Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

four

Jaki Casio w stalowej kopercie??

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy poszukuje dla siebie jakiegoś zegarka elektronicznego Casio w stalowej kopercie. Wiele lat temu miałem G-Shock DW 5600C i nosiłem go bez bezela. Dlatego pierwsza myśl to zakupic właśnie jakiegos G-shocka i sciagnac bezel. Kilka dni temu jeden mi na forum przeszedł kolo nosa. W między czasie grzebię po internecie i trafiłem na zegarki typu; Casio A-168WA-1W ( ale w większości są one w kopercie z tworzywa sztucznego) a to w ogóle mi nie odpowiada. Ja potrzebuje żelastwa na rekę.  W przypadku np A159WGEA-1EF piszą ze koperta to stal i pvd, dalej; Casio A-158WEA-9E jest z lekkiego stopu metali na bazie mosiądzu, zaś Casio A158WEA-1EF podobno właśnie stal szlachetna. Czy ktos z was zna ten model tj: A158WEA-1EF czy faktycznie jest stalowy. A może znacie jakies inne retro vintage Casio ale stalowe? Może ktos ma cos takiego na sprzedaż? Oczywiście w dalszym ciągu stare G-Shock mnie interesują bo to kwintesencja tego czego szukam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sugeruj się opisami w sklepach czy w ofertach na allegro. A158 na pewno nie jest stalowy, zresztą napis "STAINLESS STEEL BACK" na tylnym deklu rozwiewa wszelkie wątpliwości. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stainless steel back Twój wróg. Od takiego zegarka z dala. :D

Nie rozeznaję się w zwykłych Casio, więc nie wiem czy oferują w stalowych kopertach. Co do G-shocków to w sumie zostają Ci:

- Giezy, coraz trudniej dostępne,

- DW-5600C, który często jest widywany na ebayu, wus,

- Inne limitki z serii 5xxx (DW-5000SL, DW-5025 itp), rzadko jednak oferowane,

- DW-5030, GW-5000, które możesz kupić od ręki, ale ich cena jest wysoka,

- Frogmany, też rzadko widywane.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.