Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Radzik1985

Timex i zmiana daty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy w zegarkach automatycznych serii t2n289, t2n291, t2n293 i podobnych gdzie wyswietlana jest rowniez nazwa miesiaca zmiana nazwy miesiaca po 31 dniu nastepuje automatycznie czy ta nazwe trzeba samemu zmieniac przyciskiem na kopercie zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, widzę że stary temat, ale ja też nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi na powyższe pytanie. Kupiłem timex'a t2n293 i po ok dwóch tygodniach od zakupu zauważyłem, że zegarek zmienia w kalendarzu jedynie dzień tygodnia i dzień miesiąca. Miesiąc i rok od samego początku musiałem zmieniać sam przyciskami. Zastanawiam się więc czy te zegarki tak mają czy po prostu mam uszkodzony mechanizm. Zastanawiałem się też czy czasem nie uszkodziła go kobieta w sklepie, która przy zakupie próbowała ustawić wszystkie wskazania i coś nie bardzo sobie z tym radziła. A w tych zegarkach nie wolno ustawiać daty między godzinami 21:00 a 3:00.

W instrukcji ani słowa, że miesiąc i rok trzeba ustawiać samemu. Na stronie timex'a w opisie zegarka było natomiast, że zegarek posiada wieczny kalendarz.

Byłem na tyle zdesperowany że odesłałem zegarek do serwisu gdzie stwierdzili, że zegarek jest sprawny. Serwisant zadzwonił do mnie i mówił, że w tych zegarkach tak jest. Że miesiąc i rok trzeba przestawiać samemu. Ale jakoś do końca mu nie wierzę. Może nie chcieli ponosić kosztów związanych z naprawą i powiedzieli tak, żebym się odczepił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W recenzji w necie jest napisane, ze ten typ tak ma. Tak jest po prostu zrobiony. Cóż - jest taniej ;)

BTW - przepraszam Radzika - jakoś mi ten temat umknął poprzednio...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.