Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

alfaromeo76

CASIO GW-A1100 -1A3ER

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli zegarek się  zsynchronizował to prawdopodobnie nie masz ustawionego na auto przełączania między czasem letnim a normalnym. W trybie godziny wyciągnij koronkę (wskazówka sekundowa powinna wskazywać PAR, oczywiście jeśli tę strefę ustawiłeś). Wskazówka dolnej tarczy powinna przesunąć się na jedną z opcji AT, STD lub DST (domyślnie powinno to być AT). Jeśli u Ciebie jest inna niż AT to prawym górnym przyciskiem (A) przestaw na AT. Jeśli było u Ciebie AT, miałeś synchronizację i strefę masz ustawioną na PAR to powinien czas się przestawić.

Udało się. dzięki za pomoc. Pzdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był pomarańczowy, teraz jest czarny z niebieskim. O dziwo - wskazówki wpadają w indeksy. ;-) A bransoleta zdecydowanie wygodniejsza od paska.

post-83236-0-19553200-1473947693_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filmik spoko  :)

No a z tym zielonym aviatorem co miałeś to niewiarygodne  :blink:

Przerobiłem kilka takich zegarków a macałem dużo więcej i nigdy takich baboli na tarczy nie widziałem, tak samo z trafianiem w indeksy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filmik spoko  :)

No a z tym zielonym aviatorem co miałeś to niewiarygodne  :blink:

Przerobiłem kilka takich zegarków a macałem dużo więcej i nigdy takich baboli na tarczy nie widziałem, tak samo z trafianiem w indeksy.

Hej Tomaliusz w grafice google też są takie zdjęcia, a to jest zdjęcie tego, którego miałem zobacz sam chociażby godzina 1,2,3 dalej 7 czy 9

post-77904-0-88985500-1476769135_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To norma w tym modelu, poza tym jak się go puknie to wskazówki trochę się rozjeżdżają...

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jak wskazówki w g-shocku mogą się rozjeżdżać po... puknięciu?!...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

No luz międzyzębowy w sekundniku rozumiem, ale żeby wskazówki godzinowe czy minutowe latały?.. :blink:

Tomaliusz, to Ty tak w tę patelnię stukasz? ;):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłem i oglądałem dzisiaj na żywca "zielonego" pilota i szału na mnie nie zrobił. Na zdjęciach fajniej wygląda. Nawet przy Gulfmasterze może się schować IMO. Przy okazji porównałem go sobie z GPW-1000 i MTG-S1000 "waldkowym". GPW wypadł najfajniej z tych wszystkich jako zegarek codzienny, sportowy, do luźnego stroju, ot taki EDC, tylko ten rozmiar - jest większy od MTG ;) Powiem szczerze, że mam zagwozdkę.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Hehe, ja wczoraj niemal kliknąłem, ale w ostatniej chwili powstrzymałem się, bo pomyślałem, że pójdę gdzieś przymiarkę zrobić. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, ja wczoraj niemal kliknąłem, ale w ostatniej chwili powstrzymałem się, bo pomyślałem, że pójdę gdzieś przymiarkę zrobić. ;)

No właśnie też się zastanawiałem nad tym za 1531 ;) ale dałem sobie na wstrzymanie do dzisiaj i w sumie dobrze zrobiłem ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Tomaliusz, to Ty tak w tę patelnię stukasz? ;):D

To nie ja a filmik kolegi z tematu nad filmikiem.

Przeczytaj cały temat to się dowiesz co i jak, dlaczego taki luz, serwis i producent się wypowiadał  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie ja a filmik kolegi z tematu nad filmikiem  ;)

Uff aż mi ulżyło ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A no właśnie. Przeczytałem podlinkowany temat (wcześniej jakoś mi umknął) no i wynika z niego, że Citizen nie uznał tego za normalne, a "Kolega ostukujący" dostał zwrot kasy. Tym bardziej latania wskazówek (poza sekundnikiem ewentualnie) w G-Shocku nie polubiłbym. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uff aż mi ulżyło ;)

:D

A no właśnie. Przeczytałem podlinkowany temat (wcześniej jakoś mi umknął) no i wynika z niego, że Citizen nie uznał tego za normalne, a "Kolega ostukujący" dostał zwrot kasy. Tym bardziej latania wskazówek (poza sekundnikiem ewentualnie) w G-Shocku nie polubiłbym. ;)

Luz rzeczywiście był spory w tym przypadku ale generalnie wszystkie kwarce taki minimalny luz mają, G też  ;)

Citizen nie uznał to za normalne (może był za duży) ale o dziwo wszystkie tak mają  ^_^

Popukajcie swoje wskazówkowe G to się przekonacie  :P

Najlepiej podczas zabazowanych wskazówek  ;)

I to nie jest tak że wskazówki ot tak sobie latają i nawet tego w normalnym użytkowaniu nie zobaczysz.

A lepiej jak ta wskazówka się delikatnie przesunie niż by miała pęknąć podczas np. upadku  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W MT-G mi się wskazówki nie przemieszczają ale w A1000 już tak.

A u Ciebie Tomasz w MT-G jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W MTG nie ale tam jest inna precyzja, wsk. godz. i mintowa przesuwają się 60 razy na minutę czyli w każdej sekundzie a nie jak w plasticzakach co 10 lub 20 sekund.

MTG to inna liga, taki Real a plastyczki to Legia ^_^  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Mi tam w GWA nic nie skacze...

...

Rozważałeś też zakup 1100 i zdecydowałeś się na 1000, czy po prostu trafił Ci się w tej wersji i wziąłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspomniany, wywołany Wujek to straszny zakupohurtownik i łyka wszystko :D

A z G to ma prawie wszystko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.