Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kurynio

Certina DS Action

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam od jakiegoś miesiąca zegarek jak w temacie. Zegarek ogólnie fajny ale zauważyłem niestety, że nieco się późni. Zrobiłem dokładne pomiary w porownaniu do wskazań zegara atomowego i niestety robi 5 sekund na dobę :rolleyes:. Słyszałem, że ETA g10 nie jest fantastyczna, ale chyba to przegięcie, mam jeszcze rownież kwarca atlantica i festinę i na dobę błąd jest niezauważalny, a tu taki klimat.

Tym samym pytanie, w szczególności do właścicieli podobnych, czy to jest norma??? dla tego zegarka??? Czy trafił sie jakiś wadliwy mechanizm?

Pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest to normalne. Twój pomiar wskazuje na odchyłkę 2,5 min na mc. Tyle w porywach powinna mieć na rok...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domyślałem się, że to chyba nie jest cechą tych zegarków :rolleyes:. Czyli chyba zaniosę go do naprawy, jest na gwarancji, szkoda, że autoryzowany serwis Certiny jest chyba jedynie w Warszawie. Pewnie mechanizm do wymiany, bo z tego co słyszałem nie są naprawialne, ciekawe czy taka niedokładność kwalifikuje się dla Certiny do naprawy, chyba powinna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Certine na tym mechaniźmie i nie było potrzeby jej doregulowywania między zmianami czasu czyli pół roku nie odkręcałem koronki :rolleyes: miesięcznie robiła może 1-2 sek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pozostaje mi chyba nic innego jak reklamować w końcu jest na gwarancji, ale po tym co poczytałem sobie o profesjonaliźmie i podejściu do klienta w SGP, a to niestety jedyny autoryzowany serwis, to aż strach się bać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja ma +4s/miesiąc

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze

Moja certina DS Action po około 2 latach zaczeła robić około 20 minut w ciągu doby na -. Została wysłana do SGP i na gwarancji został wymieniony mechanizm .Trwało to około 2 tygodni. A tak jako ciekawostkę dodam że zegarek był otwierany w czasie gwarancji u miejscowego zegarmistrza który mocno porysował dekiel. W SGP w zgłoszeniu to wykazali lecz naprawę zrobili na gwarancji , chociaż byłem przygotowany na to że z gwarancji nici.

Podsumowując to był mój pierwszy kontakt z SGP ale byłem bardzo mile zaskoczony , więc Kolego nie czekaj tylko wysyłaj swój zegarek do serwisu

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam forumowiczów . POnawiam swoje pytanie ponieważ jestem ciekawy jaki rodzaj mechanizmu 2824-2 został zastosowany w certinie DS1 LM . Z opisów wywnioskowałem że np. pasek do zegarka to porażka natomiast werk jest OK .Dla mnie jako laika wizualnie zegarek OK szafirowa gliszowana tarcza super ...robi po prostu wrażenie .takie jest maje skromne zdanie.Stal dobrej jakości wymiary zegarka pasują na mój suchy nadgarstek .Najstarszy zegarmistrz w Sosnowcu zapytał mnie dlaczego kupiłem zegarek w Niemczech. Powiedziałem że był o wiele tańszy , zresztą u tego samego sprzedawcy w Frankfurcie a/M kupiłen Tisota PRC 200 ..hmm zapłaciłem za nie go 370 zł taniej a za certinę ok 300 czyli się opłacało . POzdrawiam i jak ktoś jest za granicą ..warto zerknąć na oferty ..czasami warto POzdrawiam iczekam na odpowiedż zainteresowanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, więc zegarek zaniosłem do salonu, skąd został wysłany do SGP, po 2 tygodniach otrzymałem telefon, że zegarek jest już naprawiony i czeka na odbiór. W karcie opis: wymiana baterii. Zdziwiło mnie to, bo nie było EOL w zegarku, ale może jakaś wadliwa myślę.

Niestety jak zegarek robił -5 sek. na dobę, tak robi dalej. Ja wiem, że może się czepiam, ale mogli chociaż sprawdzić, czy to pomogło. Pewnie jak go zaniosę to znów oleją temat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz oficjalne pismo do nich i niech się ustosunkują.

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.