Burns 4607 #76 Napisano 6 Września 2015 Przeczytałem twój temat. Nie był zakręcony czyli chodziłeś z odkręconym. Pytanie czemu, czy to wada fabryczna i nie zauważyłeś tego od zakupu co byłoby dziwne bo zegarek sprawdza się po zakupie i pewnie zauważył byś to od razu. Czy zapomniałeś go zakręcić naszlo kurzu, coś sie skrzywiło podczas wyginania nadgarstka, albo zerwany gwint przez nietrafienie w zwój. Wróżenie z fusów, albo lupa prawdę Ci powie, albo zegarmistrz za przysłowiowego piąta na wstępie bez otwierania zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marius86 0 #77 Napisano 6 Września 2015 Pewnie tak zrobię. Poszukam zegarmistrza. Jeśli ktoś ma namiar to będę wdzięczny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ravensheart 3 #78 Napisano 27 Sierpnia 2017 Jak obecnie wygląda sprawa z gwarancja międzynarodową orientów zakupionych w jednym z dwóch polecanych sklepów w DE. Poliot realizuje,czy nadal sie wzbrania. (ostatni wpis ok. 2 lata temu). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
badylpat 1 #79 Napisano 25 Września 2017 podbijam temat! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blindmarten 0 #80 Napisano 21 Listopada 2017 Kupiłem zegarek Orient na Creationwatches.com. Coś się niestety rozregulowało i chciałem oddać zegarek do serwisu Poljot w Warszawie - zgodnie z informacją z karty gwarancyjnej dołączonej do zegarka. Niestety dostałem od Poljot informację, że nie wykonają naprawy, gdyż gwarancja może być wykonana tylko w USA. Jest to sprzeczne z informacją na stronie Creationwatches.com jak i informacjami z karty gwarancyjnej. Przeczytałem ten temat, wysłałem już maila bezpośrednio do Orienta i czekam. Czy komuś udało się naprawić zegarek kupiony z powyższej strony w Poljot? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dande 0 #81 Napisano 26 Lutego 2018 Kupiłem zegarek Orient na Creationwatches.com. Coś się niestety rozregulowało i chciałem oddać zegarek do serwisu Poljot w Warszawie - zgodnie z informacją z karty gwarancyjnej dołączonej do zegarka. Niestety dostałem od Poljot informację, że nie wykonają naprawy, gdyż gwarancja może być wykonana tylko w USA. Jest to sprzeczne z informacją na stronie Creationwatches.com jak i informacjami z karty gwarancyjnej. Przeczytałem ten temat, wysłałem już maila bezpośrednio do Orienta i czekam. Czy komuś udało się naprawić zegarek kupiony z powyższej strony w Poljot?I jak sytuacja obecnie u ciebie wygląda? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1953 #82 Napisano 26 Lutego 2018 Ktoś ostatnio o tym pisał. Na creationwatches wypina się chyba nawet sam Orient. http://zegarkiclub.pl/forum/topic/71113-zakupy-na-creationwatchescom/page-20?do=findComment&comment=2202753 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #83 Napisano 26 Lutego 2018 Czy to na sto procent pewna informacja? Nie ma żadnej gwarancji na Orienty z creationwatches? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4607 #84 Napisano 26 Lutego 2018 Szymon jesteś, to czego jeszcze nie rozumiesz ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-julian- 0 #85 Napisano 29 Czerwca 2019 Coś się może zmieniło? Zepsuł mi się orient i co z tym zrobić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach