four 15 #1 Napisano 29 Września 2013 Koledzy poszukuje dla siebie jakiegoś zegarka elektronicznego Casio w stalowej kopercie. Wiele lat temu miałem G-Shock DW 5600C i nosiłem go bez bezela. Dlatego pierwsza myśl to zakupic właśnie jakiegos G-shocka i sciagnac bezel. Kilka dni temu jeden mi na forum przeszedł kolo nosa. W między czasie grzebię po internecie i trafiłem na zegarki typu; Casio A-168WA-1W ( ale w większości są one w kopercie z tworzywa sztucznego) a to w ogóle mi nie odpowiada. Ja potrzebuje żelastwa na rekę. W przypadku np A159WGEA-1EF piszą ze koperta to stal i pvd, dalej; Casio A-158WEA-9E jest z lekkiego stopu metali na bazie mosiądzu, zaś Casio A158WEA-1EF podobno właśnie stal szlachetna. Czy ktos z was zna ten model tj: A158WEA-1EF czy faktycznie jest stalowy. A może znacie jakies inne retro vintage Casio ale stalowe? Może ktos ma cos takiego na sprzedaż? Oczywiście w dalszym ciągu stare G-Shock mnie interesują bo to kwintesencja tego czego szukam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #2 Napisano 29 Września 2013 Nie sugeruj się opisami w sklepach czy w ofertach na allegro. A158 na pewno nie jest stalowy, zresztą napis "STAINLESS STEEL BACK" na tylnym deklu rozwiewa wszelkie wątpliwości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #3 Napisano 29 Września 2013 Stainless steel back Twój wróg. Od takiego zegarka z dala. Nie rozeznaję się w zwykłych Casio, więc nie wiem czy oferują w stalowych kopertach. Co do G-shocków to w sumie zostają Ci: - Giezy, coraz trudniej dostępne,- DW-5600C, który często jest widywany na ebayu, wus,- Inne limitki z serii 5xxx (DW-5000SL, DW-5025 itp), rzadko jednak oferowane,- DW-5030, GW-5000, które możesz kupić od ręki, ale ich cena jest wysoka,- Frogmany, też rzadko widywane. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach