Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

keff

Zegarek slim do garnituru

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Od kilku tygodni szukam zegarka, który:

- będzie cienki - 5-6 mm,

- na czarnym skórzanym pasku,

- niezbyt duży - średnica 36-38 mm,

- srebrna koperta,

- biała tarcza,

- kwarcowy mechanizm,

- szkło obojętne.

Budżet to ok 500zł.

Zegarek nie będzie używany na co dzień, głównie z garniturem stąd takie wymagania. Bardzo ciężko jest znaleźć prosty zegarek, który spełnia moje wymogi. Przejrzałem dziesiątki stron, kilka ciekawych znalazłem, ale w cenach ok 1000 Euro.

Najbliższy moim wymaganiom jest Citizen Eco-Drive Stiletto AR1110-02A (na zdjęciu), ale jest trochę za drogi (zwykle 944 zł, można znaleźć nieco taniej). Nie wiem czy jest sens płacić za kwarcowy zegarek aż tyle, na mechanizmie eco-drive mi nie zależy.

Moje prośba od was jest następująca - wskażcie mi coś podobnego w moim budżecie albo przekonajcie do zwiększenia budżetu i zakupu właśnie tego Citka.

Bardzo podobne modele widziałem na ebayu, z wysyłką z Honk Kongu za ok. 160 USD. czyli prawie w moim budżecie, ale boje się, że można się naciąć się na podróbkę, nie mówiąc o płaceniu vat (i cło jeśli jest). Kupował ktoś z was na ebay.com zegarek z HK i może polecić ten sposób kupna?

post-66838-0-72923900-1386061840.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skagen 858XLSLB

lub

Skagen 858XLSLC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skagen to był jeden z pierwszych branych przeze mnie pod uwagę, ale znalazłem sporo negatywnych opinii o tej marce oraz zniechęciło mnie to, że w wielu ich modelach aby wymienić baterię trzeba zegarek odsyłać do serwisu.

Na moje liście pojawiły się jeszcze inne marki: 

- Sturling - http://www.stuhrling.com/Mens/Classic/Ascot/601.33152.html w cenie ok 300 zł

post-66838-0-53296800-1386063449.jpg

- Bulova - http://www.watchshop.com/mens-bulova-gents-dress-watch-96b104-p99948940.html - ok 420 zł (nieco grubszy)

post-66838-0-50562500-1386063436.jpg

Chciałbym aby był to zegarek na wiele lat, stąd jestem w stanie wydać nieco więcej:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem skagena i sam w nim wymieniałem baterię poprzez normalne podważenie dekla ale miałem starszy model i nie wiem jak jest w nowych.

ogólnie są to dobrze wykonane zegarki i jakoś nie chce mi się wierzyć że baterii nie może wymienić zegarmistrz. nawet nieotwieralny swatch ma dekielek na baterię.

bulova też ładna

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogólnie są to dobrze wykonane zegarki i jakoś nie chce mi się wierzyć że baterii nie może wymienić zegarmistrz. nawet nieotwieralny 

W sklepie twierdzą, że nawet można gwarancję stracić jak da się do wymiany do zegarmistrza (to samą piszą w sieci). Oczywiście dotyczy to kilku modeli, tych w których wymienia się baterie przez szkiełko. 

Generalnie jestem bardzo zniechęcony do tej marki, więc nie biorę jej pod uwagę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.