Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kordian

Serwis Swatch czy chcą mnie naciągnąć

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Problem jak w temacie, mam zegarek ww. firmy brandowany logiem Calvin Klein i go uszkodziłem, tzn. odpadło szkiełko. Odpadło samo, choć nie powiem kilka razy przytarłem nim o coś, ale nic strasznego (strasznie delikatny ten zegarek), oddałem do serwisu, który oczywiście gwarancji nie uznał, ale ok. porysowane szkiełko niech im będzie. Myślałem, że "przykleją" szkiełko i po problemie, lecz serwis dopatrzył się oprócz szkła (dla mnie mogliby przykleić i porysowane, za pół roku będzie pewnie wyglądało podobnie) uszkodzonej koperty, lunety, konieczności kalibracji i wycenił naprawę na ponad 400 zł czyli połowe wartości zegarka, a licząc nowy pasek, który przydałoby się wymienić to i 75%. Stąd moje pytanie czy nieautoryzowany serwis zegarmistrzowski będzie w stanie przykleić ww. szkiełko, lub ewentualnie zamówić nowe i przykleić w "normalnych" cenach. 

Zdjęcia poniżej

post-63624-0-97296100-1373488991_thumb.jpg

post-63624-0-89842700-1373489045_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie,nie chcą,takie mają ceny ;).

Idz do zegarmistrza[nie tylko autoryzowane serwisy potrafią naprawiać zegarki ;) ]-zrobi to na pewno taniej.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ze 4 razy taniej... :)

Przydałoby się trochę przepolerować lunetę i uważać na przyszłość.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ze 4 razy taniej... :)

Przydałoby się trochę przepolerować lunetę i uważać na przyszłość.

Walter podjąłbyś się zadania? ewentualnie polecił kogos z Warszawy, żeby to przykleić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem zegarmistrzem, ale myślę, że taki z prawdziwego zdarzenia powinien załatwić sprawę bez problemu.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo sprzedaj ten zegarek i kup coś innego niż zegarek modowy. Szkoda czasu i atłasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Calvin Klein i go uszkodziłem, tzn. odpadło szkiełko

Mistrzostwo, ale cóż oczekiwać od modowych zegarków.

Robota praktycznie żadna. Wstawić wypolerowane szkło na uszczelkę silikonowa ,czy plastikowa i po problemie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedawać teraz za 300-400 zł się nie opłaca, a wątpię abym wziął więcej, więc go sobie zostawie, a w przyszłości jak bedę chciał coś kupić, to poświęcę kilka dni na lekturę forum. Panowie poleccie jakiegoś ogarniętego zegarmistrza z Warszawy lub okolic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy to zrobi.....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, to żadna filozofia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kordian - nie wiem gdzie Ci będzie bliżej - w smyku masz rozgarniętego, na szpitalnej jest w miarę spoko, na górczewskiej itd., itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kordian Jeżeli chcesz oszczędzić oddaj swojego CK'ja do zegarmistrza to przyklei Ci szkło do koperty -tylko na jak długo-, ale jak dokładnie obejrzysz konstrukcje tej koperty to zauważysz że nie jest to typowa konstrukcja z podtoczeniem na mocowanie lunety lub szkla. Serwis zaproponował Ci pewnie wymianę koperty. Tak to robią w tym modelu. Po zwykłym przyklejeniu u zegarmistrza uważaj na swój zegarek i sprawdzaj raz na jakiś czas czy masz jeszcze szkiełko :) Utrata wskazówek z osiami przysporzy Ci kolejnych wydatków 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Witam uważam że serwis wymieni całą kopertę i po problemie być może luneta szła jest skrzywiona i przymocowanie lunety z kopertą za pomocą czerwonej uszczelki nic nie da nie będzie trzymać co do klejenia może pomoże ale zegarek może nie być strzelny po drugie jak ktoś to przykleji porządnym klejem a zegarkiem uderzysz to może skutek taki że wskazówki spadną będzie problem ze sciągnięciem lunety znajdz zegarmistrza który ma serwis tissota ,certiny ma kontakt ze swatch group może on jest wstanie taniej sciągnąć i naprawić zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.