Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Andrzej Robak

Tissot Couturier T035.617.16.051.00

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

od jakiegoś czasu noszę się z zakupem nowego zegarka. Mój wybór padł na T035.617.16.051.00 i tak się szczęśliwie złożyło, że jeden z moich znajomych ma do sprzedania ten model. Wszystko byłoby super, gdyby nie to, że mam wątpliwości co do jego autentyczności i pochodzenia. Pierwsza rzecz, która rzuciła mi się w oczy to białe okienko daty, ale udało mi się znaleźć taki model w sklepie zegarownia.pl. Od pracownika sklepu dowiedziałem się, że zdjęcie pochodzi od producenta, a modele z białym datownikiem oferowane były kiedyś na rynku amerykańskim.

Jestem ciekaw Waszej opinii, za którą z góry bardzo dziękuję.

Poniżej zdjęcia, które dostałem:

55526587.jpg

img0235pn.jpg

img0236uo.jpg

img0237ga.jpg

img0238lo.jpg

img0239dxm.jpg

img0241fk.jpg

img0240xx.jpg

img0185gp.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forumowicze, pomóżcie. Czy ktoś ma jakieś uwagi, obiekcje? Może rzuciło Wam się coś w oczy; coś, czemu powinienem się baczniej przyjrzeć?

Wiem, że mogę udać się do zegarmistrza, który jednoznacznie mógłby stwierdzić czy mamy do czynienia z podróbką czy z oryginałem, ale wolałbym zrobić to mając jakiekolwiek przesłanki ku temu, ponieważ nie chciałbym, aby mój znajomy poczuł się urażony brakiem wiary w jego zapewnienia o oryginalności zegarka.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli sprzedawca nie ma dowodu zakupu to ja bym nie bral. Te modele jak i PRC200 to masowo podrabiane zergarki czesc z nich wyglada jak orginaly. A kazdy kto kupuje zegarek drozszy niz 200zl raczej zachowuje dowod zakupu, wiec jesli jest legalny raczej sprzedawca powinien miec komplet papierow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli sprzedawca nie ma dowodu zakupu to ja bym nie bral. Te modele jak i PRC200 to masowo podrabiane zergarki czesc z nich wyglada jak orginaly. A kazdy kto kupuje zegarek drozszy niz 200zl raczej zachowuje dowod zakupu, wiec jesli jest legalny raczej sprzedawca powinien miec komplet papierow.

Racja. Nie ma co kombinować - koledze podziękowałem, a zegarek kupię w normalnym sklepie.

Dzięki za zainteresowanie,

pozdrawiam,

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.