Sergei 1 #1 Napisano 4 Maja 2012 Witam wszystkich.Kto może powiedzieć, jak to powinno wyglądać w oryginalnym budynku?Szukałem w internecie na długie godziny z granicy do tarczy, nie znaleziono.Istnieje podobny przypadek, ale otaczają rundę.Bardzo chciałbym zobaczyć zdjęcie oryginału.Pozdrawiam.Siergiej. 0 В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PRGreg 34 #2 Napisano 7 Maja 2012 Skrzynia jest prawdopodobnie od Rescha (charakterystyczne ebonisowane fragmenty) Poniżej zdjęcie mojego Rescha z oryginalną górką.Moim zdaniem do tej Twojej skrzyni pasowałaby cos podobnego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2980 #3 Napisano 7 Maja 2012 Kolegę niepokoi kształt "łuku" w drzwiczkach. Sądzę, ze tarcza była okrągła. Ciekawie wyglądałoby moim zdaniem takie zwieńczenie, powtarzające formę z drzwiczek. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sergei 1 #4 Napisano 7 Maja 2012 Witam wszystkich.Dziękuję bardzo za to odpowiedzieli na moją prośbę.Na zdjęciu przedstawiony przez pana PRGreg zegarek bardzo piękne, ale są wykonane w stylu AltDoych, nie moja skrzynya zrobić w tym stylu, nie ma półkolumnami.Zdjęcie z panem Piotrem, także korony bardzo piękne, ale nie może być z takim drzwi, jak ja. Zgadzam się z Piotrem, że tarcza była prawdopodobnie okrągłe. Nie spotkałem się z regulatorów tarczach ośmiokątne.Pozdrawiam.Siergiej. 0 В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PRGreg 34 #5 Napisano 8 Maja 2012 Siergiej, To zrób taką jak u mnie ale trójkątną a nie półokrągłą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 5 #6 Napisano 8 Maja 2012 Moze tez byc prosta "filipowska" z meduza lub okregiem w srodku - jak od "rakietoplanu"Berdzie pasowac do delikatnej brody oraz prostoty skrzyni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 120 #7 Napisano 8 Maja 2012 Kto może powiedzieć, jak to powinno wyglądać w oryginalnym budynku?Bardzo chciałbym zobaczyć zdjęcie oryginału.Resch Gebruder ze strony http://www.antiquecl...p?clockid=31141 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sergei 1 #8 Napisano 8 Maja 2012 Wow!Zdjęcie pana WueM, zegar z ośmiokątną projektu tarczy, dzięki wielu, po raz pierwszy zobaczyłem je w oryginale.Jednak górny fryz z nich prosto, ale w moim związku, coś będą musieli połączyć i wybrać jeden z dwóch koron.Jeszcze raz dziękuję za pomoc.Pozdrawiam.Siergiej. 0 В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 5 #9 Napisano 8 Maja 2012 Resch Gebruder ze strony http://www.antiquecl...p?clockid=31141 W tym przypadku broda jest taka jak gorka - ostro scieta i kanciasta. U Sergei jest tradycyjna; lekka i zagieta - ja obstaje przy jakims luku.Katy przy taczy juz sa podkreslone przez filarki i wystepy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PRGreg 34 #10 Napisano 8 Maja 2012 To może cos takiego??? Nie tak zdobiona oczywiście ale mam na myśli raczej styl i kształt łuków??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 120 #11 Napisano 13 Maja 2012 Sergei,zanim popuścisz wodze fantazji zrób zdjęcia skrzyni w widoku z góry. Może są jakieś otwory lub ślady klejenia? 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sergei 1 #12 Napisano 13 Maja 2012 Witam wszystkich.Ślady montażu na ciele korony jest.Ktoś próbował dołączyć klej korony, ale pierwotnie był przymocowany do stadniny.Pozdrawiam.Siergiej. 0 В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PRGreg 34 #13 Napisano 14 Maja 2012 Moim zdaniem sprawa jasna i nie ma co kombinować. Korona nakładana trójkatna lub półokrągła. Bardziej trójkatna ze wzgledu na łamany kształt przeszklenia w drzwiczkach.Oba typy stosowane często w Reschach a ta skrzynia jak już pisałem jest bardzo bardzo podobna do Gebr. Resch! Amen! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sergei 1 #14 Napisano 14 Maja 2012 Witam wszystkich. Dziękuję za pomoc. To jest naprawdę "Gebr. Реш!".Być może korona powinna wyglądać?Pozdrawiam.Siergiej. 0 В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PRGreg 34 #15 Napisano 14 Maja 2012 Moim zdaniem nie. Zły przykład. REsch takich nie robił (o ile mnie pamięć nie myli) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 120 #16 Napisano 14 Maja 2012 http://www.antiquecl...p?clockid=24590 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PRGreg 34 #17 Napisano 15 Maja 2012 Siergiej masz gotowe rozwiązanie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sergei 1 #18 Napisano 15 Maja 2012 Witam wszystkich.Dzięki za zdjęcia.Musimy słuchać opinii szanowanych ekspertów. Ta korona nie jest trudne w produkcji.Nieco zmieszany frywolny oddział na koronie. Być może ten wątek został dodany później, nie jest w harmonii z ciałem.Pozdrawiam.Siergiej. 0 В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2980 #19 Napisano 28 Maja 2012 Jeszcze jedna opcja. Matthias Scheu in Wien. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sergei 1 #20 Napisano 28 Maja 2012 Witam wszystkich.Ale co tu wybitni eksperci mówią o tej wersji?Ofiarowała mi towarzysza z Mołdawii, i bardzo lubiłem tę wersję.Ten oryginalny zegar G R.Pozdrawiam.Siergiej. 0 В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach