Karagirl 3 #1 Napisano 1 Maja 2013 Hej,Ostatnio do mojej kolekcji dołączył Seiko bell-matic na 17 kamykach:-) jest to pierwszy Seiko w mojej kolekcji stąd mam pare pytań oraz wątpliwości:-)Chciałam coś znaleźć na temat tego zegarka ale niestety nic na temat tego konkretnego modelu nie znalazłam:-/ Z tego co zdążyłam się zorientować to jest sporo Seikaczy z budzikiem;-) Proszę o garść informacji:-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24953 #2 Napisano 1 Maja 2013 Cześć, Twój egzemplarz jest z 1975 roku. Mechanizm 4006 17- kamieniowy, czyli ten populariejszy, wyżej cenione są oczywiście 27j. Ładnie zachowany, ważne jest, że ma oryginalną bransletę. Przyciskiem na godzinie 2 włączasz budzik poprzez wyciągnięcie, jak wciskasz to zmienia się dzień miesiąca. Dzień tygodnia nie ma szybkiej zmiany. Alarm nakręcamy w 1 pozycji koronki, w drugiej ustawiamy, w 3 ustawiamy czas bieżący. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karagirl 3 #3 Napisano 1 Maja 2013 Niestety nie da sie "wcisnac" tej koronki na 2 godzinie, wyciągnąć jak najbardziej ale daty nie zmienia:-/ oprocz bransolety mam jeszcze oryginalne pudełko:-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24953 #4 Napisano 1 Maja 2013 No to podskocz na Belgradzką do p. Krzysztofa, do serwisu Seiko., na pewno pomoże bo zna ten mechanizm i powinien mieć częsci. Fajny okaz, gdzie trafiłaś? Spróbuj zrobić coś takiego. Przejedź kilka razy manualnie wskazówkami do przodu o 24h i zobacz wtedy czy zmienia. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karagirl 3 #5 Napisano 1 Maja 2013 Zmienia sie jedynie dzien tygodnia. Mam wrazenie, ze koronka od budzika ta na 2 jest nieoryginalna... W innych bell matic-ach wyglada bardziej jak przycisk u mnie ewidentna koronka;-) troche "lata", jest luźna... Podjade może nawet jutro o ile zakład będzie otwarty:-) dorwałam go na Alledrogo;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24953 #6 Napisano 1 Maja 2013 Akurat części można dostać na ebayu lub na forum Seiko. Alarm działa? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karagirl 3 #7 Napisano 1 Maja 2013 Działa;-) dziś mnie obudził nawet;-P Jak cenowo stoi taka koronka? Zaraz będę sama szperać ale moze sie orientujesz?:-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #8 Napisano 4 Maja 2013 Ta koronka faktycznie wygląda na ciut za małą i powinna wyglądem przypominać przcisk. Ale to da się wyklepać Jakie wieści? 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karagirl 3 #9 Napisano 6 Maja 2013 Jade na Belgradzką dopiero jutro:-) jak tylko się czegoś dowiem to dam znać:-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24953 #10 Napisano 6 Maja 2013 Zapytaj przy okazji jak tam mój niebieski KS 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 13360 #11 Napisano 6 Maja 2013 upolowany na alle? miałem go łapać, ale przespałem. gratulacje.Co do koronki na drugiej, to nie spotkałem się z innym, który miałby tam koronkę, a nie przycisk. Ale tu akurat Filip dysponuje odpowiednią wiedzą. edyta: poszedł w takiej cenie, że ze dwie noce nie spałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
i_ds 81 #12 Napisano 7 Maja 2013 Haha, też się nad nim zastanawiałem , gratulacje ładna sztuka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach