Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

prz3mek1

Skeleton do 600zł czy to możliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym w końcu zakupić jakiś porządny zegarek. Zawsze fascynował mnie wygląd mechanizmu znajdującego się w zegarku, ale wyłącznie w formie wizualnej mechanicznie nawet nie chce myśleć co i jak ma działać :)

Kiedyś już kupiłem skeletona z 80zł z allegro skończyło się codziennym nakręcaniem zegarka i ustawianiem godziny bo przez noc stawał :) Aż po jakimś miesiącu go przekręciłem coś strzeliło i d*pa :).

Teraz chciałbym powtórzyc zakup ale wiedziony doświadczeniem chciałbym, żebym go nie musiał codziennie nakręcac, nie był przesadnie duży natura obdarzyła mnie małymi nadgarstkami, a dużymi dłońmi :> Poza tym żywotność zegarką powinna być mierzona w latach.

Mam pare typów, które mi się podobają lecz jeśli ktoś miałby jakiś tańszy lepszy-może nawet używany :) to nie pogardzę dobrą radą.

http://www.ebay.com/itm/Emporio-Armani-Mens-AR1415-Ceramic-White-Skeleton-Dial-Watch-/171183678988?pt=Wristwatches&hash=item27db57a60c

http://www.ebay.com/itm/Orient-Automatic-Semi-Skeleton-CDB02004W-Mens-Watch-/280949662012?pt=Wristwatches&hash=item4169e7a13c

http://www.ebay.com/itm/100-Original-Brand-New-Fossil-Automatic-Skeleton-Series-Mens-Watch-ME3020-/121237326263?pt=Wristwatches&hash=item1c3a4ec9b7

http://www.ebay.com/itm/Stuhrling-276-33152-Winchester-Cross-Automatic-Skeleton-Leather-Mens-Watch-/170860152706?pt=Wristwatches&hash=item27c80f0782

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko pozycja numer 2 :)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest duzo takich semi skeleton na allegro (orient) reszta to prawdopodobnie niezbyt dobre opcje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że ba alledrogo jest o dobre 200zł drożej niż na serwisie który przedstawiłem, ale to pewnie dlatego, że za granicą mniej zarabiają dlatego mają taniej.

Orient z tych wszystkich ma najmniejszą część otwartą i wolałbym widzieć więcej tego "mięsa".

No chyba, że nie ma już innego sensownego wyboru w tej cenie i wezme ten mały orient :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie ma szansy, żeby kupić dobry, np. szwajcarski zegarek skeleton czy OH w tej cenie, z reguły zaczynają się od kilku tyś. więc ten Orient to będzie dobry wybór :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej cenie nie kupisz w ogole szwajcarskiego automatu (jedynie adriatica ktora nie ma szwajcarskiego mechanizmu ale to dalej swiss made :)) skeletony z japonii tez nie bardzo w tej cenie, mowiac o allegro chodzilo ze sa rozne wersje tych orientow, a nie ze tam masz kupic :) niezbyt sie na tym znam ale szwajcarskie skeletony to najtansze chyba aerowatch lub epos po 7k :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Fossil nie jest taki tragiczny, jeśli nie znalazłeś nic ciekawego. To ten sam producent co Zodiac, Skagen np. Rewelacja żadna, ale trochę Ci pochodzi.<br /><br />Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2<br /><br />

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orient zaproponowany przez pawelb29 "Orient CTF0006W" wizualnie chyba ma za dużą kopertę i raczej zbyt by sie rzucał w oczy i przytłaczał cały wizerunek co nie znaczy, że mi się nie podoba bo jest fajny. Wracając do Fossil-a bo ja szukam czegoś co wytrzyma sporo ale nie niezniszczalnego w sumie wszystko ma swoją wytrzymałośc, a wydając połowe swoje wypłaty (i nie chodzi tutaj o tygodniówkę :P) chciałbym żeby jednak trochę posłużył. Więc jeśli to jest niskiej jakośći Chińczyk to nie stać mnie na takie oszczęności.

I dzięki wszyskim za żywą dyskusję w pomocy znalezienia czegoś na nadgarstek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie 43mm a ten orient wygląda bardzo zgrabnie na zdjęciach gorzej ze szerokość mojego nadgarstka to 5cm ..Trzeba będzie znaleźć najpierw jakiś sklep w którym będę mógł go przymierzyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten fossil wcale nie jest zły. Powinien pochodzić z kilka lat wkońcu jedna z lepszych firm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten fossil wcale nie jest zły. Powinien pochodzić z kilka lat wkońcu jedna z lepszych firm

Ciekawa opinia.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fossil nie jest zły. Jest to firma modowa. Odradzam

Seiko Orange Monster                                                                                                                                    G-Shock Riseman
Citizen NY0040-09EE                                                                                                                         Certina DS1 Chronograph

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemo przejrzyj założony przeze mnie wątek- wrzuciłem tam kilka skeletonow z "rożnych bajek"

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki, które można znaleźć w założónym przez Ciebie wątku są naprawde fajne. Lecz dla mnie to już 600zł jest sporym wydatkiem i to nawet nie tylko jeśli chodzi o zegarek, a Ty pokazujesz sztuki za ponad 3k :) po przejrzeniu Twojego wątku zchodzę na ziemię i szukam orienta jak będzie lerzał u mnie na nadgarstku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja chyba zdecyduje sie na tissota z chronografem w automacie. Jakoś nie udało mi sie jeszcze zobaczyć na własne oczy skeletona a nie mam ochoty wydawać nawet 600 zł w ciemno:)

Szukałem jakiegoś zegarka na którym działo by sie coś na tarczy i dlatego był pomysł z tym skeletonem ale .... Jeszcze zobaczymy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.