Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mrozilla

Pytanie odnośnie sprzedawcy z Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów

Jako pierwsze pytanie na forum chciałem zapytać o autentyczność sprzedawcy, w sumie od zakupu chyba należy zacząć :)

Chodzi konkretnie o sprzedawcę o nicku: AdriAnoo89, który również posiada zarejestrowany na Allegro sklep CrazyTime.

Ogólnie nie bardzo udało mi się w wyszukiwarce znaleźć informację na jego temat, widziałem, że Daymon-Trade jest polecany, ale np. różnica jaka mi się wrzuca w oczy to 1 rok różnicy gwarancji na korzyść pierwszego sprzedającego (3 lata), ogólnie jak widać oba sprzedający mają dużą liczbę pozytywnych komentarzy, ale mimo wszystko wolę zapytać na forum, bo jak widziałem jest tu kilka osób, które naprawdę wiedzą, gdzie kupić, aby był oryginał. Konkretnie chodzi mi o zegarki marki Casio.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem wcześniej tamten temat, tylko tak tak napisane, że wydaje się, całkiem spoko itp. ale faktycznie, gdyby było coś nie tak, chyba i w komentarzach byłyby wzmianki jak również na forum ludzie by się na wzajem ostrzegali...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie innego użytkownika.

Otóż znalazłem zegarek u sprzedawcy takiego jak bigben_pl na aukcji widnieje informacja, że Link tak więc czy ten sprzedawca sprzedaje na pewno oryginalne zegarki, oraz faktycznie można je serwisować w punktach Casio? Bo inny sprzedawcy tego typu mają gwarancję również 3 lata, aczkolwiek jedynie w ich serwisie, tutaj wygląda to lepiej, a mimo wszystko ceny niskie jak u innych z własnym serwisem.

Proszę o odpowiedź jeżeli ktoś się w tej kwestii orientuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno sprzedaje oryginały, ale z tą gwarancją to trochę niejasna sprawa...

Na ogół wszyscy sprzedawcy zaopatrujący się w Zibi wyraźnie informują o tym w ten sposób:

zibiartwork98me1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie też mi się wydawało, że brakuje informacji o Zibi, ale wtedy zazwyczaj cena jest kilka stów większa.

Ogólnie jest informacja o możliwości uzyskania gwarancji do 6 lat.

Poczekam na odpowiedź sprzedawcy, bo takową wysłałem, powinno się wtedy wszystko wyjaśnić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie innego użytkownika.

... u sprzedawcy takiego jak bigben_pl ...

sprzedawcę polecam w ewentualnych zakupach.

Pozdrawiam

<script src="//widget.time.is/t.js"></script>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Piszesz to na podstawie zakupów jakie robiłeś u tego użytkownika?

Ogólnie po opiniach widać, że raczej wszystko jest tak, jak być powinno, aczkolwiek na odpowiedź e-mail czekam już trochę, ale zapewne weekend etc., bo ogólnie interesuje mnie ta kwestia gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Piszesz to na podstawie zakupów jakie robiłeś u tego użytkownika?

Dokładnie. Kupowałem Casio i Timexa

@up

Ogólnie po opiniach widać, że raczej wszystko jest tak, jak być powinno, aczkolwiek na odpowiedź e-mail czekam już trochę, ale zapewne weekend etc., bo ogólnie interesuje mnie ta kwestia gwarancji.

Generalnie, nie robiłem zakupów w bigben przez alledrogo. Kupowałem za strony, a kontaktowałem się telefonicznie

<script src="//widget.time.is/t.js"></script>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie otrzymałem odpowiedź od sprzedawcy w której napisał, że gwarancja jest realizowana we wszystkich salonach Zibi, oczywiście zegarki są oryginalne jak również posiadają oryginalne opakowania.

Ciągle mnie ta gwarancja zastanawia, bo na aukcji informacji żadnej nie ma, ceny wszystkich zegarków też są dużo niższe niż w salonie Zibi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mrozilla: mam nadzieję, że tutaj jeszcze zaglądasz. Zdecydowałeś się kupić ten zegarek? Jeśli tak, to rzeczywiście z gwarancją i oryginalnością jest tak, jak zapewniał sprzedający?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sporo osób z forum już u niego kupowało i faktycznie ten sprzedawca daje gwarancję Zibi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.