Taktic 40 #1 Napisano 28 Lipca 2009 Wersja bez datownika. Macro Spartański mechanizm 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maba 0 #2 Napisano 28 Lipca 2009 Ciekawe zdjęcia, piękny zegarek - czego chcieć więcej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robak 116 #3 Napisano 29 Lipca 2009 Fajne zdjęcia i zegarek Gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3717 #4 Napisano 29 Lipca 2009 Fajne fotki Ci wyszły Mnie w tych Laco denerwuje tylko to, że masa lumi jest takiego koloru brudno zielonego, wiem, że taka była w oryginałach ale biała masa lepiej by mi się podobała. A tak poza tym to super zegarki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #5 Napisano 29 Lipca 2009 Zgadza sie, luminova to słaba strona tego zegara. Poza tym że indexy są zielonkawe, to również stosunkowo słabo świecą. Tylko same wskazówki świecą mocno i długo. Jakoś tak ze trzy razy mocniej niż indeksy i liczby na tarczy, co zresztą widać na zdjęciu.Poza tym wykonanie zegarka jest nienaganne.Brak datownika, to dla mnie zaleta. Mogliby jeszcze darować sobie te "made in germany", tarcza byłaby czystsza. Logo może być, jest malutkie i nie zakłóca harmonii.Miyota zaskakująco dokładnie chodzi. Po kilkunastu dniach ustabilizował się na +2sek/dobe. Wychodzi na to, że na chwilę obecną to nadokładniejszy zegarek jaki mam, a tego nie oczekiwałem 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miller 0 #6 Napisano 29 Lipca 2009 Super jest. Pozdrawiam Mirek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickey 2 #7 Napisano 29 Lipca 2009 Super foty (szczególnie pierwszasza i ostatnia mi się podobają). Zegarek bardzo fajny mam nadzieję, życzę żeby trzymał tak dokładność cały czas, albo nawet i lepiej.Ja niestety jestem taki zakręcony, że bez datownika nie dałbym sobie rady 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yargoth 1 #8 Napisano 29 Lipca 2009 Fajny sikorek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość darekmp3 #9 Napisano 29 Lipca 2009 Czy mi się wydaje czy miejsce zamocowania wskazówek wydaje też jakąś poświatę? W efekcie wyglądało by to jak radar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Homer 0 #10 Napisano 29 Lipca 2009 to sekundnik, naswietlanie ok 15 sekund 0 jak zwykle pozdrawiajacy...Łukasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #11 Napisano 29 Lipca 2009 Czy mi się wydaje czy miejsce zamocowania wskazówek wydaje też jakąś poświatę? W efekcie wyglądało by to jak radar Długa ekspozycja. Widzisz ślad wskazówki sekundowej 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kortyzol 3 #12 Napisano 29 Lipca 2009 bardzo ładnie się prezentuje, piękny lotnik, gratuluje 0 ???????? => ta choroba dobrze ROCKuje! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #13 Napisano 28 Lipca 2011 Galeria uzupełniona o makro fotki. I jeszcze pasek pod lupą 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sąsiad 2 #14 Napisano 29 Lipca 2011 Fotki makro są świetne. Mi ten napis "Made in" nie przeszkadza skoro jest już logo, chociaż w sumie faktycznie to jest zbędny. Co ciekawe na stronie Laco ta wersja jest bez napisu https://shop.laco.de/de/Fliegeruhr/Flieger-Miyota-Typ-B-Braun.html i w ogóle żaden flieger go nie ma. 0 (...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #15 Napisano 30 Lipca 2011 Co ciekawe na stronie Laco ta wersja jest bez napisu https://shop.laco.de/de/Fliegeruhr/Flieger-Miyota-Typ-B-Braun.html i w ogóle żaden flieger go nie ma.Od tamtego czasu co ja kupiłem, to sporo się zmieniło w produkcji Laco. Jest większa ilość rozmiarów do wyboru, większa ilość werków, tarcza w wersji "miyotowej" podobno też lepiej świeci niż moja. 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 303 #16 Napisano 11 Sierpnia 2011 Świetny, czasem się zastanawiam, czy nie uzupełnić Stowy takim Laco z tarczą wersji B 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Classified #17 Napisano 11 Sierpnia 2011 Przynajmniej koronka nie szlifuje nadgarstka.Bawiłem się tym "Laczem" i mi osobiście przypadło do gustu świetne, szczotkowane wykończenie koperty i piękne indeksy. Dzięki nim tarcza nie wygląda ubogo jednocześnie zachowując prostotę.IMHO jeden z lepszych pilotów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cat.came.back 13 #18 Napisano 12 Sierpnia 2011 Przynajmniej koronka nie szlifuje nadgarstka.Bawiłem się tym "Laczem" i mi osobiście przypadło do gustu świetne, szczotkowane wykończenie koperty i piękne indeksy. Dzięki nim tarcza nie wygląda ubogo jednocześnie zachowując prostotę.IMHO jeden z lepszych pilotów. Popieram, szczególnie koronka to dla mnie mistrzostwo świata. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #19 Napisano 15 Sierpnia 2011 Owszem Panowie, koronka jest dość wygodna. Dość kompromisowa. Z jednej strony na tyle mała, że nie wystaje, nie uwiera, nie kaleczy. Z drugiej strony, na tyle duża, że nadal ma wygląd dość "charakterny"... no i można nakręcić jednym palcem, co zresztą czasem czynię 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tytoos 0 #20 Napisano 19 Sierpnia 2011 A jaka jest szerokość paska w uszach? Pytam, bo producent zapomniał o tym napisać.Mam też nadzieję, że koronka w Type A nie jest zakręcana... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #21 Napisano 20 Sierpnia 2011 A jaka jest szerokość paska w uszach? Pytam, bo producent zapomniał o tym napisać.Mam też nadzieję, że koronka w Type A nie jest zakręcana...Pasek 20mmKoronki nie są zakręcane. W takich pilotach nie miałoby to sensu, WR 5ATM.. 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Woytec60 138 #22 Napisano 20 Sierpnia 2011 Pasek 20mmKoronki nie są zakręcane. W takich pilotach nie miałoby to sensu, WR 5ATM.. Mam Laco na B-Uhr na ETA 2824 czyli wersję z datownikiem.Koperta chyba identyczna, też satynowana, po obu stronach szafirowe szkło, górne z wewnętrznym antyrefleksem. Koperta jest świetna, po dość intensywnym użytkowaniu przez ponad rok nie ma na niej praktycznie żadnych rys. W uszach także 20 mm.Tak na oko to tarcza od pokazanego w tym wątku różni się chyba tylko datownikiem no i w moim nie ma tego białego "Made in Germany" na tarczy, jest na deklu.WR też 5 ATM, koronka identyczna jednak jak najbardziej zakręcana i to zrobiona na tyle dobrze, że gładko trafia w gwint i zakręca się bez problemu, co nie jest tak oczywiste na przykład w Orientach. Jednak nie, jest jeszcze jedna różnica i to znaczna. Tez z tego wątku ma ładnie zakrzywione uszy podczas gdy w moim są one zupełnie proste i przez to sterczące.Na moim nadgarstku to nie przeszkadza ale osobom o mniejszym obwodzie raczej pasował nie będzie.Mój zegarek to model sprzed jakichś dwóch, trzech lat, dokładnie był to model "LACO Flieger 861465 Automatik".Jestem z niego bardzo zadowolony i chociaż był taki okres, gdy chciałem go sprzedać to dziś wiem, że na pewno zostanie u mnie.Gdybym jednak miał wybierać to wziąłbym to ten nowy model, te wygięte uszy są chyba bardziej praktyczne. 0 Pozdrawiam, WojtekDążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #23 Napisano 20 Sierpnia 2011 WR też 5 ATM, koronka identyczna jednak jak najbardziej zakręcanae.No to sorry, nie wiedziałem... Niemniej jednak dla mnie zakręcana koronka ma sens tylko w zegarkach typowo przeznaczonych do pływania, co najmniej 10ATM... inaczej gwint jest tylko niepotrzebnym utrudnieniem życia i tak dobrze że automat, bo w ręcznie nakręcanym, gwint byłby wręcz upierdliwy 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach