Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

alfaromeo76

CASIO GW-A1100 -1A3ER

Rekomendowane odpowiedzi

Przypadkiem znalazłem przekrój plastikowej bransy.

post-69446-1448899083,2779_thumb.jpg

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twonk: próbowałeś manualną regulację pozycji początkowej? W instrukcji takie coś znalazłem na stronie 44.

Jak nie masz instrukcji PL to daj znać na PM to Ci podeślę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polską instrukcję bardzo chętnie (napisałem PW), dziękuję. Ta manualna regulacja odbywa się tak naprawdę automatycznie. Ręcznie można ustawić jedynie położenie daty w okienku. Może da się wejść głębiej, ale w angielskiej instrukcji tego nie wyczytałam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twonk niestety jest to typowe w tym modelu i raczej nic na to nie poradzisz, musisz się przyzwyczaić.

S oznacza właśnie coś takiego, że nie na sprzedaż, czyli prawdopodobnie był na jakiejś wystawie czy coś... w sumie nic złego ani dobrego to nie znaczy, po prostu taki ot znaczek :)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, dzięki. Będę się przyzwyczajał. ;-) Skądinąd mam kupionego z pięć lat temu kwarcowego Edoxa, któremu w pewnym momencie wskazówka sekundowa chronografu przeskoczyła z zera na +1 sekundę i tak już została. "Zeruje się" na +1. ;-) To z dwojga złego wolę to Casio z odrobinę przesuniętymi w lewo, za to wszystkimi wskazówkami jednakowo. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polską instrukcję bardzo chętnie (napisałem PW), dziękuję. Ta manualna regulacja odbywa się tak naprawdę automatycznie. Ręcznie można ustawić jedynie położenie daty w okienku. Może da się wejść głębiej, ale w angielskiej instrukcji tego nie wyczytałam.

Masz Polska instrukcje do tego zegarka?

Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam, od wczoraj wieczora - dzięki uprzejmości kolegi Kyo. :) Napisz (do mnie lub do niego) na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj dotarła do mnie bransoleta kompozytowa. Kupiłem na ebay. 340 zł z przesyłką. 2.12 złożyłem zamówienie. Poniżej zdjęcia. Zegar prezentuje się jeszcze bardziej zacnie. 16c9ac66c8f45ebd6ac1c019a1ae18e9.jpg0f93a9316d7108b5d0f856322502dc7f.jpg8d2a4efc16e0347e6f9076a66bb27326.jpg6b4dd73e04a28b2eac48fd794f20f08f.jpg73021995b5a178c1691ee617e5fb6b72.jpg16a5eff918312c9bb5b2348fb09c13fb.jpg26e2a190130c0b8379f740a56c1df577.jpg

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie wygląda. Szkoda tylko , że one tak mocno się zwężają.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale cz jest faktycznie wygodniejsza od gumowego paska? czy plastik jest przyjemny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tak...

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm może zmienię... Ciekawie wygląda tylko boję się plastiku fajnie jak byłby to jakiś stop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest surowy plastik. Stelaż jest metalowy i wszystko oblane plastikiem. Gdzieś było foto jak jest zbudowana ta bransoleta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TEi6NAX.jpg

Takie tam randomowe zdjęcie z 1 marca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzmy że "przypadkowe" tudzież "losowe" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Ech programiści  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla rozruszania tematu fota z wypadu na deskę :-)

a4a6f5283d9aaa18caa033ad4edb86b7.jpg

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Helllooo.

Słuchajcie jak przestawić godz z zimowego na letni? Nie przestawił się sam co mnie zaskoczyło skoro to atom... help.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli zegarek się  zsynchronizował to prawdopodobnie nie masz ustawionego na auto przełączania między czasem letnim a normalnym. W trybie godziny wyciągnij koronkę (wskazówka sekundowa powinna wskazywać PAR, oczywiście jeśli tę strefę ustawiłeś). Wskazówka dolnej tarczy powinna przesunąć się na jedną z opcji AT, STD lub DST (domyślnie powinno to być AT). Jeśli u Ciebie jest inna niż AT to prawym górnym przyciskiem (A) przestaw na AT. Jeśli było u Ciebie AT, miałeś synchronizację i strefę masz ustawioną na PAR to powinien czas się przestawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.