Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

yans1

Czy Orient FEU07005BX tzw cesarski jest wart zakupu?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem nowy na forum więc z góry przepraszam za ewentualne błędy. Chcę kupić zegarek Orient FEU07005BX zwany cesarskim, słyszałem sprzeczne opinie na temat tego zegarka. Chciałbym poznać Wasze zdanie na jego temat. Czy jest trwały? Ile wynosi rezerwa chodu? itp.

Za wszystkie opinie bardzo dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trwały jak każdy automat w tym przedziale cenowym, czyli całkiem nieźle, ale gwoździ nim wbijać nie radzę ;).

Rezerwa chodu ~30h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Jeżeli odpowiada Ci taki styl zegarka, kupuj śmiało. W tzw. budżetowej cenie zarówno Orient, jak i kilka innych firm japońskich produkuje całkiem przyzwoicie wykonane czasomierze. Pod każdym względem. Generalnie nie  ma się czego obawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ o gustach się nie dyskutuje to pozwolisz, że nic nie powiem. A tak na serio to paskudny jak nie wiem. Firma za to robi porządne zegarki w niedużych pieniądzach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za Wasze opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ o gustach się nie dyskutuje to pozwolisz, że nic nie powiem. A tak na serio to paskudny jak nie wiem. Firma za to robi porządne zegarki w niedużych pieniądzach.

A jakie byś zaproponował? Zastanawiam się też nad tym modelem FEM 75002D6. Co o nim powiesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Przepraszam, że wtrącę swoje 3 grosze, ale nie daj się zwariować.

Zegarek Tobie ma się podobać. Nawet jeżeli komuś innemu nie pasuje, to jego sprawa, a nie Twój problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ma być Twój zegarek i ma się podobać Tobie nie mnie. Niemniej jednak ten cesarski kojarzy mi się dość często z robotnikami budowlanymi - wiele razy widziałem na rękach takie zegarki u nich. Nie mam nic do robotników ani budów ale jakoś mi tak nie pasuje jak facet macha kielnią i ma ten zegarek a potem widzę go u kogoś na ręku np. do jeansów. Orient to fajne zegarki i tanie. Wejdź na orientuhr.de - to sprawdzony sklep i z całą pewnością coś wybierzesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

A jakby robotnik na budowie miał Rolexa, czy innego Patka, nie daj Boże,  to byłaby to zbrodnia zasługująca co najmniej na karę śmierci, jak mniemam ? :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nie chciałem wdawać się w dyskusję, bo za bardzo byłoby OT ale z ust mi to wyjąłeś. Pisałem tylko o pewnym aspekcie sprawy, czasami warto posłuchać pozornie dziwnych głosów, żeby wyrobić sobie zdanie. Niejednokrotnie ktoś nam coś obrzydził co nam się wcześniej podobało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Większych bzdur dawno nie czytałem, ale po złożeniu wewnętrznej samokrytyki muszę zgodzić się ze zdaniem przedmówców.

Podsumowując - Orient "cesarski" nie jest wart zakupu.

Po pierwsze - jak poetycko zostało to ujęte - jest "paskudny, jak nie wiem".

Po drugie - źle się kojarzy, bo noszą go robotnicy budowlani, którzy machają kielnią, a potem ktoś narażony jest na taki widok np. u kogoś w jeansach. Fuj!

Ze swojej strony dodam, że był powszechnie używanym modelem przez cinkciarzy, taryfiarzy, alfonsów i inne niebieskie ptaki.

Tak naprawdę nie wiem, co gorsze, ale może obrzydzić, oj może.

Droższego mieć nie wypada, (budowlańcowi,  ale nie wiem czy tylko), bo będzie postrzegany jako podróba, albo kradziony. O skojarzeniach nie wspomnę.

Co do wsłuchiwania się w pozornie dziwne głosy, to lepiej ich jednak nie słuchać, zarówno pozornych, jak i dziwnych.

Z mojej strony to byłoby na tyle, serdecznie pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawa dyskusja. Proszę dalej wymieniajcie swoje poglądy. Wiadomo że decyzja należy do mnie, ale zawsze warto poznać zdanie innych. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle zaczyna być agresywnie. Przepraszam za moje nieodpowiedzialne wypowiedzi, jednak naprawdę chciałem przekazać koledze jakąś opinię. Komuś ona przeszkadza, jego sprawa, ale niech nie odbiera mi prawa do jej posiadania.

Co do zegarka to już pisałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recenzja klubowicza;

Grumpy old man...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większych bzdur dawno nie czytałem, ...

Droższego mieć nie wypada, (budowlańcowi,  ale nie wiem czy tylko), bo będzie postrzegany jako podróba, albo kradziony. O skojarzeniach nie wspomnę.

Ty czytasz co piszesz w ogóle? Większego przeinaczenia moich słów dawno nie widziałem. Napisałem, że jakby ROBOTNIK miał ROLEXA albo Patka Phillipe to była by to pewnie podróba albo kradziony, a nie mówiłem, ogólnie o zegarkach droższych! Nie mówiłem o zegarkach za tysiąc, dwa lub trzy, ale za kilkadziesiąt / kilkanaście tysięcy. Czytaj, zanim napiszesz... Pokaż mi robotnika na budowie z zegarkiem droższym niż 500-600zł. Może się kilku znajdzie, ale pokaż mi robotnika z PATKIEM! Co do reszty to się nie wypowiem, bo trochę racji masz oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.