Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tadziorro

Elegancki zegarek do 1500 ~ zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Szukam zegarka na bransolecie tak mniej wiecej w okolicach 1500~ zł (+/- 200 zł). Na chwilę obecną najbardziej podoba mi się http://www.maxtime.p...1-1-483-33.html Zegarek ma być do marynarki, garnituru etc. Chodzi mi o coś eleganckiego i nietuzinkowego. Przejrzałem chyba ze 300 zegarków na internecie i na razie ten mi się podoba najbardziej. Dodam, że mam chude kości, więc wielkie zegarki nie wchodzą w grę.

P.S. Zegarek ma być okrągły i z jasną tarczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tu dużo pisać - wybrałeś bardzo dobrze w tej cenie względem Twoich wymagań.

Jako elegancki zegarek w tej cenie jedna z najlepszych opcji. Jeśli się podoba nie zastanawiaj się tylko bierz - będziesz zadowolony :)

Ewentualnie możesz jeszcze zastanowić się nad taką nowością jak Carson Powermatic od Tissota (mechanizm z rezerwą chodu 80 godzin). Porównywałem z Lelocle i wizualnie niestety przegrywa.

post-12004-0-32866100-1368010710_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja tak trochę orientalnie polecę:

wz0021dv-2.jpg

07c86eef612a23f21c39c8f163ddfe66.jpg

306929d1279936268-royal-orient-we0021ek-orient-star-wz0081el-wz0021dg_1.jpg

o_wz0251el_c.jpg

IMG_4032.jpg

img61262559.jpg

s_sarb035a.jpg

s_sarb023a.jpg

Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

W tym budżecie zdecydowanie skłaniałbym się ku propozycjom Moriona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mimo wszystko wybrałbym Tissota, Certiny, Hamiltona itp jeśli jest to pierwszy poważniejszy zakup zegarkowy. Jeśli któryś z kolei wówczas bym rozważył coś bardziej "orientalnego".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz mam jakiegoś Timexa za 150 zł. Seiko to mi się jakoś kojarzy z zegarkami sportowymi za 50 zł %-) Ten pierwszy i czwarty orient też fajny. Szajmon a czemu nie tego Le Locle`a?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybierz coś Szwajcarskiego uważam, że będziesz bardziej zadowolony. Jak zegarki staną się Twoją pasją wówczas rozważysz zakup czegoś innego. Może to trochę snobistyczne podejscie, ale uważam, że tym sposobem będziesz się bardziej cieszył z zegarka.

Jakbym miał kupować swój pierwszy "drogi" zegarek tak bym postąpił.

Le locle do garnituru i stroju biznesowego będzie szlachetniejszy (nie mówię, że lepszy) ale szlachetniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładam, że lepiej kupić na bransolecie i dokupić do tego pasek? W sumie jedna i druga wersja mi się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś z kolekcji Eposa ? chociaż nie wiem czy dało by radę z budżetem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Szajmon a czemu nie tego Le Locle`a?

Osobiście nie przepadam za marką. OSy i SARBy są rewelacyjnie zrobione. Odnoszę też wrażenie, że trochę mniejszy odsetek ceny jest "za markę". W Japońcach dostajesz dokładnie to za co płacisz. Poza tym uważam, że są zdecydowanie ładniejsze niż La Locle (ale to już jest kwestia gustu). Z tych dwóch zaproponowanych Tissotów prędzej wziąłbym Powermatic 80 (ciekawsze wzornictwo moim zdaniem), ale mając przed sobą tego Tissota i SARBa - biore SARBa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carson Powermaric na żywo w moim odczuciu niestety traci także koniecznie do obejrzenia przed ewentualnym zakupem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Garnitur/Marynarka i bransoleta to średnie połączenie - no chyba że jesteś agentem jej królewskiej mości ;) Zobacz sobie Certinę DS-1 - nieśmietelna klasyka, która w moim odczuciu jest jednak ciut mniej poważna. Orient Staty i Seiko Sarby to także świetna propozycja. Szajmon napisał dlaczego. A jak już tissot to może bardzie casualowo - Heritage PR516GL ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bardziej elegancko to Le Locle spełni oczekiwania w 100%. Wiem, bo mam ;)

Ewentualnie rozglądał bym się za Seiko SARB lub taki Orient (jest też na branzolecie):

wv643_OSSS.jpg

jslanina chyba ma, to niech się wypowie :) Moi zdaniem ten Orient trzyma poziom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma i bardzo lubi! A no i kosztuje niewiele :)

orient_nam_02.jpg

Recenzja na moim blogu jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, czytałem :) Ten Orient to bardzo ciekawa alternatywa dla Tissota, jeśli ktoś nie ma ciśnienia na "śwajcarskość" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Wiem, czytałem :) Ten Orient to bardzo ciekawa alternatywa dla Tissota, jeśli ktoś nie ma ciśnienia na "śwajcarskość" ;)

Moim zdaniem wygląda zdecydowanie lepiej niż La Locle ;) Bardzo zacny zegarek - recenzja Jacka moze tylko utwierdzic w tym przekonaniu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wypada mi się zgodzić, bo ... mam le locle ;) A na poważnie: nie widziałem na żywo tych lewków, ale na fotach wyglądają zacnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Nie wypada mi się zgodzić, bo ... mam le locle ;) A na poważnie: nie widziałem na żywo tych lewków, ale na fotach wyglądają zacnie.

Zegarek nie baba - wałkiem po łbie nie da jak się nie zgodzisz ;) Dlatego możesz szczerze przyznac, że lewki zamiatają Tissota :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś przekombinowany moim skromnym zdaniem, hmm...

Szajmon, odpowiem dyplomatycznie: nie widziałem tych lewków na żywo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Perpetual fajna sprawa, tylko trochę duży w odniesieniu do Tissota.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1420 zł to dobra cena za tego Le Locla na bransolecie (w sklepie internetowym)? Czy da się za mniej "wycyganić" :P ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.