zbyszke 11 #1 Napisano 10 Marca 2009 Zakupiony za male pieniadze. spodobal sie zonie i zostanie w domu. Zabralem sie wiec do czyszczenia. I tu najpierw mile zaskoczenie: zlocenie 40 mikronow (gold-plated) - calkiem, calkiem. Zlocenie zreszta w dobrym stanie, bez przetarc, mimo calkiem powaznego wieku (patrz nizej). Odkrecilem dekiel i kolejna niespodzianka, pod deklem jest drugi dekiel - dodatkowa ochrona? Po jego zdjeciu pojawil sie mechanizm: 15-to kamieniowy, ale naprawde ladnie zaprojektowany. Rzut oka u Ranffta - mechanizm z lat 50-tych, wlasny mechanizm Certiny. Drugi rzut oka - to Certina miala az tyle wlasnych mechanizmow ? I niby czlowiek wiedzial, ze to firma z powazna przeszloscia, ale tak naprawde doszlo to do mnie, jak zobaczylem ten zgrabny mechanizm w porzadnie zaprojektowanym i dobrze wykonanym zegareczku. 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KURNAJANEK 8 #2 Napisano 11 Marca 2009 zegarek ładny ,aaaa nie mogę sie powstrzymać bransoletka jest koszmarna jakoś nie pasuje do niego to oryginalna ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #3 Napisano 11 Marca 2009 zegarek ładny ,aaaa nie mogę sie powstrzymać bransoletka jest koszmarna jakoś nie pasuje do niego to oryginalna ? Nie, nie wyglada na oryginalna. Na razie zostaje, poki czegos innego sie nie wymysli... 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobwoj 22 #4 Napisano 11 Marca 2009 Zegarek mi się podoba, ale bransoletka rzeczywiście szkaradna. Również jestem miłośnikiem Certiny. Dbaj o niego a pochodzi następne 50 lat :-) 0 "Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korba 2 #5 Napisano 12 Marca 2009 Jak jej załozysz skórzany pasek, bedzie zdecydowanie lepiej wyglądać. A zegarek miły. Damskie paski (mniemam że ta Certina nie ma więcej niz 12-14 mm szerokości w uszach) kosztują niedużo. To za luźne ''coś'' bransoletkopodobne to porażka totalna. Choćby i prawdziwym złotem pokryte było... 0 Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach