Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
mechanik

Kupię -sprzedam-poszukuję

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane) · Ukryte
Ukryte

MOD. Przypomnę, że obowiązują tutaj zasady ujęte w regulaminie działu sprzedam, a zwłaszcza:

1. Osoby sprzedające zegary powinny posiadać w dorobku minimum 50 "merytorycznych " postów.

2. Oferty sprzedaży mają mieć podaną cenę i zdjęcie tego konkretnie przedmiotu (zegarka).

Na początek szukam ramki pod szkło Walthama oktagon o wymiarze boku 43,3mm i szkła o wymiarach od 380 do 400

Edytowane przez OmegaDeVille

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ukryte

Coś nikt się nie rzuca z ofertami :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ukryte

ramka pod szklo - masz na mysli bezel? wymiary szkiel jakie podales - chodzin o kazdy rozmiar z tego zakresu? jakie szkla - rodzaj- dalem obrazek. Moge popytac i z USA sciagniemy.

post-44644-0-86666900-1374077441.jpg

Edytowane przez RAF7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ukryte

Tak ,bezel :) a szkła typowe ,flat lunette i podobne,ze stanów nie warto ściągać jeszcze mają ludzie duze zapasy szkieł do kieszonek i często można trafić ,a ja lubię mieć zapas na wszelki wypadek,nie konkretni do jakiegoś modelu kieszonki ,wprawdzie trochę mam ale zawsze brakuje tych najbardziej popularnych !

Wiem że taki bezel jest dość rzadki ,ale niedawno trafiłem na podobny i brakujący mi do Elgina i skompletowałem ładny zegar który czekał już pare miesięcy na części,więc może się uda z Walthamem bo ładny jest i chodzi doskonale !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ukryte

W takim razie dopiszę się do ogłoszeń.. Poszukuję ćwiertnika do naręcznego werku Elgin 539. Jeśli ktoś mógłby poratować, chętnie zakupię;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ukryte

Może komuś się poniewierają mechanizmy od Elgina dameczki 483 i Walthama Riverside 750 takie jak na zdjęciach ,może bym wreszcie uruchomił i troche udobruchał małżonkę...jak zwykle chodzi głównie o balans i tarczę w lepszym stanie do elgina,wskazówkami też nie pogardzę...jak ktoś ma to na pewno się cenowo dogadamyelgin%20ma%C5%82y%20cz%C4%99%C5%9Bci.JPGelgin%20ma%C5%82y%20cz%C4%99%C5%9Bci2.JPwaltham%20ma%C5%82y%20cz%C4%99%C5%9Bci%2waltham%20ma%C5%82y%20cz%C4%99%C5%9Bci.J

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ukryte

Mam szkla do otwartych i na hunter koperty ale wysylka z USA

oraz duzo czesci do amerykanskich kieszonkowcow Elgin,illinois,Hamilton,Hampden.

posiadam koperty rozmiary 16,18  i jedna koperte do 14

no i z 20 zegarkow na sprzedaz man konto na ebay podam na priva.

Pozdrawiam .

Edytowane przez Piotr K.

If your watch is not ticking I will make it tock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ukryte

Mam dojscie do 200 zegarkow kieszonkowych amerykanskiej produkcji

Hamilton,Illinois ,Elgin Waltham itd..

prosze podawac model a ja bede pokazywal zdjecia albo na priva

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ukryte

Sprzedam TIMEX Expedition WS4 z instrukcją obsługi.  Od czasu kiedy go kupiłem, miałem tylko kilka razy na ręku (parę lat leżał w szufladzie), zegarek praktycznie nowy. Zainteresowanych proszę o pw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ukryte

Up

:)

Edytowane przez kulabambula

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ukryte

Sprzedam TIMEX Expedition WS4 z instrukcją obsługi.  Od czasu kiedy go kupiłem, miałem tylko kilka razy na ręku (parę lat leżał w szufladzie), zegarek praktycznie nowy. Zainteresowanych proszę o pw.

Hop :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ukryte

Drodzy koledzy i koleżanki,

Na naszym pięknym forum, trwa akcja charytatywna, w którą zaangażowało się kilkanaście wspaniałych osób oraz Zarząd, ale to w dalszym ciągu mało. Martwić może to, że na forum zarejestrowanych jest ponad 35 tysięcy użytkowników, a jedynie niewielki ich odsetek ofiarował swoją pomoc. Tutaj chodzi o pomoc dla dziecka, które od samego początku swojego życia ma pod „górkę”, i któremu los nie szczędził przykrych doświadczeń już w pierwszych dniach życia. Nie bądźcie obojętni, i zaangażujcie się w formową akcję pomocy.

Wystarczy naprawdę niewiele, wpłać na specjalnie utworzone subkonto, symboliczną „złotówkę”. Na pewno od tego nie zubożejesz, a możesz dać dziecku perspektywy na lepsze jutro.

Poniżej, znajdują się wszystkie niezbędne linki, w których opisana jest cała akcja.

Informacje ogólne:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/102596-otw%C3%B3rz-oczy-na-filipka/

Wzruszający i ściskający za serce list matki Filipa:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/102596-otwórz-oczy-na-filipka/?p=1180709

Oraz, w dziale sprzedam wątek licytacyjny, w którym możemy licytować przedmioty udostępnione przez ludzi dobrego serca:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/102593-licytacja-dla-filipka/page-10

Pieczę nad finansami trzyma Zarząd KMZiZ, więc wszystkie niezbędne informacje (nt. finansów) są publikowane na bieżąco przez przedstawiciela Zarządu.

Jeżeli nie masz ochoty brać udziału w licytacji, lub nie chcesz ofiarować na nią żadnego przedmiotu, wpłać na subkonto dowolną, ustaloną przez siebie sumę pieniędzy.

Nie bądźcie obojętni i ofiarujcie swoją pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ukryte

Dziś Dzień Dziecka, więc może ktoś byłby zainteresowany kupnem swojemu dziecku zegarka Timex model T5E901. Można ten zegarek wylicytować w licytacji dla Filipka. Tutaj: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/102593-licytacja-dla-filipka/page-17 Proszę się śpieszyć, bo pozostało niecałe 2 godziny :)

post-44476-0-71994200-1401464148_thumb.j

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ukryte

mam T49904 po taniości jakby ktoś poszukiwał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ukryte

witam mam do wymiany na coś innego mechanicznego 

zegarek Ingersoll wersja IN33249 stan widać na zdjęciach (dobry +) sprawny wykonana wymiana baterii, wszystkie funkcje działają bez zarzutu, bardzo dobry chód.... spory rozmiar ... mechanizm Miyota... sprzedaję bo dostałem 2 w rozliczeniu ( i nie lubię zegarków kwarcowych) możliwa wymiana na inny zegarek mechaniczny 

post-68565-0-29511300-1406053246_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ukryte

No z tym stanem idealnym to nie przesadzaj :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ukryte

Temat podpinam (z nadzieją, że się rozrusza). ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez OmegaDeVille

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ukryte

posiadam pare kopert rozmiar 18  silveroid do zegarkow kieszonkowych 

cena $45 plus przesylka z USA okolo $14

pare srebrnych tez sie znajdzie no ale cena bedzie inna.

zdjecie po i przed wypolerowaniem.

post-65121-0-45113700-1437500691_thumb.jpg

post-65121-0-86785600-1437500704_thumb.jpg

Edytowane przez Piotr K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi