są historycznie niedokładne i często niespójne oraz sprzeczne same ze sobą.

Im starsze wersje tym bardziej oczywiste staje się to, że człowiek został stworzony na obraz Boga [...]

Tylko z wyglądu czy charakter też? :D

Edytowane przez Piotr Ratyński
edycja

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:D , jeśli z charakteru to powoli zaczynam rozumieś to wszystko :D

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pisze to kotek trochę małpuje, nie podejrzała Cię czasem na kacu ?  :rolleyes:

To jest bardzo prawdopodobne :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pismo Swiete moim zdaniem to nie tylko fundament wiary chrzescijanskiej. Smialo mozna powiedziec ze jest to tez ksiega historyczna. Wiele faktow z Bibli jest potwierdzanych przez dzisiejsza arheologie. Nie sadze jednak aby autorom tej ksiegi chodzilo abysmy rozwazali czym jest. Wazne jaka czlowiek nauke odbiera sam dla siebie podczas jej czytania. Mysle tez zeby najlepiej zrozumiec te piekna ksiege trzeba ja przeczytac kilkakrotnie od deski do deski :) . Jesli jest sie tez osoba "niewierzaca"-warto przeczytac.(unikalbym tylko wydania Pisma Swietego przez Swiadkow Jehowy, czytalem tez i ich wydanie) -  zaznaczam to tylko moje prywatne zdanie.  Pozdrawiam R.

Edytowane przez czerralf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę  właśnie ,że trochę  szarpiecie tym  pismem świętym , jak Jehowy klamką,

pozdrawiam J.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z innej beczki bo czuję się winny...

To być może abstrakcja dla Was :D , ale...

Dwaj koledzy piszą na czacie :

- jak odpowiedziałeś na 5 pytanie ?

- a jakie było piąte ?

- do czego służy zgrubienie na końcu penisa ?

- Aaa, to napisałem, żeby dawać kobiecie więcej przyjemności !

- to ja mam chyba źle ...

- a co napisałeś ?

- żeby ręka się nie ześlizgiwała !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

Edytowane przez kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno 70 % ludzi nie rozumie co czyta, im nawet czytanie kilkakrotne nie pomoże. Mnie wystarczy przeczytać raz. ;)

A z innej beczki, to rzucił mi się ostatnio na oczy taki obrazek, jakże prawdziwy: :D

post-859-0-55878600-1400015826.jpg

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne Piotr :D

Dodam jeszcze że za Gierka wybory kosztowały mało a i tak wszyscy szli...a za Tuska kosztują drogo i nikt nie chodzi..... ;):D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-6402-0-79599300-1400100814.jpg

Ależ twoje maleństwo jest martwe ! *

*nie znam francuskiego :(

Edytowane przez tarant

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 i 7 - dobre, ale sie ubawilem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno 70 % ludzi nie rozumie co czyta, im nawet czytanie kilkakrotne nie pomoże. Mnie wystarczy przeczytać raz. ;)

A z innej beczki, to rzucił mi się ostatnio na oczy taki obrazek, jakże prawdziwy: :D

attachicon.gif04jakie_czasy_takie_cuda.jpg

Propaganda. 

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi