Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kiki

SLAVA (26 JEWELS) z datownikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Hej :)

Ostatnio postanowiłem sprawić sobie zegarek. Na fali mody na elementy vintage w naszym codziennym życiu, natrafiłem na miejsce, w którym polecono mi radzieckie SLAVY. Przeszukałem piwnice i strychy obydwu babć i dziadków i znalazłem coś, co doskonale widać na zdjęciu.

Po małych problemach z ustawieniem daty, zegarek chodzi wyśmienicie. Bałem się na początku, że wciąż będę zapominać o nakręcaniu go, ale niepotrzebnie. 

Dźwięk mechanizmu wywołuje na mnie ogromne wrażenie, ale to może dlatego, że nie miałem wcześniej do czynienia z takimi zegarkami.

Proszę was o jakieś informacje. Co to za model? W którym roku wyprodukowany? Czy da radę coś z plamą (rdzą?) na tarczy i na wskazówkach? Jaki dobrać do niej pasek, podobny do aktualnego (przeniesionego z PERFECTA ;p).

Czekam na rady, info i zrozumienie - jest to mój pierwszy post.

Pozdrawiam serdecznie.

post-70384-0-14402700-1395049416_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Jeśli to Twój pierwszy post to proponuję usunąć pytanie o cenę bo tu nie uzyskasz takiej informacji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I przenieść pytanie do podpiętego na samej górze wątku "co to za zegarek....."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz bardzo ciekawy model Sławy tzw. lodówki. Wartość radzieckich zegarków używanych liczy sie w sentymentach a nie złotówkach ;). Są bardzo niewiele warte.

To świetnie że zegarek jest sprawny, pomimo tego lepiej zanieść go do zegarmistrza na czyszczenie, oliwienie i ew. drobne prace poprawiające estetykę (tarczy lepiej nie ruszać ale rdzę ze wskazówek zegarmistrz powinien spokojnie usunąć. Koszt całej operacji powinien w zaleznosci od miasta zamknąć się w granicach 50- 80 zł i wystarczy na kolejne kilka lat. Pasek pasuje każdy o takiej samej szerokości, to też zegamistrz może zrobić- koszt ok. 30- 50 zł za dobrej jakości - szukaj polskiej firmy Reda- imo dobra relacja ceny do jakości.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz bardzo ciekawy model Sławy tzw. lodówki. Wartość radzieckich zegarków używanych liczy sie w sentymentach a nie złotówkach ;). Są bardzo niewiele warte.

To świetnie że zegarek jest sprawny, pomimo tego lepiej zanieść go do zegarmistrza na czyszczenie, oliwienie i ew. drobne prace poprawiające estetykę (tarczy lepiej nie ruszać ale rdzę ze wskazówek zegarmistrz powinien spokojnie usunąć. Koszt całej operacji powinien w zaleznosci od miasta zamknąć się w granicach 50- 80 zł i wystarczy na kolejne kilka lat. Pasek pasuje każdy o takiej samej szerokości, to też zegamistrz może zrobić- koszt ok. 30- 50 zł za dobrej jakości - szukaj polskiej firmy Reda- imo dobra relacja ceny do jakości.  

http://allegro.pl/nieosiagalny-majak-bcm-i4043447541.html#tabsAnchor dalej twierdzisz, że rusie są niewiele warte?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny rzadki model.

Tak. Niestety poza pewnymi wyjątkami nie są wiele warte.

Przecież z pewnością wiesz ,że za 100-150 (edit: pod wpływem opinii kolegów podnoszę kwoty do 150- 200 ;) zł to już osiągalna będzie większość modeli w dobrym stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, dodam jeszcze od siebie pytanie ilu z nas kupiłoby ten zegarek w opcji kup teraz za 500? A kilku licytujących się napaleńców nie tworzy reguły. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny rzadki model.

Tak. Niestety poza pewnymi wyjątkami nie są wiele warte.

Przecież z pewnością wiesz ,że za 100-150 zł to już osiągalna będzie większość modeli w dobrym stanie.

Nie mogę się z tym zgodzić jako stale grasujący na A.

Już od prawie roku każda lodówka w dobrym stanie przebija 200zł (zwykle jest to dwieście parędziesiąt)

Te w stanach BD przebijają 300zł, natomiast NOS potrafi przejść przez 400zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak są wyjątki że w dobrym stanie i za 200.

Informacje o modelu znajdziesz jak wrzucisz w google hasło sława lodówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.