Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Sułtan

Emporio Armani Ar-2813

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie zegarka który kupiłem niedawno od znajomego za symboliczną sumkę-jest to zegarek od Armaniego, lecz jedynym haczykiem jest to czy jest on oryginalny.Nie mogę znaleźć go nigdzie w internecie i katalogach z zegarkami.Znajomy zegarmistrz zaglądał do niego i jest on na mechaniźmie SEIKO, co wg. niego potwierdza oryginalność, poniżej zamieszczam foto.Pozdrawiam!

post-59921-0-36132000-1361273119_thumb.jpg

post-59921-0-76281700-1361273274_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybyś poczytał trochę o zegarkach Armani na Forum, to nie pytałbyś o oryginalność, bo ona nie ma w tym przypadku większego znaczenia. Nawet wiersze powstawały na ten temat, np.

...

Zajrzyj Kolego na nasz bazarek,

Znajdziesz tu często, całkiem niedrogo

I w dobrym stanie fajny zegarek,

W Armanim płacisz za samo logo

Tak oto zbliża się wiersza finał,

Ja bym nie kupił, wybór jest Twój,

A czy podróbka, czy oryginał,

Nie ma znaczenia, to jeden ch***

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pytałem o to jakie wiersze czy inne przyśpiewki powstały na temat tej marki, chciałem jako mało oczytany użytkownik dowiedzieć się co kupiłem-poza tym to już chyba jest indywidualna sprawa czy ktoś nosi zegarek za 20 zł czy za naście tysięcy i jakiej jest on firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałeś o oryginalność i dostałeś odpowiedź, że oryginalność w tym przypadku nie ma znaczenia. Z mojej strony to wszystko.

Jednak jeszcze małe post scriptum.

Wcale nie twierdzę, że fajne zegarki zaczynają się od nastu tysięcy. Można taki mieć nawet za 300-500 zł (dobrej firmy zegarkowej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mógłbyś otworzyć tego armeńca?? Ciekawe co w nim siedzi. Może wtedy ktoś Ci odpowie na Twoje pytanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróki zegarka Armani często pochodzą z tej samej fabryki co orginały, takie krążą pogłoski. Także może być tak że jest oficjalna sieć dystrybucji (na którą trafiają "orginały") oraz nieoficjalna która sprzedaje podróby (bez pudełek, instrukcji i gwarancji). De fakto jednak mogą to być takie same zegarki. Oczywiście mówimy tu o procederze mającym miejsce w Chinach, bo zegarki Armaniego właśnie tam są robione.

Abstrachując jednak od powyższego, to i tak: jeżeli fukncje zegarka działają, to nie jest istotne czy to orginał, bo mechanizm i koperta są prawdopodobnie tej samej jakości co w orginale (czyli średnio niezłej w najlepszym przypadku). Zegarek taki kupuje się dla znaczka i wyglądu, a nie dla jego walorów jakościowych związanych z zegarmistrzowstwem (bo ich mają tyle co przeciętne Casio za 2x mniejszą cenę - po kiego przepłacać?). Jeżeli chodzi o coś co ci może pomóc, to wpisz nr. referencyjny z tyłu koperty do googli i zobacz czy taki model był czy nie. Mam nadzieje że moja odpowiedź trochę pomogła?

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy zegarmistrz zaglądał do niego i jest on na mechaniźmie SEIKO

Seiko ma mechanizm 0-24 retrograde? Nigdy nie widziałem.. Pokaż mechanizm

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.