Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

skubikuba

Fortis pilot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ponieważ wzrok siada i bajery typu chrono powoli przestją pełnić funkcję informacyjną (jaki mamy czas ?) chce przycelować w jakiegoś "pilota". Od jakiegoś czasu wpada w mi w oko (też tu na forum) jakiś Fortis, ceny mają trochę wyższe od popularnych certinek czy tisotów, więc moje pytanie o zacność marki, image mówiąć dosadnie i trzymanie ceny w przeciągu paru lat - bo pewnie się kiedyś znudzi i trzeba bedzie oddać w dobre ręcę.... Ciekaw Waszych cennych opinii i sugestii. Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiąc o zacności stawiałbym Fortisa nieco wyżej od Tissotów i Certinek. Zegarki fajne, moim zdaniem ładnie dopracowane, mierzyłem kilka i nie każdy leżał dobrze na ręce, ale to zależy nie tylko od zegarka ale i od ręki :)

W moim odczuciu używkę w fajnej cenie warto kupić.

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacność marki i image zdecydowanie wyższe. Jak kupisz w dobrej cenie to nie stracisz na nim ;) Jakość wykonania wysoka.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na pewno nie ta pólka co certina. I o ile flieger'a nie specjalnie polecam (brak szafiru i niektóre w rozmiarze 36mm czy coś takiego)- raczej najtańsza oferta Fortisa.

fancybox_b144_flieger_flieger_3.jpg

Pilot i spacematic to już są przepiękne zegarki i warte zainteresowania.

5952241l.jpgfortisspacematicgmt12es.jpg

Jest jescze chrono pilot B-42 rewelka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo dziękuję , 3 opinie i raczej pozytwne to już coś znaczy, szcególnie z  linii pilota ze zdjeć powyżej to jest co chodzi mi po glowie, teraz muszę trochę pofilować, bo z uwagi na budżet ca 2 k pln celuję w recikling,  czyli teraz ktokolwiek widział, ktokolwiek wie to można dać cynk, pozdrawiam pozytwnie nakręconych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko będzie w tym budżecie trafić w ciekawego Fortisa.

Może Hamilton, przymierzałem taki http://www.hamiltonwatch.com/collection/khaki/aviation/pilot-pioneer-chrono-quartz świetne.

lub

kwarcowa seria pilotów Alpina Quartz chrono model Startimer:)

http://www.alpina-watches.com/news/startimer-chronograph-big-date_34.aspx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

świetny ten  b42 pilot professional w galerii, ja już sie na niego praktycznie zdecydowałem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.