Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Zolw

Kamera cyfrowa

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy w związku z rychłym przyjściem na świat mojej córki postanowiłem zakupić kamerę :) problem polega na tym, że bladego pojęcia nie mam czy ma być z dyskiem twardym czy z kartami SD bo czy dysk twardy przy jakimś puknięciu, uderzeniu pada w takiej kamerze? (oczywiście nie mówię o rzucaniu nią), i jak wygląda sprawa kart SD ile filmu się mieści na powiedzmy 16GB karcie w najlepszej rozdzielczości. Oglądałem na Youtube test kamery Sony HDR CX 200-E gość filmuje panoramę z Big Benem oglądając to miałem wrażenie strasznego smużenia budynek rozmazywał się przy przesuwaniu kadru, nie chciałbym mieć takiego efektu :/ Chciałbym żeby możliwie była budżetowa powiedzmy do 1200zł, była mała i żeby nagrane obrazy były w możliwie jak najlepszej jakości w tej cenie.

Czy jest wśród nas osoba która zna się na tego typu sprzęcie i może coś doradzić ? Kamera ma służyć do amatorskich filmików rodzinnych, możliwie prosta w obsłudze aby dziadkowie też sobie z nią dali radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, to jest rewelacyjna kamera i aparat z doskonałą matrycą w jednym. Sam kupiłem coś podobnego tylko od pasikonika przed urodzeniem sie dzieci i z doświadczenia POLECAM!!! Nie nosisz dwóch sprzętów tylko masz i jedno i drugie przy sobie. http://www.abfoto.pl/sony-nex-f3k-+-18-55-o_1701.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm nawet bym o czymś takim nie pomyślał :) ciekawe możesz powiedzieć ile pamięci zajmuje np. 30 minutowy filmik? ile kart i jakich ze sobą nosisz żeby nie martwić się o to, że coś cię ominie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 karta 16-32 GB całkowicie załatwia temat w kwestii zdjęć i filmów jednocześnie ;) 32 GB srednio około 3 godz, bateria szybciej padnie.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za informację bo martwiłem się, że za tym sprzętem trzeba nosić wiaderko kart SD :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha co do kart to jeden warunek, karty muszą być bardzo szybkie ponieważ po 5 sekudnach nagrywania możesz dostać komunikat "write error" lub podobny,

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście z tych samych pobudek kupiłem kamerę Sony

http://www.sony.pl/hub/handycam-kamery/gama/zwiekszona-stabilizacja

Widzę ze mojego modelu juz nie ma ale napewno znajdziesz coś dla siebie .

Ja kupiłem HDR-CX550VE

Z kamery jestem zadowolony a szukałem kamery który posiadł by następujące funkcje

Jak najszerszy kont

Możliwość manualnego ustawiania podstawowych parametrów takich jak glebia ostrosci np

Jedna uwaga moja kamera ma wbudowane 64 GB i jak do tej pory nie musiałem dokupowac dodatkowej pamięci :)

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta sd najlepiej 32gb i class10. Czemu az class10-> filmy zgrasz w kilka minut a nie w pol dnia. Do tego kup dobry dysk z backupem np 2, 3TB. Zmiescisz tam i albumy ze zdjeciami i filmy. Pamietaj o backupie danych. Kumpel zapomnial i 2 lata z zycia uciekly :(

Najwazniejszy jest obiektyw i procesor graficzny. Polecam tez kamery fullhd z wysciem hdmi. Podlaczas do tv i ogladasz z rodzinka. Kazdy szczegol jest ujety na obrazie :)

Warto tez zwrocic uwage na dodatkowe oprogramowanie producenta. Czesc z nich daje bardzo proste programy do obrobki filmow. Mozesz w 30 min zrobic super film na urodziny czy inna okazje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, 

Z racji checi uwieczniania poczynan swoich pociech, chce nabyc kamere cyfrowa. Od zalozenia watku troche minelo, wiec chcial bym poprosic o rady i opinie zauktualizowane do dnia dzisiejszego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.