Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Loucypher1

Automat Omega Planet Ocean - nie otwierany od 7 lat

Rekomendowane odpowiedzi

Forumowicze - mam okazję kupić automat OMEGI (PO) - niemniej sprzedawca twierdzi że zegarek jest nie otwierany i ma jeszcze plombę - zaś rok produkcji to 2006. Z tego co wiem przeglądy serwisowe powinno robić się co 5 lat. Czy taki zakup, jeśli się zdecyduję, będzie mocnym ryzykiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm co-axialny, jaki cyka w PO, serwisuje się co 7 lat, więc biorąc tylko to pod uwagę na razie nie ma problemu. Po prostu w najbliższym czasie czeka Cię przegląd (koszt firmowego serwisu w Swatchu 1600-1700 zł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładając, że prawdą jest to co mówi sprzedawca, to zakup taki nie powinien być obarczony mocnym ryzykiem. Ale tutaj dobrze byłoby posłuchać jeszcze rad kolegów, którzy mają doświadczenie i wiedzę.

Poczytaj proszę:

http://forums.watchuseek.com/f20/co-axial-extended-service-84659.html

Pamiętaj natomiast, że PO to często podrabiane zegarki. Warto byłoby sprawdzić przed zakupem jego autentyczność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te zegarki są dość trwałe jeśli ogólny wygląd nie budzi większych zadtrzeżeń, czyli ze zegarek nie jest totalnie styrany to 7 lat przy normalnym użytkowaniu nie powinno jeszcze bardzo negatywnie wpływac na mechanizm. Oczywiście nie ma regóły ale najczesciej jest wszystko ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego,

Osobiście taki nierozgrzebany przez polski serwis SG zegarek byłby dla mnie  bardziej wartościowy niż już naruszony. To tylko moje osobiste zdanie oparte na własnym doświadczeniu. Zegarek po polskim serwisie to coś jak bity samochód z "Niemiec" po naprawie blacharskiej u sprytnego Zenka Bembenka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki za wszystkie rady. Zobaczymy jak finalnie wyjdzie. Jak zakupię - na pewno dam znać:)

To jest regularny sprzedawca zegarków używanych - więc raczej nie ma mowy o braku autentyczności. Niemniej jednak jeśli się uda - sprawdzę go.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że patrzymy na te same zegarki. Sprawdzić  musisz, bo sprzedający nie posiada dokumentów od tego zegarka, sam się też nad nim zastanawiam,   ale po doliczeniu przeglądu i sprawdzeniu autentyczności ta oferta nie jest już tak dobra. Chyba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że patrzymy na te same zegarki. Sprawdzić  musisz, bo sprzedający nie posiada dokumentów od tego zegarka, sam się też nad nim zastanawiam,   ale po doliczeniu przeglądu i sprawdzeniu autentyczności ta oferta nie jest już tak dobra. Chyba.

Hehe:) May be:) A co doliczenia dodatkowych kwot - masz trochę racji - nabiera temat innych kolorów. Nic zobaczymy.

Widziałeś na zywo zegarek czy tylko na zdjęciach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, tylko foty.

Wstępnie na jutro jestem umówiony, ale ta finalna cena jednak robi się słaba, no i brak dokumentów to duży minus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.