Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 28.01.2026 o 19:10, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Rowery zostają te same, natomiast w gravelu wylądowała dziś całkowicie bezprzewodowa grupa Shimano GRX 1x12, czyli generalnie tylna przerzutka RD-RX827. Jak nogi i pogoda pozwolą, jutro przetestuję 😉

IMG_5991.jpeg

Mogę się mylić, ale to nie jest przypadkiem rx717? 😀

Mniejsza z perfekcją, wystarczy być bardzo dobrym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, zaq napisał(-a):

Mogę się mylić, ale to nie jest przypadkiem rx717? 😀

Nie wiem, być może... Jak sparuję wreszcie z aplikacją, to pewnie ostatecznie się przekonam 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas sprawdzić rower przed sezonem. 

20260216_161811.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Artur74 napisał(-a):

Czas sprawdzić rower przed sezonem. 

20260216_161811.jpg

I jak sprawdzanie idzie ?

Pokaż ten rower złożony już w całości, bo nawet jak wrzuciłeś to przeoczyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, Burns napisał(-a):

I jak sprawdzanie idzie ?

Pokaż ten rower złożony już w całości, bo nawet jak wrzuciłeś to przeoczyłem.

Chciałem go sprawdzić na postoju, czy wszystko ok. Parę części trzeba będzie mocniej dokręcić. Zmiana biegów pięknie chodzi, hamulce podkręcone i jest dobrze. Jutro wrzucę zdjęcia całości. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawie wygląda, plecy to mnie bolą od samego patrzenia na te opony 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Artur74 napisał(-a):

20260217_174409.jpg

No pięknie, a teraz poproszę o kilka słów co Cię skłoniło?

• Kaprys ?
  • Pasjonujesz się retro?
  • To pierwszy i być może ostatni ?
  • Chciałeś coś udowodnić sobie i temu rowerowi jak to np. szybkie i lekkie jest vs współczesne?
  • Jak szło komoletowanie części a przede wszystkim napędu pod względem zużycia zębów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Burns napisał(-a):

No pięknie, a teraz poproszę o kilka słów co Cię skłoniło?

• Kaprys ?
  • Pasjonujesz się retro?
  • To pierwszy i być może ostatni ?
  • Chciałeś coś udowodnić sobie i temu rowerowi jak to np. szybkie i lekkie jest vs współczesne?
  • Jak szło komoletowanie części a przede wszystkim napędu pod względem zużycia zębów?

Co mnie skłoniło? Lubię retro, ja chyba też już jestem retro 🙂. Od kilku lat jeżdżę rowerem tylko rekreacyjnie, raczej nie będę nikogo przekonywał, że ten rower jeździ lepiej, czy szybciej niż współczesne rowery szosowe. Mam też nowoczesne rowery i wiem, że tak nie jest. Ale fakt, że w starociach jest coś co mnie urzeka. Ta prostota, funkcjonalność i niezawodność na lata. Ten design który nie nudzi się po kilku sezonach. Podobają mi się stare auta, rowery, zegarki, mam jeszcze swoją kolekcję kaset z lat 80 /90 i sporą kolekcję winyli. No i lubię sobie pogrzebać przy rowerach a do złożenia starego roweru wystarczy kilka narzędzi. 

I raczej nie będzie to ostatni rower, szukam teraz jakiegoś starego górala na stalowej ramie do przeróbki. Coś może w typie monster grawela 😀 

Screenshot_20251116_113324_Instagram.jpg

image.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Artur74 napisał(-a):

Co mnie skłoniło? Lubię retro, ja chyba też już jestem retro 🙂. Od kilku lat jeżdżę rowerem tylko rekreacyjnie, raczej nie będę nikogo przekonywał, że ten rower jeździ lepiej, czy szybciej niż współczesne rowery szosowe. Mam też nowoczesne rowery i wiem, że tak nie jest. Ale fakt, że w starociach jest coś co mnie urzeka. Ta prostota, funkcjonalność i niezawodność na lata. Ten design który nie nudzi się po kilku sezonach. Podobają mi się stare auta, rowery, zegarki, mam jeszcze swoją kolekcję kaset z lat 80 /90 i sporą kolekcję winyli. No i lubię sobie pogrzebać przy rowerach a do złożenia starego roweru wystarczy kilka narzędzi. 

Dzięki. Jaka waga całości wyszła? I nie napisałeś jaki jest stan napędu.

No ja nie wiem jak jeździ stara szosa, ale jest sporo filmików stara szosa vs nowa nawet z CF powiedzmy do 10/12/14k i podobno te stare depczą im pi piętach bo nie są cięższe a kiedyś mogły być szczytem technologicznym za 30k przy obecnej cenie 4/5/7k. W MTB dużo się zmieniło w tak newralgicznych punktach jak rozmiar koła czy napęd. W szosie koli jest to samo, przełożenia duże, więc coś tam powinno nadążać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10.800 całość z dosyć ciężkimi pedałami z noskami i paskami. Bez pedałów około 9.5 kg. Całość na Shimano 600 tricolor 7 biegów już z indeksacją. Rower wygląda dokładnie jak z reklamy Kogi z roku 1991 

Screenshot_20260217_215627_Adobe Acrobat.jpg

Znajomy sprowadza stare rowery z Belgii i Holandii, więc miałem spory wybór osprzętu do wyboru. Całość w stanie bliskim ideałowi, więc powiniem bezproblemowo posłużyć lata. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a o Radku Gołębiewskim nikt nie wspomni...

3 miejsce na Atlas Mountain Race

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowiek maszyna, jak oglądam różne relacje z zawodów gravelowych to przeważnie jedzie i wygrywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, satanic napisał(-a):

Człowiek maszyna, jak oglądam różne relacje z zawodów gravelowych to przeważnie jedzie i wygrywa.

szkoda, że tak późno "wyszedł na świat" bo niejeden wyścig by wygrał poza Polską 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dziś wyjątkowo na szarym, bo podstawowy gravel na serwisie (zmiana kasety na XTR 10-51 i zmiana blatu na 44T od Garbaruka). 

IMG_6513.png

IMG_9263.jpeg

IMG_9267.jpeg

IMG_9265.jpeg

IMG_9262.jpeg

Edytowane przez zegarkowo_rowerowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Dziś wyjątkowo na szarym, bo podstawowy gravel na serwisie (zmiana kasety na XTR 10-51 i zmiana blatu na 44T od Garbaruka). 

IMG_6513.png

IMG_9263.jpeg

IMG_9267.jpeg

IMG_9265.jpeg

IMG_9262.jpeg

Wykorzystasz taka rozpiętość czy pod coś konkretnego szykujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi