Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

max83

Zegarki Sturmanskie Sputnik - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich serdecznie. :)

Piszę tutaj gdyż zainteresowałem się ostatnio zegarkami Sturmanskie z serii Sputnik. Nie ma wiele informacji w internecie odnośnie samego mechanizmu, bardziej estetyki, a ta wiadomo - jednemu bardziej się podoba, a innemu mniej.

Zainteresował mnie zwłaszcza 3 modele:

1. https://www.e-zegarek.pl/sklep/szturmanskie-209-strona2-szturmanskie-sputnik-10694.html

2. https://www.e-zegarek.pl/sklep/szturmanskie-209-strona4-szturmanskie-sputnik-4370.html

3. http://www.russia2all.com/shop-by-watch-style/military-watches/sturmanskie_russian_aviators_watch_26231451631.html

(mam nadzieje, że takie wrzucanie linków nie jest niezgodne z regulaminem)

Interesuje mnie zwłaszcza opinia o mechanizmie i jakości wykonania, bo ja jestem całkowitym laikiem. Do tej pory miałem jedynie jakiegoś Timexa i ten Sputnik miałby być pierwszym zegarkiem z...wyższej (przynajmniej cenowo) półki. Boje się jednak przepłacić, bo wiadomo, że czasem takie "dedykowane" jakiemuś wydarzeniu zegarki są nieco droższe, niż być powinny.

Bardzo liczę na Waszą pomoc.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

weź to sobie wszystko odpuść ... i kup poljota chronografa ( za te pieniądze kupisz w ładnym stanie  , a wręcz NOSa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze, rozumiem. Dzięki za radę, ale pytanie brzmi DLACZEGO?

Taka opinia, że coś jest lepsze, bo tak, to za dużo mi nie daje.

Dlaczego Poljot a nie Sturmanskie? I co to NOS? Pisałem, że jestem laikiem.

Bardzo proszę o konkretne wpisy.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry... ale nie chce mi się uzasadniać oczywistej , oczywistości.... poświęć troszkę swego czasu i przeczytaj tematy o " najnowszych nabytkach.... " oraz  " co to za zegarek....  " i będziesz znać odpowiedz DLACZEGO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponad 7stów za kwarca? Spróbuj go odsprzedać później . Co kto lubi - kupić w sklepie, lub uganiać się za ciekawym egzemplarzem, który z czasem będzie zyskiwał na wartości.A żeby dowiedzieć się ,co jest wartościowe i poszukiwane to musisz trochę czasu spędzić na forum ;) W każdym razie nie śpiesz się z zakupem.

Następny z nosem - już pisałem komuś, że to znaczy ,że ładnie pachnie

:D

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe dzięki za odpowiedź zbylak. Z tym NOSem to już mam. ;)

Tylko w tym pierwszym jest kwarc. Dwa pozostałe mają mechanizm nakręcany ręcznie.

Przyznam, że te sputniki mi się zwyczajnie podobają, ale jestem człowiekiem raczej praktycznym i sam wygląd to dla mnie nie wszystko. Bebechy maszynki muszą też być w porządku,  Dlatego zależy mi na opinii ekspertów, czyli Waszej. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś Ci się podobają, a jutro już nie ;)

Sam zobaczysz.

Mechaniczne werki rosyjskie, będą działać ( -20/+40sek na 24h :D)

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba że molnija :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, to zdecydowanie inna klasa.

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście odradzam. Mój znajomy kupił takiego kwarcowego sputnika i zepsuł się po krótkim czasie użytkowania. Osobiście nie polecam nowych rosyjskich zegarków. Na twoim miejscu pomyślałbym o czymś rodem z CCCP :) Takie zegarki cały czas zyskują na wartości i z miesiąca na miesiąc drożeją (to po części zasługa nas- użytkowników tego forum) :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich serdecznie. :)

Piszę tutaj gdyż zainteresowałem się ostatnio zegarkami Sturmanskie z serii Sputnik. Nie ma wiele informacji w internecie odnośnie samego mechanizmu, bardziej estetyki, a ta wiadomo - jednemu bardziej się podoba, a innemu mniej.

Zainteresował mnie zwłaszcza 3 modele:

1. https://www.e-zegarek.pl/sklep/szturmanskie-209-strona2-szturmanskie-sputnik-10694.html

2. https://www.e-zegarek.pl/sklep/szturmanskie-209-strona4-szturmanskie-sputnik-4370.html

3. http://www.russia2all.com/shop-by-watch-style/military-watches/sturmanskie_russian_aviators_watch_26231451631.html

(mam nadzieje, że takie wrzucanie linków nie jest niezgodne z regulaminem)

Interesuje mnie zwłaszcza opinia o mechanizmie i jakości wykonania, bo ja jestem całkowitym laikiem. Do tej pory miałem jedynie jakiegoś Timexa i ten Sputnik miałby być pierwszym zegarkiem z...wyższej (przynajmniej cenowo) półki. Boje się jednak przepłacić, bo wiadomo, że czasem takie "dedykowane" jakiemuś wydarzeniu zegarki są nieco droższe, niż być powinny.

Bardzo liczę na Waszą pomoc.

Pozdrawiam.

Nie kupuj tych zegarków. One mają niemal te same mechanizmy w środku co produkowane 30-40 lat temu!  Weź lepiej poszukaj starych radzieckich w idealnym stanie i wydaj na taki zegarek z max. 200-250 zł !!!  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuj tych zegarków. One mają niemal te same mechanizmy w środku co produkowane 30-40 lat temu!  Weź lepiej poszukaj starych radzieckich w idealnym stanie i wydaj na taki zegarek z max. 200-250 zł !!!  :)

Za cenę tego sputnika da rade kupić poljota 3133 :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.