Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

wit25

Chyba jednak monster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak się przedstawiałem przed Wielkanocą to chodził mi po głowie Seiko 5 sports z mechanizmem 4R36. Jednak zamówiłem SNZG11K1. Podoba mi się i fajnie. Ale nim dotarł czytałem sobie forum i teraz podoba mi się też Big Monster SKX779 czrny. Czy można dostać nówkę na bransolecie poniżej 600pln.? Jeśli tak to gdzie?

Mam już "Atlantica" z biały mechanizmem kupionego na Allegro jakieś 2 miesiące temu. To było moje frycowe.(oby ostatnie).

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem oba, został tylko Monster, choć ten drugi jest również bardzo fajny. Tyle, że monster to klasyka, wręcz legenda wśród japońców;p Ciężko dostać nawet używanego z bransoletą za 600. Ja mam z bransoletą od watchadoo i w życiu bym taniej nie sprzedał niż za 650zł;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że monster to klasyka, wręcz legenda wśród japońców;p Ciężko dostać nawet używanego z bransoletą za 600.

I pomyśleć że jeszcze nie tak dawno, niecałe 3 lata temu, nabyłem OM almost NOS na bransolecie, na bazarku forumowym za 450zł, i nawet nie było wielkiego zainteresowania... eeech piękne czasy były B)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak teraz ceny są w tym momencie horendalne.... moim zdaniem te 8 stów które chcą polscy sprzedawcy w sklepach czy na allegro to jednak cena zbyt wysoka za Monstera- choć doceniam jakość wykonania i lumę... do 600 zł to jeszcze cena ok.. oczywiście za nowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi.

Rzeczywiście ciężko teraz zdobyć Monstera. Zadzwoniłem dzisiaj do kilku " Time Trend" w Warszawie i nie mają go nawet na stanie, a chciałem podjechać i obejrzeć go z bliska a nawet może przymierzyć.

Pozostaje więc zakup w zatoce ale i tam nie jest tanio. Cóż euro i dolar znów poszły nieco w górę.

Chwilowo pozostaje cieszyć oczy nowym Seiko SNZG 11K1.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Krakowie jest czarny Monster na bransolecie w Time Trendzie w Galerii Kazimierz... niestety z ceną to chyba kogoś mocno w główkę uderzyło...ponad 1400 zł :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę dzisiaj w Białymstoku. Jeśli czas pozwoli to zerknę do TT w jakiejś galerii. Podobno są u nich jakieś przeceny ale nie dotyczy to raczej Monstera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Gdańsku przecenili ostatnio Monstera prawie o połowę, z 1400 na 800

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki kolego Lestaf za informację. Istotnie przecena duża, niemniej 800 to też sporo.

Na alledrogo widziałem zbliżone cenowo oferty.

Monster zamówiony w zatoce. Jak dojdzie to się nim pochwalę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam kolegów po dłuższej przerwie.

Czekałem, czekałem i po trzech tygodniach wreszcie się doczekałem. Dzisiaj zastukał kurier i w końcu mam go. Radość zepsuł częściowo UC. Zabrakło szczęścia niestety. Taniej było by pewnie kupić w Gdańsku korzystając z przeceny.

Zrobiłem mu parę zdjęć dokumentując tę radosną chwilę.

Teraz sobie siedzę i delektuję się widokiem black Monstera na bransolecie. Jest piękny.

Obok położyłem Seiko 5 SNZG11K1 i pasę oczy pięknym widokiem. Dwa duże, nowe, cykające zegary. Nie wiem jeszcze czy dam radę zatrzymać oba ale na razie są.

Fotki oczywiście wrzucę ale najpierw poczytam jak to się robi.

W międzyczsie stałem się posiadaczem radzieckiego "Kirowa" prawdopodobnie z lat 60-tych.

No ale to temat na inne forum.

Pozdrawiam posiadaczy Seiko :rolleyes: i wszystich innych kolegow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje! Niech się nosi! Ja z moim monsterem się chyba zroslem ;)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki kolego acetabular.

Poczytałem o wrzucaniu fotek i spróbuję tego dokonać. Oto mój nabytek:1000387n.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Jeszcze nie ujrzał światła dziennego i chwilę po:

1000389b.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Mam nadzieję że udało się wkleić 2 fotki.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Gdańsku przecenili ostatnio Monstera prawie o połowę, z 1400 na 800

Kolego czy mógłbyś bliżej wskazac gdzie jest ten monster za 800 pln w Gdańsku i czy jest pomarańcza ?

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był w Time Trendzie w Galerii Bałtyckiej, ale nie wiem czy jeszcze jest...Czarny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Podjadę w tygodniu i zobaczę co jest dostępne . Popytam też o pomarańcze -jakoś bardziej przypadła mi do gustu.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monster - klasyka gatunku za relatywnie niskie pieniądze.

Polecę każdemu kto się zastanawia i nie miał.

Przerobiłem już 4 egzemplarze i zawsze wraca :)

"Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, niech sie dobrze nosi. Najtaniej mozna Monstera kupic chyba w U.S., na ebay'u nie tak dawno byly po ~$180-190. Niestety, jezeli presylasz poczta najczesciej dochodzi akcyza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, niech sie dobrze nosi. Najtaniej mozna Monstera kupic chyba w U.S., na ebay'u nie tak dawno byly po ~$180-190. Niestety, jezeli presylasz poczta najczesciej dochodzi akcyza...

Dzięki kolego csc za miłe słowa. Kupiłem niewiele drożej ale te opłaty. Niestety.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.