Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

torrent29

Longines Conquest a Tag Heuer Formula 1

Rekomendowane odpowiedzi

ktory z tych zegarkow Panstwa (Panow, gdyz podejrzewam stanowicie przewage na tym forum:) zdaniem bedzie bardziej odpowiedni dla kobiety? moj codzienny styl ubierania to sportowa elegancja,nie moge za bardzo eksperymentowac ze strojem i bizuteria w pracy,ale osobiscie nie lubie tez typowych blyskotek czyt. damskich pozlacanych zegarkow, z roznego typu swiecacymi gdzetami. Chcialabym, aby moj zegarek byl duzy i "bardziej odjechany";)

L3_659_4_76_6_L.jpgpk-000000000005830-1f90a3d0f48344d9987a111aa9e15b84-30-1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Bardziej odjechany jest TAG, chociaż oba przykłady są koszmarne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coz, jest to na pewno rzecz gustu. a jakie moze podac mi Pan przyklady zegarkow,"niekoszmarnych" w tym przedziale cenowym?dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orisy sa nwet fajne, ale lepsza i bardziej luksusowa marka wydawal mi sie byc Tag lub Longines. Pewnie wielu z Was oburzylo sie na te slowa,przyznaje o firmie Oris pierwszy raz uslyszalam 2 tygodnie temu. po prostu zegarkowa ignorantka jestem i dlatego bardzo licze sie ze zdaniem specjalistow z szanowengo forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Droga forumowiczko, żeby można było pomóc musisz podać więcej konkretów

1.Jaki budżet na zakup zegarka?

2.Czy zegarek ma się tylko podobać (Tobie) czy ma być znanej ogółowi społeczeństwa marki?Czy też jedno i drugie?Bo wiadomo, że Omegę kojarzą prawie wszyscy a Ball'a,Orisa czy też Audemars Piquet albo Ulysse Nardin tylko zegarkowi pasjonaci.

3.Mechaniczny czy kwarcowy? Tu dla laika istotne znaczenie będzie miała cena.

4.Czy dostępny tylko w polskim sklepie czy masz możliwość kupna w Swiss albo DE, lub jesteś gotowa dokonać zakupu via internet-to ma również zasadniczy wpływ na cenę,bo u nas zegarki są drogie.

5.Jak wiadomo "duży" to pojęcie względne ;) , jeśli mierzyłaś jakieś zegarki to powiedz który z nich był dla Ciebie duży lub podaj wielkość w mm.

To tak na początek,jak odpowiesz to na pewno będą konkretne odpowiedzi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.kwota jaka planuje wydac na zakup to max. 2800 zl

2.zegarek ma podobac sie przede wszystkim mnie, to oczywiste, ale poniewaz moja wiedza na temat zegarkow nie jest zbyt obszerna, dlatego radze sie ekspertow

3.kwarc czy mechaniczny? szczerze mowiac jest mi to naprawde obojetne:)

4.kupno raczej przez internet, gdyz ceny sa bardziej konkurencyjne. np ze sklepu precisiontime.co.uk oferuja mi 10% znizki na Taga lub 15%na Longinesa

5.wielkosc zegarka ok 39-max 41 mm, bransoleta milej widziana, ale jak trafi sie "perla" na skorzanym pasku to nie powiem nie:)

Tag Heuer F1 podoba mi sie bardzo, mierzylam ten model w sklepie i pomimo rozmiaru 40mm wcale nie prezentuje sie az tak "cebulowato" na reku. Nie wiem jednak czy bedzie to zegarek uniwersalny, ktory bede mogla zalpzyc zarowno do jeansow i marynarki jak i do sukienki.

Longines z kolei( ten model ze zdjecia) moze i jest nudny, jak tu pisano, ale bardzo przypomina mi Oyster'a (Rolex), w ktorym jestem zakochana, ale obawiam sie,ze moj portfel by takiego wydatku nie udzwignal:)

co do Orisow to znalazlam nawet 2 niebrzydkie,cena tez dosyc przystepna zwazywszy na to,ze oba to automaty

654%207543%2040%2064%20LS.jpg754.7543.40.61.MB.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprostowanie do punktu 3. kwarc czy automat nie ma dla mnie znaczenia. poprzednio napisalam kwarc czy mechaniczny:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-1528-0-64220600-1331341013.jpg

post-1528-0-55060000-1331341010.jpg

post-1528-0-36509500-1331341011.jpg

post-1528-0-33759400-1331341012.jpg

Można bez końca patrzeć na ogień, wodę i parkującą kobietę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zegarek może być używany to w podanym budżecie można znaleźć Omegę Constellation

