monic22 0 #1 Napisano 28 Września 2013 Witam , prosze mi powiedziec co to jest za stoper nie moge znalesc na necie , moze ktos sie orjetuje . Nazwa RECORD swiss made . Czy ten stoper jest cos wart , prosze o odpowiedz dziekuje i pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2 Napisano 29 Września 2013 A czemu pytasz czy "coś jest wart"? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monic22 0 #3 Napisano 29 Września 2013 Pytam z ciekawosci Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4 Napisano 29 Września 2013 Na forum nie wyceniamy zegarków..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monic22 0 #5 Napisano 29 Września 2013 Ok rozumiem a mozesz mi powiedziec cos o tym stoperze . Prosze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #6 Napisano 30 Września 2013 Lepsze zdjęcie mechanizmu... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monic22 0 #7 Napisano 30 Września 2013 to znaczy ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8 Napisano 30 Września 2013 By bylo widać dokładnie mechanizm[i co jest na nim napisane] 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monic22 0 #9 Napisano 1 Października 2013 Witaj lepszego zdjecia raczej nie zrobie ale napisze ci co tam jest napisane :) ,na jednej czesci jest numer seryjny chyba ;p 1585380 napisy na dolepieces de rechangespare parts- ersatzteilpiezas de recambio a jeszcze w srodku sa jakies inicjaly w kwadracie J B Dziekuje Slicznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #10 Napisano 1 Października 2013 Record był czas jakiś marką należącą do Longinesa, a napisy sugerują, że był tam schowek na części zamienne???Pozdrawiam 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11 Napisano 1 Października 2013 Lepsze zdjęcia są potrzebne by moc porównać werk w katalogach itp. A JB to pewnie znaczy ze należał do Jemsa Bonda 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monic22 0 #12 Napisano 1 Października 2013 A i mam jeszcze jedno pytanko przegladalam stopery i one sa tylko do 60 a ten co ja mam jest do 100 , wie ktos moze dlaczego tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monic22 0 #13 Napisano 1 Października 2013 Prosze sie zemnie nie smiac ale poprostu sie nie znam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monic22 0 #14 Napisano 1 Października 2013 zaraz zrobie fotke 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #15 Napisano 1 Października 2013 Tutaj poczytaj o firmie...-record 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monic22 0 #16 Napisano 1 Października 2013 Mysle zete fotki beda ok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monic22 0 #17 Napisano 1 Października 2013 Record był czas jakiś marką należącą do Longinesa, a napisy sugerują, że był tam schowek na części zamienne???PozdrawiamHey , wiesz wlasnie tam jest schowek i sa czesci zamienne, chyba , nie chce otwierac bo boje sie ze uszkodze , widzialam podobny stoper innej firmy i wlasnie takie schowki z czesciami sa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monic22 0 #18 Napisano 2 Października 2013 ?????? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #19 Napisano 2 Października 2013 A i mam jeszcze jedno pytanko przegladalam stopery i one sa tylko do 60 a ten co ja mam jest do 100 , wie ktos moze dlaczego tak Prosze sie zemnie nie smiac ale poprostu sie nie znamDo dokladniejszego pomiaru czasuTutaj widać to dokladnie..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wlad2 199 #20 Napisano 24 Lipca 2014 Witam. Trochę odgrzeje temat. Niedawno dostałem taki sam stoper tylko nazywa się Exelsior Park, werk jest identyczny + pojemnik z częściami zapasowymi / śrubki ośka i coś jeszcze /, tarcza ze skalą 0-9 charakterystyczny mostek typu J . Doczytałem się 2 wersji zastosowań. W Ameryce był produkowany na jakąś olimpiadę sportową w latach 30. W czasie 2 wojny w celach wojskowych produkowany dla altylerii ,lotnictwa i marynarki wojennej pod różnymi nazwami zarówno dla Niemców jak i aliantów. Posiadał patenty niemieckie i szwajcarskie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach