Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

minusjeden

Zegarmajester Seiko

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam mistrza od Seiko w stolicy. Ktoś coś wie? Mam staruszka z alt 70. Śmiga ładnie ale małe spa mu potrzebne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Belgradzka, Seiko Service p. Krzysztof, robię tam moje staruszki Seiko.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...i 6 latek od zakupu  minęło jak z bicza trzasnął, ale do rzeczy....

Mam  skx 007 i używam z wielką przyjemnością.. ale pasuje go przeoliwić i wymienić uszczelki, co by dalej tak hulał  jak do tej pory.. :)

Teraz do Was pytanko-Panowie..

Gdzie można kupić komplet uszczelek do 007, i czy się to opłaci?

Dzwoniłem na Belgradzką żeby sie zorientować ile całościowa obsługa z wymianą uszczelek kosztuje...hm...i trochę sie ździwiłem..

A może odzwyczaiłem sie od realnych cen...dawno nie oddawałem zegarków do konserwacji.. :)

Co Wy na to...???

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne... na Priva dostaniesz :)

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzwoniłem na Belgradzką żeby sie zorientować ile całościowa obsługa z wymianą uszczelek kosztuje...hm...i trochę sie ździwiłem..

A może odzwyczaiłem sie od realnych cen...dawno nie oddawałem zegarków do konserwacji.. :)

Co Wy na to...???

napisz ile, bo ciężko się odnieść do realności ceny nie znając jej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

350 pln...całość. z wym. uszczelek. Może ta cena ma taka być? Nie wiem...

Dlatego szukam namiaru lub adresu na komplet uszczelek do sikora..a  w Kraku juz  sobie z tym 

poradzą..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wytrzymałem, pojechałem do swojego zegarmistrza i przyjął Seikacza na warsztat.

Okazało się  również, że ma potrzebne uszczelki ..;)

Tak że tala la ..a w przyszłym tyg. odbiór....:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego szukam namiaru lub adresu na komplet uszczelek do sikora..a  w Kraku juz  sobie z tym 

poradzą..

No to faktycznie odlot.

Ja za damkę orienta full serwis plus wymiana szkła, usuwanie rdzy, mechanizm w ogóle nie chciał ruszyć zapłaciłem 105 pln u Baum&Baum.

W tej chwili w naprawie są kolejne dwa orienty. Jeden kompletne spa z smarowaniem łożysk 80 pln, drugi full serwis plus wymiana szkła i naprawa sprężyny 120 pln.

Miałem troszkę wątpliwości czy nie za drogo, lecz w tej sytuacji (350pln u ciebie) to myślę, że jest okej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.... masz Pan SPA w rewelacyjnej cenie..Gratuluje..:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poradzą..

Kogoś pogięło? Gdybym był posiadaczem skx'a i za serwis musiałbym wyłożyć 350pln, wolałbym kupić nowego. Cena zakupu (niecałe 550pln) pomniejszona o kwotę uzyskaną ze sprzedaży "starocia" i tak byłaby niższa niż 350pln.

Rozumiem, że zegarmistrz może na tyle wycenić naprawę gruntowną jakiegoś vintage'a dobrej marki, ale za kilkuletnie Seiko coś takiego? No bez jaj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie nic już nie zdziwi.. hm... tez mi się to sporo wydawało, i tez tak pomyślałem że cena nowego jest dość bliska cenie podanej w serwisie. Dlatego się wkurzyłem i w końcu zawiozłem dziś do swojego MAJSTRA :)

Na pewno wyjdzie sporo taniej..

Ale cóż... Serwis ma prawo do swoich cen.. a my decydujemy czy tam posyłamy swoje ,,skarby".

Będę miał ,,myślenice" za 3 latka z Sumo , czy czasem im nie podesłać... ale to jeszcze trochę czasu jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Miałem podobnie ze starym 6309, serwis na belgradzkiej policzył sobie ponad 300 zł, a było to już z 5 lat temu. Za zegarek zabrałem się osobiście i w sumie nie żałuję, bo wiele się nauczyłem  :)  Oczywiście popełniłem parę błędów na przykład zgubiłem sprężynki kamieni nakrywkowych, ale w sumie zegarek chodzi już ponad 4 lata. Na szczęście do tych popularnych modeli, części są łatwo dostępne, a mechanizmy bardzo łatwe w rozbieraniu i składaniu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podsumowując jedna oryginalna uszczelka do divera Seiko to 25zł zamawiana w ZiBi i tej ceny należy się trzymać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.