Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

kamilspider, super fotki wnętrza! Dzięki! :)

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xenocratex planujesz jakieś mody? :)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Na razie sezon ogórkowy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś wymiary tych imitacji śrubek ? średnica łba, grubość łba, średnica czopka i długość :)

Edytowane przez ShoRtie

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę zmierzyć, ale to dopiero za jakieś 2 tyg jak przyjdzie niebieskie przebranie :P

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem gdzieś na necie fotke z wymiarami ale oczywiście teraz jak potrzebne to wyparowało.

Dalej nie wiem czy Rangeman czy Riseman dostanie czerwone wdzianko ale raczej Rangeman a Riseman pójdzie w wojskowe barwy dla tego chce czarne czopki zrobić.

http://allegro.pl/sruba-imbusowa-czarna-m2x4-gniazdo-imbus-10szt-i5121959254.html

Ta powinna idealnie pasować M2  łeb śruby ma 3,8mm na oko mierzone calówka ta z Rangemana ma 4mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe, że na styk by weszło :)

Całkiem fajnie wygląda, ale wolałbym, żeby łeb śruby był dookoła gładki bo ten ma prążki, a jeszcze druga sprawa to czy nie będzie to z czasem rdzewieć bo to zwykła stal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajdzie się inne z nierdzewki i gładkie. To tak na razie na przymiarkę :) Po za tym to takie tanie, że można wymieniać a jeżeli się ich nie zarysuje to nie powinny rdzewiec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem dziś zamalować napisy na czarno ale z marnym skutkiem.

Słabo wyglądało a do tego napisów na pasku nie da się zamalować, bo są nadrukowane.

Ale taki też mi się podoba.

post-71916-0-67991200-1440697269_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety kolor napisów jest nadawany podczas produkcji pasków i bezeli, sam też próbowałem wielokrotnie zamalować ale bez długotrwałego skutku 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisy na bezelach i paskach są wykonywane po zabarwieniu ich. Na filmiku było pokazane jak napisy są malowane wpuszczaniem kropel farby taką igłą i scierane z bezeli a na paskach to zapewne jakaś naklejka z termodrukiem.

ps. Waldzior przez twoją fotkę już chyba wiem kto dostanie czerwone ubranko a kto pomarańczowe plecki.

Edytowane przez ShoRtie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada świetnie ale sam osobiscie bym wolał czarne napisy dla tego tak się zastanawiam nad przebraniem dla 9200 albo 9000 bo maja czerwien z czarnymi napisami ale uszczelki przycisków są szare więc wyglada to lepiej niż w oryginalnym czerwonym 9400 tam to dopiero za dużo białego dali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalny czerwony rzeczywiście przesadza z tymi białymi wstawkami.

Wrzucę jeszcze w takim razie trochę jaśniejsze fotki tego zestawienia.

post-71916-0-72963000-1440699764_thumb.jpg

post-71916-0-50123000-1440699774_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestań bo apetyt rośnie :) Jutro zamawiam i znowu musi iść na adres kolegi co by nie wysłuchiwać .... :)

Mam taki sam stojaczek w Range'u dostałem do SGW-100 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tej mam te stojaczki od m.in serii SGW, jak by ktoś potrzebował 1 szt to mam wolną :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mega jest ten czerwony moze za tydzien już bedzie u mnie ubranko :) ja wysłuchuje że tylko czarny i czarny bo w innych kolorach wygląda jak z chińskiego centrum :) co one tam mogą wiedzieć :)

A mnie sie te białe napisy bardzo podobaja. Zobaczymy jak to na żywo wygląda.

Edytowane przez szuwar1978

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja planuje zrobić ze swoim coś takiego, natchniony zdjęciami Waldziora.

post-69446-1440701731,0115_thumb.jpg

Zdjęcie znalezione w necie, mój jeszcze jest żółty.

Edytowane przez DamianDe

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi właśnie podoba się w pozytywie ten metalowy kolor przycisków.

Czarne mi coś nie podchodzą, bo nie wyglądają jak metalowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy żeby wymienić bezel i pasek trzeba odkręcać dolne wieczko, czy jest ono może przykręcone do koperty z modułem? Nie chciałbym pozbawić Romana szczelności, a chodzi za mną BLUE :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie odkręcasz dekielka tylko te 4 śrubki co wchodzą w pasek.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Tak, jak pisze Waldzior. Wymiana jest bardzo prosta. Mniej wprawni powinni zwrócić uwagę na możliwość przekręcenia gwintu, ewentualnie zagubienie osłony czujników (mało prawdopodobne).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Waldior i xenocratex za info.

Pierwotnie chciałem zamówić czerwony komplet do mojego poytywa, ale teraz chyba bardziej mnie ciągnie do niebieskiego. 2 kompletów nie kupię, bo to już lekka przesada, chociaż.... Najrozsądniejszym rozwiązaniem byłoby kupienie niebieskiego Romka w negatywie i trzeciego pozytywa w czerwieni. Ale znowu 3 Romany, jak jest tyle innych fajnych zegarków do kupienia i do noszenia :D

Przez Romka i Kinga ostatnio nawet moje ulubione Monsterki są zaniedbane !!!

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi