Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kot~

zaklęte rewiry

Rekomendowane odpowiedzi

Takie "cóś" wpadło ostatnio w moje łapki ;)

gallery_27642_76_135532.jpg

gallery_27642_76_206344.jpg

gallery_27642_76_171218.jpg

gallery_27642_76_47808.jpg

gallery_27642_76_44572.jpg

gallery_27642_76_188109.jpg

gallery_27642_76_68690.jpg

gallery_27642_76_215602.jpg

gallery_27642_76_222234.jpg

gallery_27642_76_25775.jpg

gallery_27642_76_22781.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mmm...utajniony Sea - Gull na ST 19...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inwazja Chińczyków? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny jest,gratuluje dobrego wyboru.Świetny wygląd,seagull w śodku...miód,panie ;)

No i cena...zachęca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne chrono :blink:

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Takie "cóś" wpadło ostatnio w moje łapki :)

gallery_27642_76_135532.jpg

Kurcze, nic nie widze :blink:

gallery_27642_76_206344.jpg

gallery_27642_76_171218.jpg

gallery_27642_76_47808.jpg

gallery_27642_76_44572.jpg

gallery_27642_76_188109.jpg

gallery_27642_76_68690.jpg

gallery_27642_76_215602.jpg

gallery_27642_76_222234.jpg

gallery_27642_76_25775.jpg

gallery_27642_76_22781.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek i zdjęcia pierwsza klasa, gratuluję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajne foty ,ale to wykonanie trawienia(czy też laser) Louis D. na werku ..sorry trochę mnie odstrasza..nie przekonali mnie ..

ogólny design i powtórzę się, fotki -bardzo dobrze ,

ale ten szczegół -(sorry) dyskwalifikacja..IMO oczywiście..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odstrasza...odstrasza. To jest zegarek do nabycia realnie za około 400 złotych (dałem się skusić). W tej cenie (i mniej więcej 3-4 x wyższej) nie ma sobie równych co do jakości wykonania (pudełko, pasek, tarcza, wykończenie mechanizmu, wstępna ocena precyzji chodu). Znajdą się i niedoróbki - nie do końca perfekcyjny szlif koperty (drobne "zafalowania"). Wolałbym Sea-Gulla, ale nie koniecznie za amerykańską cenę + cło z VAT-em....

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z pełnym, starannie grawerowanym deklem..dałby radę..B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odstrasza...odstrasza. To jest zegarek do nabycia realnie za około 400 złotych (dałem się skusić). W tej cenie (i mniej więcej 3-4 x wyższej) nie ma sobie równych co do jakości wykonania

Każdy Orient - tyle, że bez chrono, ale np. z rezerwą, w sklepie. Raczej na lepszym pasku, na sprawdzonym i trwałem werku.

Ten byłby ok - ale oprócz "trawienia" zbyt długa podziałka minutowa na giloszowanej w inny sposób niz całość tarczy krawędzi jest stylistyczną porażką moim zdaniem.

Fotki fajne - ale na chyba 2 zdjęciach masz paproszki na szkiełku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy Orient - tyle, że bez chrono, ale np. z rezerwą, w sklepie. Raczej na lepszym pasku, na sprawdzonym i trwałem werku.

Ale chciałbym chrono :), a werk tłuką w Chinach od prawie pół wieku, więc chyba już umieją go robić :P.

Ten byłby ok - ale oprócz "trawienia" zbyt długa podziałka minutowa na giloszowanej w inny sposób niz całość tarczy krawędzi jest stylistyczną porażką moim zdaniem.

A to już sprawa gustu. Mi się podoba, może nie powala na kolana, ale jest ładna :).

Fotki fajne - ale na chyba 2 zdjęciach masz paproszki na szkiełku.

No są ;) , farfocle z tła. Nie zauważyłem przy robieniu zdjęć ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

farfocle i rysy przy fotach macro są nieuniknione..a i paluch odciśnięty,gołym okiem niewidoczny się ,bywa zdarzy ...takie życie...;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adi nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale twierdzisz że mechanizm ST 19 nie jest trwały ani sprawdzony? czy mógłbyś jakoś uzasadnić swoja tezę ? I w czym mechanizmy Orienta są leprze od niego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adi nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale twierdzisz że mechanizm ST 19 nie jest trwały ani sprawdzony? czy mógłbyś jakoś uzasadnić swoja tezę ? I w czym mechanizmy Orienta są leprze od niego ?

Nee napisałem, że lepsze, ani nic takiego. Odpowiedziałem na opinię Taranta, że w tej cenie i nawet 3,4 razy wyższej nie ma sobie równych pod względem jakości wykonaia. Napisałem: na lepszym pasku i trwałym, sprawdzonym werku - czyli - pasek lepszy, a reszta nie wypadła sroce spod ogona, tylko reprezentuje dobry poziom - nic tu o chińskim werku. Kilka Chińczyków widziałem na żywo. Tragedii nie było, ale do "nie ma sobie równych" było bardzo daleko. Dlatego uważam, że Twoje pytanie wynika ze sporej nadinterpretacji, lub, mam nadzieję, że nie- szukania zaczepki.

Kot~ co do opinii o wyglądzie tarczy, napisałem dość wyraźnie - moim zdaniem,

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisząc "3-4 x wyższej" miałem na myśli Poljoty i firmy poljotopochodne na werku 3133 - bo takie ceny - do około 1,5 tysiąca mają. I co do jakości podtrzymuję tu zdanie - patrząc na owego Dubatha i lotnika z 1MCzZ.

Pasek zaś jest porządny, z miękkiej skóry, lekko "zamszowy" na powierzchni. Zbliżonej jakości paski kosztują 50 - 100 złotych.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nee napisałem, że lepsze, ani nic takiego. Odpowiedziałem na opinię Taranta, że w tej cenie i nawet 3,4 razy wyższej nie ma sobie równych pod względem jakości wykonaia. Napisałem: na lepszym pasku i trwałym, sprawdzonym werku - czyli - pasek lepszy, a reszta nie wypadła sroce spod ogona, tylko reprezentuje dobry poziom - nic tu o chińskim werku. Kilka Chińczyków widziałem na żywo. Tragedii nie było, ale do "nie ma sobie równych" było bardzo daleko. Dlatego uważam, że Twoje pytanie wynika ze sporej nadinterpretacji, lub, mam nadzieję, że nie- szukania zaczepki.

Pozdrawiam

Nie szukałem zaczepki, tylko domniemuje , że nie miałeś tego zegarka w ręce a wydajesz sądy o wykonaniu np. paska.

A ponadto porównywanie zegarka z mechanicznym chronografem do zwykłego automatu jet niezbyt uczciwe. To tak jak by ktoś chciał kombi a ty byś mu zaproponował trzy drzwiowego heczbeka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

Spokojnie ;), nie krytykowałem Twojej opinii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam i ja Dubatha B) Właśnie włożyłem go na rękę i jestem przezadowolony. Co prawda nie kupiłem go w kwocie 400 zł, tylko nieco wyższej, ale przynajmniej nie czekałem wieczność na przesyłkę i wziąłem z pewnej ręki :D

Właściwie od eleganckiego chrono(w tej i wyższej cenie) nie można więcej oczekiwać. Tarcza naprawdę świetna, ładny gilosz, nie przeszkadza mi nawet połączenie indeksów rzymskich i arabskich, co zawsze mnie raziło w zegarkach. Brakuje jedynie datownika, który w 3133 jest. Koperta po pobieżnych oględzinach wykonana naprawdę przyzwoicie, świetnie leży na ręku, pasek ładnie się układa(również dzięki "zawiniętym" ku dołu uszkom), choć jego jakość jest dyskusyjna i zapewne wkrótce pójdzie do wymiany. Wskazówki- poezja, szczególnie główna od stopera, z oczkiem.

Jak obejrzę go dokładniej w domu, to napiszę więcej. Teraz jestem więcej niż zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie szukałem zaczepki, tylko domniemuje , że nie miałeś tego zegarka w ręce a wydajesz sądy o wykonaniu np. paska.

A ponadto porównywanie zegarka z mechanicznym chronografem do zwykłego automatu jet niezbyt uczciwe. To tak jak by ktoś chciał kombi a ty byś mu zaproponował trzy drzwiowego heczbeka

Opinia o paskach do zegarków z Chin jest dośc jednoznaczna. Ja widziałem ceraciaki. Kolega Bibliotekarz też raczej zachycony paskiem nie jest. Jedynie Tarant ma pozytywne zdanie na ten temat. Orienty sprzedawane w Polsce, te które widziałem maja paski zdecydowanie lepsze nież te które montuje sie do Chińczyków.

Nie porównalem z Chrono - bo Orient choć ma w ofercie Chrono Auto - to raczej jako Orient Star, a to marka która raczej nie nadaje sie do porównań z zegarkami po 100 euro.

Zapewne jednak wiesz, że zazwyczaj komplikacja rezerwy chodu wyceniana jest podobnie jak chrono. Tak czy siak to komplikacje - bardziej lub mniej przydatne. (rezerwa chyba bardziej) dlatego pozwoliłem sobie porównać. ALe oczywiście racje ma Tarant - chrono mechaniczne w rozsądnej cenie ine niż Chińczyk to tylko kierunek Rosja - a kupić cos poniżej 1000 trudno - jedynie Buran NOS pojawia się po 380 zł na Allegro. Poza tym sednem była jakosć wykonania. Czyli koperta, tarcza, precyzja. Tu raczej nie ma znaczenia czy chrono czy nie - choc ma wpływ, zgoda na finalny koszt zakupu. Werk mniej - jego należy ocenic osobno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynie Tarant ma pozytywne zdanie na ten temat.

Ale tylko odnośnie paska w LD. Co do pozostałych - tragedia, fakt.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale przynajmniej nie czekałem wieczność na przesyłkę i wziąłem z pewnej ręki :D

Nie jest tak źle - przesyłka z Portugalii szła niecałe 48 godzin, z trackingiem. Zatokowa firma wydaje się solidna, kilka tysięcy + komentarzy. No właśnie - sądząc po gwarancji (dwuletniej) marka jest "portugalsko - niemiecka" B)

Co do pasków jeszcze - jak ze zdjęć wydawać się może, są ich chyba 2 rodzaje - jeden bardziej "plastikowy".

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek to w sumie pikuś, dobrze że zegar się podoba i jest świetnie wykonany. Pasek i tak po pół roku noszenia(jeśli nosimy jeden zegarek B) ) kwalifikuje się do wymiany. Kwestia 50 zł i po krzyku(no ok, 100 zł w przypadku jakiegoś lepsiejszego). Przyznaję, że nie miałem osobistej styczności z zegarkami droższymi od 1 000 zł, tzn. nie byłem nigdy w posiadaniu takowego vide nie mogę porównywać. Za to z tymi do 1 000 zł, Dubath wypada rewelacyjnie pod względem wykonania. Z tych, które posiadałem chyba tylko Sammy był lepszy jakościowo(nie mam na myśli werku, bo to sprawa nieporównywalna w tym przypadku).

Mogę napisać jedno- jak ktoś chce mechaniczne chrono, nie ma zbyt wielkich funduszy i chce żeby zegarek cieszył oko, to innej opcji nie widzę. Mówię oczywiście o zegarkach nowych, bo rosyjskie chrono też można mieć za < 1 000, ale nie bedzie ono nowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek troche nie w moim stylu ale za taka kase to mistrzostwo.

Gratuluje!

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.