Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

JANUSZRUNE

omega seamaster polaris multifunction

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich  klubowiczów

Mam duży  problem  z  zegarkiem omega seamaster  który  zakupiłem w 1994r. w Warszawie u pana Zalewskiego, salon Omegi na  Anielewicza

w grudniu 2013 oddałem  zegarek do w/w serwisu na wymianę baterii operacja na poczekaniu. Następnego dnia zegarek  przestał  chodzić po ponownym  oddaniu do serwisu telefonicznie zostałem  poinformowany że  mechanizm się zużył i należy  wymienić  na nowy za  bagatela 1800 zł.

Czy zegarki Omega produkowane są   tylko na dwadzieścia lat. Proszę o poradę  co  robić. pozdrawiam  Janusz

post-68246-0-33708600-1388953759_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To rzeczywiście masz problem. :(

Gdyby nie było wyświetlacza koszt zapewne byłby niższy.

Księgowi rządzą a i sama elektronika i jej stany nieustalone robią swoje. :angry:

Cuż sam musisz ocenić czy skórka warta wyprawki. :D

Moja kwarcowa Delbanka zakupiona kiedyś u Kruka, "chodziła" ze mną lat 12 aż powiedziała pa!

I pożegnałem się z nią bez bólu, bo swoje wysłużyła.

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najczęściej pada kondensator elektrolityczny, i nie jest to usterka tylko tego producenta, po prostu one z wiekiem się starzeją jak też inne elementy elektroniczne, tracą swoje parametry etc. Mało kto to naprawia - raz, że się nie chce i żaden to interes dla firmy, dwa nie każdy ma takie możliwości - tu potrzeba warsztatu elektronicznego a nie zegarmistrza !

Nie wiem nawet czy ktoś podejmie się naprawy, dzisiaj wyrzuca się i kupuje nowe a to, że firma sobie tyle liczy - no cóż, taki sam zegarek można kupić za niższą kwotę - wtedy i wymiana całego "mechanizmu" będzie dużo tańsza.

Niestety jak się kupuje coś drogo to trzeba się liczyć z utrzymaniem tego czegoś również za wysokie kwoty w tym przypadku, dlatego jeśli ktoś nie chce wydawac pieniędzy powinien kupować tańsze przedmioty - tak jest ze wszystkim.

Zegarki mechaniczne mają plus bo dobry zegarmistrz, naprawi wszystko a jak potrzeba części której nie ma to bardzo dobry zegarmistrz ją dorobi - kiedyś to było na porządku dziennym, dzisiaj to są już coraz rzadsze przypadki.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki mechaniczne mają plus bo dobry zegarmistrz, naprawi wszystko a jak potrzeba części której nie ma to bardzo dobry zegarmistrz ją dorobi - kiedyś to było na porządku dziennym, dzisiaj to są już coraz rzadsze przypadki.

Na szczescie tacy jeszcze istnieją, np. Pan Sadowski z Kobe, na Szewskiej w Krakowie, lub kolega z forum - Grzegorz Safinowski :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok ale w tym przypadku nic nie pomogą, objaw jest typowy - szybkie rozładowanie baterii, na 90% to kondensator, gdybyś założył nową baterię też by działała tyle samo, można podłączyć zasilacz stabilizowany i zegarek bedzie działał dalej :D

Gdyby kiedyś wygrał Tesla - dzisiaj nie byłoby tego problemu :)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam  Czy  mogę  prosić  o  namiary  na pana  Grzegorza Safinowskiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jego numer to 691 045 744 (opublikował go w jednym z tematów), ale w elektryku nic nie pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.