Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sneer

Zenithowe Arcydzieła

Rekomendowane odpowiedzi

http://allegro.pl/ze...3034905859.html

malowanka z krzywą gwiazdką i wskazówkami od nie wiem czego :)

http://allegro.pl/ze...3023697558.html

wskazówka sekundowa raczej z atlantica a na pewno nie z tego zenitha, indeksy minutowe chyba powtórnie nanoszone

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tym drugim już gdzieś było. Indeksy wyglądają na domalowane, gwiazdka też, bo krzywo w stosunku do kropy nad nią jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten pierwszy jeśli już, to chyba tylko dla mechanizmu - cena jak na razie OK. Inna sprawa, że oryginalnych, albo chociaż dobrych tarcz do sporto nie ma nawet na ebay.

ten drugi, zupełnia porażka - za te pieniądze!!! No niestety, ale taki Zenith bez złotej gwiazdki ni da rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczególnie napis ZENITH wyraźnie krzywo wyszedł, a i krój nie taki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z czcionką twórcę poniosła fantazja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tarcza poprawiana, wskazówki nie od zenitha

http://allegro.pl/ze...3287778409.html

tarcza myta i poprawiana, koperta spolerowana a opis piekny :D

http://allegro.pl/zenith-120-18-jewels-incablock-i3284586722.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego a ty tak opisujesz inne aukcje bo nie możesz sprzedać swojego „super Zenitha” z dolną sekundą na bazarku? Najłatwiej opisuje się inne aukcje a może pokusisz się o tak szczegółowy opis swojej aukcji bo tam też opis zegarka jak na takiego fachowca od ZENITHÓW jest bardzo ubogi a nawet żenujący (oczywiście jak na takich lotów fachowca).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego a ty tak opisujesz inne aukcje bo nie możesz sprzedać swojego „super Zenitha” z dolną sekundą na bazarku? Najłatwiej opisuje się inne aukcje a może pokusisz się o tak szczegółowy opis swojej aukcji bo tam też opis zegarka jak na takiego fachowca od ZENITHÓW jest bardzo ubogi a nawet żenujący (oczywiście jak na takich lotów fachowca).

dobre..dobre...się uśmiałem :D

Jak zaczniesz czytać z uwagą, to zapewne zauważysz że temat założyłem już wcześniej tak żeby w miarę możliwości koledzy z forum uniknęli wtopy - mi osobiście kilka razy na początku zabawy z zegarkami niestety sie przytrafiło wyrzucić w błoto pieniążki na polskiej czy tureckiej albo włoskiej aukcji. Podobne tematy znajdziesz również np dla zegarków Omegi czy Heuera

Oczywiście nie wszystko mi się udaje wychwycić bo nie sledze portali aukcyjnych na bieżąco, ale jesli jest coś w dobrego i w dobrej cenie to też staram sie zwrócić na to uwagę:

Napisano 07 kwiecień 2013 - 06:57

http://allegro.pl/ze...3139813533.html

oryginalny zegareczek z lat 60

Ale rozumiem że tym razem trafiłem na któryś z Twoich wystawianych zegarków.. i mocno Cię to zabolało...przykro mi...

Na szczeście jest to forum i można swoje wypowiedzi lub uwagi jasno wyrażać, a jeśli masz więcej pytań odnośnie moich zegarkow lub aukcji to zawsze chętnie Ci odpowiem czy pomogę w zakresie posiadanej wiedzy i literatury, choć niestety bez "wodolejstwa i pięknych opisów" bo w tym nie jestem jak to napisałeś "fachowcem"

pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zabolało a rozśmieszyło, bo nie wszystkie twoje cenne uwagi są słuszne i zgodne z prawdą to po pierwsze treść tematy „omijamy szerokim łukiem” jest antyreklamą a to chyba niezgodne z prawem zwłaszcza jak ktoś handluje takim asortymentem, i robi antyreklamę. Uważam że twój Zenith to też wtopa pieniądze w błoto itp.). Napisałem ten post bo zauważyłem tendencje do negowania i odradzania zakupu zegarków z innych aukcji a później pisanie (oczywiście ten cytat nie dotyczy ciebie a kolegi „starhidiamu” ) cytuje ” ja mam co tylo chcesz napisz mi na priwa za ile, a ja pogrzebie w szafie”. Oczywiście też przepraszam jeśli dotknąłem twoich zamiarów ale po to jest forum żeby ustrzec też kolegów od cwaniactwa. Proponuję rozważyć zasadę cena – jakość a dopiero jak cena przewyższa wartość to doradzanie omijamy szerokim łukiem tak było by uczciwiej.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak Ty sle ja paru osobom pomoglem i z tego jestem zadowolony i to daje mi satysfakcję.

Nie zmieni to faktu ze jesli na jakiś aukcjach pojawia sie zegarki składane czy nie oryginalne (wedle mojej wiedzy czy tez materiałów które posiadam) to dalej będę o tym pisał ze szczególnym naciskiem na Atlantici czy Zenitha.

Ale bardzo sie cieszę ze jesteś z nami na forum bo zapewne będziesz mógł lepiej doradzić niż ja i poprawić moje błędne informacje na czym ja jak i wszyscy forumowicze zapewne skorzystają .

Nikomu nie każe ani nikogo nie naklaniam do kupowania moich zegarków - chcesz to kupuj nie chcesz to nie kupuj. Kazdy z nas moze mieć inne pojęcie jakości do ceny, a ja gratuluje Ci skoro kupujesz tak tanio zegarki i życzę powodzenia w dalszym rozwijaniu kolekcji!

Btw "Napisałem ten post bo zauważyłem tendencje do negowania i odradzania zakupu zegarków z innych aukcji a później pisanie (oczywiście ten cytat nie dotyczy ciebie a kolegi „starhidiamu” ) cytuje ” ja mam co tylo chcesz napisz mi na priwa za ile, a ja pogrzebie w szafie”. - to po co to piszesz w rozmowie ze mną...

Pozdrawiam serdecznie ! Z mojej strony uważam temat zakończony .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/zenith-bardzo-dobry-stan-cal-106-z-pudelkiem-i3278915395.html

pudełko z lat 70 i do góry (swiadczy o tym typ gwiazdki) a zegarek zdecydowanie starszy - fajnie by było zobaczyc napis w srodku dekla, koronki w latach 50' były nie sygnowane

http://allegro.pl/zenith-automat-in-house-swietny-stan-bcm-i3276666935.html

koperta fajnie wypolerowana a i reszta całkiem dobra , mechanizm 28800

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem od Farciarza Zenka. Pewnie nie ja jeden. Transakcja przebiegła wzorowo. Czekał na wpłatę z mojej strony a mógł wybrać innego kupującego. Zegarek był opisany zgodnie z tym co dostałem.

Nie zmieni to faktu ze jesli na jakiś aukcjach pojawia sie zegarki składane czy nie oryginalne (wedle mojej wiedzy czy tez materiałów które posiadam) to dalej będę o tym pisał ze szczególnym naciskiem na Atlantici czy Zenitha.

Jeśli będę kupował Zenka po za Naszym bazarkiem, to na pewno poproszę Farciarza o pomoc.

I jestem pewny, że pomoże. :)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.