Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sawic

Jeśli nie STEINHART NAV B-UHR CHRONOGRAPH 44 mm to co ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Prawie zdecydowałem się na zakup zegarka STEINHART NAV B-UHR CHRONOGRAPH 44 mm.

Ogólnie to poszukuję uniwersalnego, porządnego chronografu.

Byłby to już 3-ci mój zegarek Steinhart-a i póki co nadal chwalę tą markę.

Czy za podobne pieniądze znalazł bym jakiś ciekawszy, porządny chronograf ? Lubię także divery i nie mam parcia na żadną konkretną markę. Mało znane także mogą być. Liczy się jakość wykonania i solidność.

Tym, co najbardziej dyskwalifikuje tego Steinharta jest jego słaba wodoszczelność.

Doradzicie coś ?

Pozdrawiam

NAV B-UHR CHRONOGRAPH 44 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Archimede. Mam taki i sobie chwalę.

20121231085128edit0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym pierwszym niepodobają mi się czerwone wskazówki. Dodatkowo dni tygodnia po niemiecku, a tego bym nie zniósł.

A co do Archimede - podoba mi się, ale nie. Nie bo:

- jest droższy od Steinharta a wygląda tak samo

- średnica 44mm przemawia na rzecz Steinharta. Mam Ocean 1 od Steinharta 42mm i jest to ciut za mało.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie to nie za wiele chrono na 7750 znajdziesz, jeszcze w rozmiarze 44mm, to raczej dolna półka i Steinhart wybija się ceną. Poleciłbym jakieś Hamiltony, bo są ciekawsze, ale to już sporo większe kwoty  :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy Glycine Combat Chrono (lub starszy rownie ciekawy Combat Chrono 07) jak i wiekszosc Hamiltonow powinna byc dostepnych w tym pulapie cenowym (ewentualnie z mala doplata).

Trzeba sie tylko troche porozgladac.

7176627791_209df40228_z.jpg

combat_chrono2013.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli Glycine to tylko i wyłącznie Lagunare 3000. Inne Glycine odpadają, bo niby średnicę mają ok, ale grubość je dyskwalifikuje. Jest zwyczajnie za mała i nie czuć zegarka na ręku a i wygląd siakiś taki dziwny. Miałem Combat Sub na ręku i po zachwycie po obejrzeniu zdjęć było duże rozczarowanie po przymierzeniu go.

Z kolei ten Sinn - bardzo fajny. Minus za średnicę (chcę coś większego), DLC i brak stalowej bransolety. Ale nawet pomimo tego wart rozważenia. Poczytam o nim.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.