m7741 0 #1 Napisano 22 Lipca 2013 Witam, od kilku dni jestem właścicielem naręcznego zegarka marki Zentra. Kupiłem go na allegro za (jak sądzę) symboliczną kwotę. Póki co udało mi się ustalić, że mechanizm to ETA 2390, a marka ma niemiecki rodowód, skąd więc się wzięło "swiss made" na tarczy i deklu ? Chciałbym się też dowiedzieć z którego roku pochodzi zegarek. Wewnątrz dekla widać "wygrawerowane" przez zegarmistrza cyfry rzymskie i arabskie (nie udało mi się uchwycić na zdjęciu)Na pierwszym zdjęciu, po lewej stronie stan w jakim go dostałem, reszta zdjęc już po myciu i drobnym polerowaniu z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 62 #2 Napisano 22 Lipca 2013 Fajnie wyszła po myciu. Tu masz link do poczytania http://zegarkiclub.pl/forum/topic/45827-2-zegarki-pomoc/ Przy okazji zaprezentuję Ci swoje dwie sztuki. Ładne cholery, aczkolwiek koperty zdezelowane od potu i jeśli nic nie znajdę, to pójdą na dawców. Sory! za OT 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach