Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Pele

Timex, problem z wskazówką stopera.

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, otóż na wstępie powiem że nie zagłębiałem się w sztukę zegarmistrzostwa, dlatego chciałbym prosić o wyrozumiałość dotyczącą pytania. Zakupiłem sobie zegarek Timex T2N700 za granicą, przez co nie mam (nie posiadam) polskiej instrukcji obsługi. Przy ustawianiu godziny przypadkowo (?) coś wcisnąłem, przez co wskazówka stopera zmieniła swoje położenie 'zero', zamiast po resecie stopera, wskazówka trafia na położenie między godziną 5-tą, 6-stą, zamiast jak znajdował się w oryginalnym położeniu na godzinie 12.

Po przeanalizowaniu 'lektury' w postaci angielskiej instrukcji obsługi nic nie informuje o takim zjawisku jak zmiana pozycji 'zero' po restarcie stopera. Dlatego zwracam się do was, ponieważ wolę zapytać się kogoś bardziej doświadczonego niż grzebać w czymś i zrobić jeszcze większy bałagan, pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zrobiłeś to przypadkowo w trakcie ustawiania godziny, to prawdopodobnie regulację wskazówki przeprowadza się w ten sam sposób, co na przykład w Casio, a mianowicie: wyciągnij koronkę do końca jak do ustawiania godziny i przy użyciu jednego z przycisków stopera przestaw wskazówkę na właściwą pozycję (jedno wciśnięcie przycisku powinno przesunąć wskazówkę o jeden "krok").

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Ci! Wszystko działa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.