Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zbyszke

Damska Certina, kaliber 19-10

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiony za male pieniadze. spodobal sie zonie i zostanie w domu. Zabralem sie wiec do czyszczenia. I tu najpierw mile zaskoczenie: zlocenie 40 mikronow (gold-plated) - calkiem, calkiem. Zlocenie zreszta w dobrym stanie, bez przetarc, mimo calkiem powaznego wieku (patrz nizej).

a38eec1b8183df91.jpg

f1539ceba139737d.jpg

30c96bd646989f4d.jpg

957fd911521a1006.jpg

ecbf40064add1a05.jpg

1f1285edb5b05aae.jpg

5a13b3e8c3313842.jpg

Odkrecilem dekiel i kolejna niespodzianka, pod deklem jest drugi dekiel - dodatkowa ochrona? Po jego zdjeciu pojawil sie mechanizm:

f9d59c3a36a470e8.jpg

15-to kamieniowy, ale naprawde ladnie zaprojektowany. Rzut oka u Ranffta - mechanizm z lat 50-tych, wlasny mechanizm Certiny. Drugi rzut oka - to Certina miala az tyle wlasnych mechanizmow :rolleyes: ?

I niby czlowiek wiedzial, ze to firma z powazna przeszloscia, ale tak naprawde doszlo to do mnie, jak zobaczylem ten zgrabny mechanizm w porzadnie zaprojektowanym i dobrze wykonanym zegareczku.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek ładny :rolleyes: ,aaaa nie mogę sie powstrzymać bransoletka jest koszmarna jakoś nie pasuje do niego to oryginalna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zegarek ładny :rolleyes: ,aaaa nie mogę sie powstrzymać bransoletka jest koszmarna jakoś nie pasuje do niego to oryginalna ?

Nie, nie wyglada na oryginalna. Na razie zostaje, poki czegos innego sie nie wymysli...

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek mi się podoba, ale bransoletka rzeczywiście szkaradna. Również jestem miłośnikiem Certiny. Dbaj o niego a pochodzi następne 50 lat :-)

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jej załozysz skórzany pasek, bedzie zdecydowanie lepiej wyglądać. A zegarek miły. Damskie paski (mniemam że ta Certina nie ma więcej niz 12-14 mm szerokości w uszach) kosztują niedużo. To za luźne ''coś'' bransoletkopodobne to porażka totalna. Choćby i prawdziwym złotem pokryte było...

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.