Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

planemus

codzienny, automatyczny pilot - Seiko snk809

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

po długich rozważaniach nad wyborem pierwszego poważnego zegarka, moją uwagę zatrzymał na dłużej Seiko snk809. Tu jest link: http://www.i-zegarki.pl/seiko-aviator-snk809k2-military-black-p-179.html

Zegarek bywa klasyfikowany jako pilot, ale z tego co wyczytałem brakuje mu kilku cech właściwych tej klasie (co w żaden sposób nie umniejsza wartości tego zegarka).

Pozostawiając na boku rozważania na temat natury tego zegarka a wracając do moich planów zakupowych, chciałbym zapytać Was, czy nie będzie on za mały na moją rękę? Mój nadgarstek ma 18,5 cm średnicy, a koperta tego seiko 37 mm.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może być za mały jak na taką rękę.. sprawdź snzg13, powiem szczerze, że brakuje jakiegoś modelu pomiędzy tymi dwoma.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może być za mały jak na taką rękę.. sprawdź snzg13, powiem szczerze, że brakuje jakiegoś modelu pomiędzy tymi dwoma.. 

zgadzam się, na przykład większej 809;) 

Dzięki za sugestię. "przyglądałem się wirtualnie" temu zegarkowi i chyba brakuje mu "tego czegoś" co ma 809. Ale sprawdzę, bo chyba jest do dostania w moim mieście. 

Oprócz tego Seiko snzg13 jest trochę droższe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam właśnie ok. 18,5cm i starą piątkę Seiko 37mm, nie uważam aby wyglądała źle. Ale co kto lubi, najlepiej przymierzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie dzisiaj przyjechało coś pomiędzy 39 mm ;) bez koronki:
9l6v.jpg
5xxk.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj Auguste Reymond Pilot automatic ma szafir, Eta2824-2, Luminescencję i 10Atm wodoszczelności, można wyrwać do 1k. jest ładny klasyczny pilot 41mm i Ci na ręku nie zginie, na mnie coprawda był za mały ale ja mam nadgarstek 21cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pilot powinien mieć swój rozmiar ;)

sg_nad_006.jpg

44mm a wykonanie stanowczo lepsze od Parnisa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez cage
      Chętnie kupię Seiko żółwia ewentualnie SKX007 - czarna wersja lub Citka JP2000-08. W jak najlepszym stanie.
    • Przez Seler
      Seiko Marinemaster MM300 SLA021J1

Entuzjastom nie trzeba przedstawiać szerzej.

Stan 8/10.

Rok 2019, kupiony na Chrono24 od pierwszego właściciela, dystrybucja EU. 

Wszystkie drobne ryski starałem się załapać na zdjęciach, ale nie jest to łatwe zadanie. Szkło, bezel czyste, żadnych imperfekcji na tarczy. 

Na prawidłowym chodzie, trzyma rezerwę, gubi od kilku do około 10 sekund na dobę.

Pełen zestaw z bransą, paskiem gumowym, pudełkiem, kartą gwarancyjną. 

7400zł. Odbiór osobisty Łomianki/Warszawa/Pruszków lub paczkomat po przedpłacie.

• Gość
      Przez Gość
    • Gość
      Przez Gość
    • Przez Fraktale
      Kupię oryginalną bransoletę do SKX 007
      Jubilee, 22mm, puste endlinki
      Tylko w bardzo dobrym stanie

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.