Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kroll_czarli

Seiko Alpinist SARB061

Rekomendowane odpowiedzi

Genialny jest ten Alpinist. Już wiem jaki będzie mój kolejny zakup.

Wart zakupu. Precyzja wykonania, dokładność w tym zegarku jest na pierwszym miejscu. Tylko drobna uwaga, wielbiciele wielkich zegarów mogą się zawieść bo Alpinista w naturze wygląda na mniejszy niż podają nominalne wymiary które są całkiem przyzwoite, ale te obłości koperty, krótkie uszy powodują, żę zegarek idealny na łapki chyba góra do 17cm, a na cieńszej wygląda lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompletnie nie zgadzam sie z opinia kolegi wyzej :P

Kazdy wie, ze koperta SKX`owa jest bardzo wygodna, widywalem je na wiekszych nadgarstkach i noszący byli bardzo z nich zadowoleni :)

Oczywiscie to kwestia gustu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta to podobno od SKX 007, a przy tej spotkałem się z opinią, że ten teges jakoś nie zawsze dobrze na ręku leży ?

Kompletnie nie zgadzam sie z opinia kolegi wyzej :)

Kazdy wie, ze koperta SKX`owa jest bardzo wygodna, widywalem je na wiekszych nadgarstkach i noszący byli bardzo z nich zadowoleni :)

Poprawcie mnie jesli sie myle, ale wydaje mi sie, ze to nie jest jednak koperta od SKX007/9. Tamte koperty maja 43mm srednicy a Alpinista ma 41mm :) Poza tym na zdjeciach i filmikach koperta wyglada na lepiej wykonana niz ta od SKXow.

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymam w ręku SKX'a i koperta sprawia wrażenie identycznej.

Szerokość koperty w poziomie (9-3) wynosi wg suwmiarki 42,5mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymam w ręku SKX'a i koperta sprawia wrażenie identycznej.

Szerokość koperty w poziomie (9-3) wynosi wg suwmiarki 42,5mm.

Jest wypolerowana na wielu powierzchniach wiec może stad ten mniejszy rozmiar, przy polerowaniu zawsze coś ubywa :)

Moja suwmiarka co prawda taka tania za 60zł też pokazuje na godz 9-3 aż 42,5mm ,ale to złudne bardzo bo koperta na bokach ma obłości i wymiar jakby ginie optycznie. Zegareczek sumie można uznać za mały.

widywalem je na wiekszych nadgarstkach i noszący byli bardzo z nich zadowoleni :)

Nie no nie ma takich przepisów co by zabraniały małego zegarka na wielkie łapie nosić, oby paska starczyło.

Moim zdaniem, a nadgarstek mam dziewczęcy :) bo tylko 16,5 cm Alpinista (SARB 059) jest zegarkiem małym, no z tych mniejszych powiedzmy. Mnie to cieszy w sumie bo wygodny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do twarzy mu w czerwonym ;)

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do twarzy mu w czerwonym :)

Oj masz rację.

Fajnie by wyglądał na czarnym pasku z czerwona nitką, lub z czerwonymi "bokami" (taka kanapka z czerwonym środkiem) :)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.