kamilspider 70 #7676 Napisano 15 Września 2016 Gotowego szła hartowanego chyba już nie dotniesz, musieli by dociąć szkło na wymiar najpierw, a później dociąć... Pewnie 1 szt nie zrobią bo za dużo zabawy.Próbuj z flexible glass bo to tak naprawdę folia. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murillo 1 #7677 Napisano 15 Września 2016 Kupiłem, w weekend się będę bawił. Wziąłem dwie - o twardości 7H oraz 9H, grubość to odpowiednio 0,2mm i 0,3mm. Oczywiście testy zacznę od tej twardszej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #7678 Napisano 15 Września 2016 Ale to kupiłeś jakieś od telefonu i będziesz docinał?Jak bezpośrednio do 3MK się odezwiesz to mogą Ci dociąć pod konkretny wymiar czyli już gotowca, ale raczej nie szkło hartowane tylko folię. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murillo 1 #7679 Napisano 15 Września 2016 Tak, kupiłem do telefonu i spróbuję dociąć. Zapłaciłem 9,99 za jedną - nie jest to powalający koszt a może się uda i wszyscy na tym skorzystają.A jeżeli chodzi o docięcie, to takie zlecenia zwykle są ekstra płatne - zakładam że w 50 zł by się to mogło zamknąć - a w przypadku tej najtwardszej foli zapewne i drożej.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yokaszin 31 #7680 Napisano 15 Września 2016 Dla mnie dobry pomysł z ta folia, zegarka nie ściągam w pracy ,a zajmuje się remontem silników samolotowych wiec zawsze , gdzieś o coś zawadze, szczególnie gdy na ręce Król. Romka juz ofoliowalem, król chyba zostanie już taki jaki jest , bo już raczej folia mu nie pomoże , mam juz kilka szram Tak, kupiłem do telefonu i spróbuję dociąć. Zapłaciłem 9,99 za jedną - nie jest to powalający koszt a może się uda i wszyscy na tym skorzystają.A jeżeli chodzi o docięcie, to takie zlecenia zwykle są ekstra płatne - zakładam że w 50 zł by się to mogło zamknąć - a w przypadku tej najtwardszej foli zapewne i drożej..To może by parę osób było chętnych na takie cos i może byśmy zlecili gdzieś do przyciecia??Ale to kupiłeś jakieś od telefonu i będziesz docinał?Jak bezpośrednio do 3MK się odezwiesz to mogą Ci dociąć pod konkretny wymiar czyli już gotowca, ale raczej nie szkło hartowane tylko folię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #7681 Napisano 15 Września 2016 Ja się pisze :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murillo 1 #7682 Napisano 15 Września 2016 W razie jak mi się nie uda, również się piszę A jak się uda, też na zapas wezmę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laryngoskop 273 #7683 Napisano 15 Września 2016 Panowie,nie zalegają komuś niebieskie gacie dla Romana? 0 GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #7684 Napisano 16 Września 2016 (edytowane) Panowie pozwolę sobie urządzić małą ankietę gdyż mam dylemat odnośnie wersji Romana. ...aktualnie posiadam dwie ale mogę pozwolić sobie na jedną....niestety. ...Poproszę o za i przeciw :-)Mam już dwie opinie ale chciałbym poznać więcej :-)Będę pisał kompletami :-)Pierwszy to ten co jest na allegro:Wersja 9400 cmj + czerwone ubranko - import kupiony na forumDrugi to zwykły czarny pozytyw + 2 komplety ubranek (oliwka i granat(folia)) - polska zibi 12.05.2016Stan zegarków idealny Z góry dzięki :-) Edytowane 16 Września 2016 przez przemo2xx 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #7685 Napisano 16 Września 2016 Ja zostawiłbym cmj. Moja subiektywna opinia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murillo 1 #7686 Napisano 16 Września 2016 Ja zostawiłbym cmj. Moja subiektywna opinia. podzielam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #7687 Napisano 16 Września 2016 (edytowane) Jak narazie 3:1 dla cmj :-)+ mój niezdecydowany.... Edytowane 16 Września 2016 przez przemo2xx 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M4rcinS 13 #7688 Napisano 16 Września 2016 Pozytyw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #7689 Napisano 16 Września 2016 Oczywiście ubrankami można zonglowac w ostateczności oprócz limitki .... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #7690 Napisano 16 Września 2016 https://imgur.com/a/ygxHq :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zer0 17 #7691 Napisano 16 Września 2016 Negatywa bym nie brał. Mialem japonca i zamieniłem na zwykłego, bo nic nie mogłem odczytać 0 just can't get enough Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yokaszin 31 #7692 Napisano 16 Września 2016 Tylko pozytywne myślenie nastawi Cię na pozytywa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #7693 Napisano 16 Września 2016 (edytowane) Ale przecież oba są pozytywy :-pAnkieta dotyczyWersji cmj 2015 styczeń czy zwykly maj 2016 ? Edytowane 16 Września 2016 przez przemo2xx 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #7694 Napisano 16 Września 2016 Ja też właśnie się zastanawiam jaki tu negatyw występuje Ja bym zostawił POZYTYWA z czerwonymi wstawkami czyli tego zwykłego.Te pomarańczowe mi się nie podobają a czerwony bardziej uniwersalny jak dla mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #7695 Napisano 16 Września 2016 Ja narazie 60:40 dla zwykłego ale chyba właśnie walory wizualne przeważają chociaż ta Limitka tez fajnie się prezentuje.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84500 #7696 Napisano 16 Września 2016 Camo bym zostawił. Pogoń pozytywa i wszystkie ubrania. Po co się tym bawić. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #7697 Napisano 16 Września 2016 Cały urok w przebieraniu :-) ale każdy lubi co innego... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomiii 0 #7698 Napisano 18 Września 2016 Żółtko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sic 0 #7699 Napisano 18 Września 2016 hej, mieliście dobrze skalibrowany termometr fabrycznie? u mnie jest idelnie +1 stopień w stosunku do rzeczywistości ( sprawdzane na 3 różnych termometrach ) o ile baro jest praktycznie idealnie skalibrowany o tyle termometr nie :/ po ręcznej kalibracji można wrócić do ustawień fabrycznych? bo chciałbym się tym pobawić czy np jak skalibruje na ręce ( ogrzany przez ciało ) do temperatury zewnętrznej czy będzie w miare dobrze pokazywać - bawił się ktoś w taką kalibracje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #7700 Napisano 18 Września 2016 Nie będzie dobrze pokazywał na ręce.Luzem go skalibruj tak, żeby po co najmniej godzinie lub najlepiej po nocy pokazywał to co normalny termometr. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach