czarodziej178 0 #51 Napisano 16 Lipca 2013 Seven gratuluję zakupu. Widzę, że chciałeś na własne oczy się przekonać o jego wykonaniu. Topik, a może taki model? ; ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomaliusz #52 Napisano 16 Lipca 2013 Seven widzę że przekonujesz się do cyfraków i dodatkowo negatywów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topik 0 #53 Napisano 16 Lipca 2013 Topik, a może taki model? ; )Zakochałem się już w tym złoto-czarnym ;D po tygodniu poszukiwań wiem, że to jest to. Ma funkcje timera interwalowego na ktorym najbardziej mi zalezy i na dodatek niebagatelny wyglad. TO JEST TO G-7700G-9 ale gdzie go znalezc??koledzy, proszę, pomóżcie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topik 0 #54 Napisano 16 Lipca 2013 Ten ostatni to chyba zwykły G-7700, tylko z czarnym ringiem od innego modelu. raczej nie bo standardowo 7700 ma srebrny przycisk G i ten czarny tez by byl spoko. ale tego czarnego nie ma w spisie ktory podrzuciles. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomaliusz #55 Napisano 16 Lipca 2013 Zakochałem się już w tym złoto-czarnym ;D po tygodniu poszukiwań wiem, że to jest to. Ma funkcje timera interwalowego na ktorym najbardziej mi zalezy i na dodatek niebagatelny wyglad. TO JEST TOG-7700G-9 ale gdzie go znalezc??koledzy, proszę, pomóżcie! Może być z Japoni: http://www.amazon.com/watches-g-shock-STANDARD-Treasure-G-7700G-9JF/dp/B000XULDNA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1373992927&sr=8-1&keywords=G-7700G-9 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian2013 0 #56 Napisano 16 Lipca 2013 Witam. Zastanawiam się nad takim zegarkiem. http://allegro.pl/zegarek-casio-dw-6900cs-7er-g-shock-okazja-wawa-i3345172835.htmlTaki letniaczek, na pięknie słoneczne dni... Jakieś uwagi, sugestie, liczę na każdą pomoc z racji, że to będzie być może mój pierwszy Casio. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #57 Napisano 16 Lipca 2013 Seven gratuluję zakupu. Widzę, że chciałeś na własne oczy się przekonać o jego wykonaniu. Ten model jest mi znany i mam do niego duży sentyment, G-7700 był moim pierwszym G-Shockiem, sprzedałem tylko z potrzeby chwili (oczywiście tą potrzebą był zakup innego G ) i wiedziałem, że prędzej czy później do mnie wróci w tym lub innym wariancie kolorystycznym Także jakości wykonania byłem pewny, bardziej ciekawił mnie ten chwalony przez wielu wyświetlacz i ogólnie prezencja tego modelu "na żywo". Seven widzę że przekonujesz się do cyfraków i dodatkowo negatywów Cyfraków miałem już kilka, wszystkie zmieniły właściciela i zdania nie zmieniam - nadal wolę wskazówki, ale jeden dla odmiany nie zaszkodzi - miał to być po prostu fajny G jak najtańszym kosztem. Po eksperymentach z GW-M5610BC zarzekałem się, że do negatywów już nie wrócę, ale jako że to zegarek z przeznaczeniem głównie outdoorowym, nie było to dla mnie istotne kryterium wyboru i postawiłem na wygląd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #58 Napisano 17 Lipca 2013 Seven - zegarek miodzio. ja mam 7700 i Ci zazdroszczę. Jednak wolę swój 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #59 Napisano 17 Lipca 2013 Fajny jest, cieszę się, że wróciłem do tego modelu. Zresztą obydwa najpopularniejsze warianty są fajne, te pozostałe również, także każdy znajdzie coś dla siebie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #60 Napisano 17 Lipca 2013 Za mną chodzi wymiana na ten negatyw. A jak zobaczyłem kiedyś zielony to padłem, tylko nie widziałem na żywo. Jakby ktoś miał zdjęcia nadgarstkowe to niech wrzuci. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topik 0 #61 Napisano 17 Lipca 2013 Może być z Japoni: http://www.amazon.com/watches-g-shock-STANDARD-Treasure-G-7700G-9JF/dp/B000XULDNA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1373992927&sr=8-1&keywords=G-7700G-9 Zaczynam sie poważnie nad tym zastanawiać... Znalazłem nawet taniej na amzonie http://www.amazon.com/gp/huc/view.html?ie=UTF8&HUCT=1&newItems=C2NYCYI7JX0VEL%2C1Tutaj: http://global.rakuten.com/en/store/udetokei-watch/item/602058/i na ebay: http://www.ebay.co.uk/itm/Casio-G-Shock-G-Spike-Watch-G-7700G-9DR-/281135472910?pt=Wristwatches&hash=item4174fae10eco o tym myslicie? nigdy nie korzystalem z zagranicznych stron. tylko allegro wlasciwie... Zakochałem sie i musze miec ten zegarek... ewentualnie cały czarny, ale tego na pewno nie znajde, bo go nie ma nawet w spisie co Seven podał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lotek 25 #62 Napisano 18 Lipca 2013 xxxxx 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topik 0 #63 Napisano 18 Lipca 2013 xxxxx????? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topik 0 #64 Napisano 8 Sierpnia 2013 znalazlem na ebay z Japoni: http://www.ebay.ca/itm/CASIO-G-SHOCK-G-7700G-9JF-TREASURE-GOLD-SHOCK-RESISTDIGITAL-WRISTWATCH-/200948867711?pt=Wristwatches&hash=item2ec97c627f ale gwarancja jest tylko na Japonie... czy to mozliwe? czy oryginalny nie powinien miec miedzynarodowej gwarancji? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Logan 1 #65 Napisano 9 Sierpnia 2013 Możliwe kolega kupował przez ebay-a G-shocka G 5600 Japan Made zegar na 100% oryginalny i też gwarancję miał tylko na Japonię może jest to tak dlatego, że one produkowane są na rynek wewnętrzny głowy nie dam uciąć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominic223 0 #66 Napisano 10 Sierpnia 2013 Powinno być międzynarodowa gwarancja 2 lata 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topik 0 #67 Napisano 10 Sierpnia 2013 no to macie troche sprzeczne informacje koledzy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Logan 1 #68 Napisano 11 Sierpnia 2013 Powinna być międzynarodowa ale kumpel ma tylko na rynek Japonii, jak chcesz z międzynarodową trzeba szukać dalej jak coś znajdę to się odezwę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topik 0 #69 Napisano 11 Sierpnia 2013 Powinna być międzynarodowa ale kumpel ma tylko na rynek Japonii, jak chcesz z międzynarodową trzeba szukać dalej jak coś znajdę to się odezwę. Dzieki kolego, jak cos znajdziesz to bardzo prosze o info, bo szukam tego zegarka juz kilka tygodni... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topik 0 #70 Napisano 5 Września 2013 znalazlem ostatnio takie cos: Re: Which casios have multiple countdown timers?Two consecutive timers:G-7700/7710GWX-5600GRX-5600GWX-8900Two independent timers:GW-9010/G-9010GW-M850DW-56RTG-056źródło: http://forums.watchuseek.com/f17/casios-have-multiple-countdown-timers-817631.html moze jest jednak wiecej G-shockow z opcja timera do interwalow? jak to rozumiec? czy ktos ma ktorys z wymienionych modeli, albo mial z nimi stycznosc, zeby ocenic czy posiadaja ową funkcje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #71 Napisano 6 Września 2013 No wynika z tego, że GRX-5600 oraz GWX-5600 także mają timer z interwałami, podobny do tego zastosowanego w 7700/7710, ale z możliwością ustawienia ilości powtórzeń. W 8900 wytropiliśmy tę funkcję już w innym temacie, podobnie jak i w G-056. Ten ostatni ma najbardziej rozbudowany timer, w którym można ustawić aż dziewięć kolejnych interwałów. Podobny timer ma także DW-56RT, ale to już leciwy model praktycznie niemożliwy do znalezienia. Był to model zaprojektowany dla sędziów piłkarskich (RT to skrót od "Referee Timer") i wydany był chyba przy okazji któregoś mundialu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oskar_FKP 22 #72 Napisano 6 Września 2013 Topik w GW 9010 jest tryb stopera "rally" ale nie wiem czy to o to dokładnie Ci chodzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topik 0 #73 Napisano 6 Września 2013 No wynika z tego, że GRX-5600 oraz GWX-5600 także mają timer z interwałami, podobny do tego zastosowanego w 7700/7710, ale z możliwością ustawienia ilości powtórzeń. W 8900 wytropiliśmy tę funkcję już w innym temacie, podobnie jak i w G-056. Ten ostatni ma najbardziej rozbudowany timer, w którym można ustawić aż dziewięć kolejnych interwałów. Podobny timer ma także DW-56RT, ale to już leciwy model praktycznie niemożliwy do znalezienia. Był to model zaprojektowany dla sędziów piłkarskich (RT to skrót od "Referee Timer") i wydany był chyba przy okazji któregoś mundialu.Dzieki Seven Jak zwykle wyczerpujaca odpowiedz. Topik w GW 9010 jest tryb stopera "rally" ale nie wiem czy to o to dokładnie Ci chodzi.A na czym polega ten tryb? Bo mi chodzi o mozliwosc ustawienia dwoch timerow, np 1=1min 2=30sek. jeden sie konczy i zaczyna sie drugi, potem od nowa w nieskonczonosc albo okreslona liczbe powtorzen 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #74 Napisano 6 Września 2013 Rally Mode w GW-9010 to po prostu taki bardziej rozbudowany stoper. Timer w tym modelu jest standardowy, pojedynczy i chyba nawet bez autopowtarzania. Analogicznie jest w GW-M850 (praktycznie ten sam moduł). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach