Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Maroo

Dzień dobry wszystkim :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Maroo

Korzystając z okazji że mnie widać w okienku pragnę pozdrowić wszystkie miłośniczki (z tego co się orientuję na forum Panie występują :) ) oraz miłośników zegarków. No i chciałbym zaprosić na forum "galeria" gdzie chciałbym zaprezentować zegarek, który kupiłem po kilku dniach czytania forum.. wbrew forum bo: jest TYTANOWY i zdziadzieje :) i jest kwarcowy. Ale za to japoński i Seiko :lol:. Jednak zamierzam się poprawić i kupić w przyszłym roku jakiś szwajcarski mechaniczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Gratuluję zakupu i namawiam do kolejnych :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01
Korzystając z okazji że mnie widać w okienku pragnę pozdrowić wszystkie miłośniczki (z tego co się orientuję na forum Panie występują :) ) oraz miłośników zegarków. No i chciałbym zaprosić na forum "galeria" gdzie chciałbym zaprezentować zegarek, który kupiłem po kilku dniach czytania forum.. wbrew forum bo: jest TYTANOWY i zdziadzieje :) i jest kwarcowy. Ale za to japoński i Seiko :lol:. Jednak zamierzam się poprawić i kupić w przyszłym roku jakiś szwajcarski mechaniczny.

Witaj :!:

Czytaj i myśl. Myśl i czytaj. ALE NIE SŁUCHAJ WSZYSTKICH RAD I NIE PRZEJMUJ SIĘ NIEKTÓRYMI UWAGAMI. Wśród bardzo mądrych tu też znajdują się plewy. Oddzielaj i słuchaj. Samo życie, ale zagarkowe. Gratuluję zakupu SEIKO. Bądż z nami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć! :lol:

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ky

Cześć 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hello!

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popraw się, popraw!

Cześć!

What's Up, Doc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01
Popraw się, popraw!

Cześć!

Kto się piopraw. Gdzie się popraw,. Co się o popraw. O co chodzi :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin99
[

Czytaj i myśl. Myśl i czytaj. ALE NIE SŁUCHAJ WSZYSTKICH RAD I NIE PRZEJMUJ SIĘ NIEKTÓRYMI UWAGAMI. Wśród bardzo mądrych tu też znajdują się plewy. Oddzielaj i słuchaj. Samo życie, ale zagarkowe. Gratuluję zakupu SEIKO. Bądż z nami

wiesz co... z całym szacunkiem ale może bez przesady :?

a tak wogóle to sorry :wink:

witaj na forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć! :)

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01
[

wiesz co... z całym szacunkiem ale może bez przesady :?

a tak wogóle to sorry :wink:

witaj na forum :)

Marcinku nie zaczepiaj :P A tak wogóle sorry do dnia dzisiejszego nie odpowiedziałeś mi na pytanie dlaczego w zegarkach nie lubisz tarcz z dziurami :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin99

po pierwsze to nie odczówaj moich słów jako atak :wink: ale czasami nie warto niektórych rzeczy mówić po pieprzy to atmosfere na forum... to tyle...

co do zegarków z dziurami :P nie odpowiedziałem bo nie natknąłem sie na ten watek :wink: :)

a tak serio to myśle że nie tylko ja ich nie lubie... nie lubie to może przesadzone... ale wole takie 'bez dziur' :P

odpowiem tak... zegarki z dziurami, czli te które mają na tarczy dziure ukazującą ruszający się balans, włos, kotwiczke, koło wychwytu i inne - źle mi sie kojarzą :wink: zegarki te często zwa 'open heart' (na allegro tez mozna spotkac czesto taka dumna nazwe) - kojarza mi sie z podróbkami i pseudo tourbillonami - o podróbek nie można dobrze kojarzyć... :?

wiele razy na forum były pytania 'czy ten zegarek to orignał' - ktoś pokazywał fotke "PP" czy też "VC" lub innych, które właśnie miały dumny napis tourbillon a z tourbillonem to miały jedynie tą wspólną nazwe :wink:

a tak do końca nie jestem przeciwny 'zegarkom z dziurą' - ale takim z prawidziwego zdarzenia... po fajnie jest popatrzeć na pracujący mechanizm itp. .... to jest jak bajka... ale przyznam, że gdybym miał sobie kupić zegarek... to nigdy taki z dziurą (złe skojarzenia... no i nie bardzo mi sie podoba i koniec)... no chyba...

no chyba że mowa o takiej 'dziurze', to zawsze i wszędzie!! :idea: :shock: :twisted: :roll:

post-0-0-90589800-1330633606.jpg

post-0-0-34263200-1330633610.jpg

alangesohnetourbilloniy4.th.jpg

girardperregauxtourbilllo6.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01

Marcinku a np. taki topowy CREDOR to ci się nie podoba. :) Bo mi bardzo. Tylko ta cena...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin99

a podoba mi sie... Credory sa jak najbardziej na TAK!! :wink:

ale na wielkie nie wszystkie tanie, podrobione, albo po prostu zwykłe/nie ładnie (w moich odczuciu) zrobione open heart :wink:

i trzeba zostawić ten watek i nie śmiecić tu :) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

witaj , :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.