Coś takiego

1553661gross.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega Constellation podoba mi sie bardzo, tylko pytanie gdzie mozna ja znalezc za cene przewidziana w moim budzecie?;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli widziales gdzies taka w dobrej cenie od sprawdzonego sprzedawcy badz jednego z klubowiczow to bardzo prosze o namiary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety szukając używki trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać ;) Nagrodą jest możliwość kupienia wymarzonego zegarka dużo taniej niż w sklepie.

Trzeba szukać na Allegro i ebay, negocjować ze sprzedającym i jak znajdziesz coś ciekawego to wrzucić na forum-koledzy pomogą stwierdzić czy wszystko jest ok, a i być może będą znali sprzedającego.

Być może będziesz musiała zwiększyć o parę złotych budżet ale po pobycie na forum to normalne i każdy przez to przechodzi :P

poza tym czasem warto poczekać jakiś czas, dozbierać trochę i wtedy kupować, niż kupić coś co nie do końca będzie spełniało nasze oczekiwania.

Nie spiesz się z zakupem i powodzenia

P.S Ja swojego TagHeuera szukałem kilka miesięcy, na Omegę też już długo poluję,a zanim trafiłem na forum nie wyobrażałem sobie jak można wydać na zegarek kilka tysięcy złotych-to forum zmienia punkt widzenia :D

P.S 2 Popatrz na ebay,jest kilka aukcji z ceną w okolicach 3k zł, zegarki wyglądają dobrze,niektóre są z papierami i pudełkiem,sprzedawcy mają dużą ilość komentarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziekuje za pomoc.Wybor jest rzeczywiscie trudny, na poczatku zamierzalam kupic Taga, pozniej doszedl jeszcze Longines a zeby bylo jeszcze trudniej to znalazlam 2 piekne Orisy.

Wczoraj przegladalam jeszcze Omegi na allegro i znalazlam naprawde piekny (wg mnie) okaz, ktory sprzedawca zgodzil sie sprzedac mi za 2500 zl... ale to juz kolejny temat:)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziekuje za pomoc.Wybor jest rzeczywiscie trudny, na poczatku zamierzalam kupic Taga, pozniej doszedl jeszcze Longines a zeby bylo jeszcze trudniej to znalazlam 2 piekne Orisy.

Wczoraj przegladalam jeszcze Omegi na allegro i znalazlam naprawde piekny (wg mnie) okaz, ktory sprzedawca zgodzil sie sprzedac mi za 2500 zl... ale to juz kolejny temat:)...

Zamiesc koniecznie zdjecia, albo chociaz podaj numer aukcji, Koledy na pewno pomoga w ocenie!

Te Orisy sa robione w stylu "vintage" - na lata 1940-te, z tym, ze duzo wieksze niz wtedy. bardzo ladne zegarki.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj znalazlam piekna Omege na allegro. czy wydatek kilku tysiecy zl. na uzywany automat ma jakis sens? mieszkam w Kopenhadze, wiec w sezonie wiosenno-letnim moim glownym srodkiem lokomocji jest rower. czy jazda na rowerze ( nie na wyczynowym, ale na damce) moze miec jakis wplyw na uszkodzenia mechanizmu zegarka, na dodatek zegarka juz uzywanego?

http://allegro.pl/it...hronometer.html

nr ser.49661272

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyznam szczerze, ze ta Omega zawrocila mi glowie:)to jest to czego szukalam, jesli by okazalo sie,ze zegarek jest w 100% sprawny, to jestem w siodmym niebie:)

zegarek jest prosty i klasyczny ,a poza tym to OMEGA:)idealnie pasowalaby do mojego stylu, w pracy nie moge eksperymentowac ze strojem, ubieram sie w ciemne kolory, proste jeansy, marynarki, nie nosze bizuterii, wiec ten zegarek bylby po prostu idealny:)

nie chce rowniez przeciazac mojego portfela i zwiekszac budzetu na zegarek, bo miejcie Panowie swiadomosc,ze jestem kobieta, co znaczy na dobre buty i torebki rowniez musi mi wystarczyc:)))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.