Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Greubel Forsey EWT

Rekomendowane odpowiedzi

The Différentiel d'Egalité in EWT is not a prototype but a working testbed to help further develop the validity - or not as the case may be - of the Différentiel d'Egalité.

Na SIHH 2010 Greubel Forsey pokazali owoc swojej nowej platformy technologicznej EWT ( Experimental Watch Technology ), która ma pomóc w kreowaniu nowych wynalazków i wdrażaniu ich w życie.

Nowy zegarek - testowy EWC nr1 powstał po to, aby przetestować w działaniu coś, co nazwali Différentiel d'Egalité.

The Différentiel d'Egalité is Greubel Forsey's fifth fundamental invention, a constant force device structured around the spherical differential tha...t has its own reserve of energy supplying constant force to the oscillators.

Jak rozszyfruję na czym to polega, to napiszę więcej. Na razie kilka pierwszych zdjęć IAN-a Skellern'a ( moderatora oficjalnego forum GF na Horomundi)

46F9o.jpg

u6tV6.jpg

4zclY.jpg

TnuIo.jpg

4f5BL.jpg

0PlgJ.jpg

WX2SB.jpg

9aBQ6.jpg

BTW. Greubel i Forsey potrafią robić zachwycające tourbillony, ale jak zrobią coś prostego, to jest to jeszcze lepsze.

Pozostałe nowości od GF w tym roku na SIHH.

4CSow.png

8KyuT.png

XoPJJ.png

vPKaU.png

ZlFnR.png

2XFWT.png

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiające w tym pierwszym jest ta wskazówka od dekla strony :lol: Wygląda dobrze. Pozostałe zreszą też niezgorzej. Podobają mi się takie rzeczy. Cudeńka.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze pewnego dnia zrobia wersje zegarka dla "ubogich" bo mi sie w tych zegarkach wszystko podoba tylko ceny są po za zasiegiem niestety :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z opisu i wyglądu wydaje się, że zastosowano tu coś na kształt oscylatora - energia z naciągu jest magazynowana i następnie przekazywana w taki sposób, że zawsze jest stałą wartością, niezależnie od tego jak mocno nakręcony jest zegarek.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... a podobnej idei (przekazywania stałej siły napędowej) nie próbował zrealizować (zrealizował) DeWitt w Force Constante?

Ciekawe czy rozwiązania podobne, czy koncepcja zupełnie odmienna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od strony mechanizmu wspaniały, jednak tarcza mnie nie powaliła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od strony mechanizmu wspaniały, jednak tarcza mnie nie powaliła.

bo to wersja testowa - do sprawdzenia tego pomysłu z oscylatorem. Taki zegarek nigdy nie będzie produkowany to tylko oprawa do mechanizmu. Mała tarcza z tyłu to rezerwą chodu. Swoją drogą jak na test to wykonanie całości super i w pełni funkcjonalne.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 dniowy Lange nie miał czegoś podobnego?

"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI,

JESTEM TYLKO JA"

Śmierć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.