Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

grzegorzwzgw

Czy warto odnowić taki zegarek??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
pytanie jak w temacie:)

czy warto odnowić zegarek w takim stanie czy przewyższy to koszt zegarka ??

z tego co udało mi się dowiedzieć to złamana jest oś od sekundnika no i nie ma wskazówki sekundnika oprócz tego działa :)

prosze o pomoc może jakieś wskazówki gdzie warto odnowić taki zegarek i ile mniej wiecej to kosztuje?

post-43475-0-30738700-1378030350_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak właśnie myślałem ze nie warto go robić :( a co do pamiątki to jakś jest ale bez specjalnej historii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z drugiej strony, czy wszystko musi sie opłacać?

Tutaj wystarczy renowacja tarczy (około 130 złotych), szkielko (około 20 złotych), koronka (około 30 złotych) i pasek. Można jeszcze galwanizowac na nowo kopertę (około 100 złotych), ale bez dramatu z nią:)

Daj znać o wynikach:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to juz kolege podliczyles na 280 zl. Do tego dolicz, czysczenie smarowanie i sekundnik :)

..... a co do pamiątki to jakś jest ale bez specjalnej historii

Nie, no historie to on musial miec dosc bogata, sadzac po tym co zapisal czas na tarczy i kopercie ;)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sensu - 70 ma racje

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no po tarczy można stwierdzić że miał bogatą historię :) ale prawda jest taka ze tata zbił szkiełko w czasach kiedy naprawa takiego zegarka była prawie niemożliwa ;) ale zastanowie się jednak nad renowacją :) bo dowiadywałem się dzisiaj u zegarmistrza i stwierdził że tarcze postara się skombinować nową bo ta nie nadaje sie do czyszczenia ;)
co do sekundnika to podobno dotoczenie samej ośki to 150zł :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkiełko zbił w czasach kiedy naprawa takiego zegarka była na porządku dziennym ;) to dziś coraz częściej naprawa takich zegarków graniczy czasami z cudem bo bateryj karzy jest coraz więcej ^_^ Tylko kiedys może naprawy były droższe bo i zegarki były jak na owe czasy w cenie(nowe) zresztą dzisiejsze porządne zegarki tez są w cenie a serwisowanie ich czasami przyprawia o zawrót głowy <_< <_<

Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam, że warto koszt podobnego zakupu = koszt renowacji jak dobrze poczytasz tutaj i popytasz.

Aktualnie w renowacji mam ENICAR'a - koszt 440 zł + naprawa 100 zł + zakup 30zł, -- zwrócenie świetności bezcenne - :D- uczucie bezcenne. Pokażę Ci jak odbiorę. Nowy na Alle pewnie kupiłbym za 300 - 500 zł

w tym wątku umieściłem zegarek przed i po renowacji

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/91643-zakup-na-gie%C5%82dzie-enicar-chyba-limitowany-oraz-geneva-sport/

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ilu opiniujących tyle zdań , ja też uważam że warto , sam odświeżam atlantica worldmastera ( poza tarczą) koszt przewyższy zakup takiego w dobrym stanie , ale jak skończę będę przez chwilę najszczęśliwszy na świecie , poza tym trwa to tyle , że nie czuć aż tak wydanych kilkudziesięciu złotych tu , a kolejnych tam. Ja bym odnawiał !

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.